[CLJ] Chartere din Cluj

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
mersi. ciudat, ca sunt multe companii care apar cu A2 IATA code
In momentul asta doar Astra Hellas mai are IATA A2, dar se incadreaza intr-o prevedere IATA care permite "duplicate" daca asta nu induce in eroare. Una din conditii este ca acele companii cu "Controlled duplication" nu au "published passenger schedule" sau "serve the same geographical area". Cum Astra (ICAO: AZI) este in insolventa, probabil este o chestiune de timp pana i se retrage A2.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
In momentul asta doar Astra Hellas mai are IATA A2, dar se incadreaza intr-o prevedere IATA care permite "duplicate" daca asta nu induce in eroare. Una din conditii este ca acele companii cu "Controlled duplication" nu au "published passenger schedule" sau "serve the same geographical area". Cum Astra (ICAO: AZI) este in insolventa, probabil este o chestiune de timp pana i se retrage A2.
mersi mult, good to know
 
EgyptAir revine pe CLJ cu un charter de revelion:

27.12.2020 MS3084 CLJ HRG 11:30 15:00
03.01.2021 MS3083 HRG CLJ 15:00 18:40

Nu stiu cu ce vor opera, A220 ar fi teoretic posibil :)
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Nu stiu altii cum sunt (vorba lui Creanga) dar eu obisnuiam cu consoarta sa fugim din cand in cand o tura in extrasezon undeva departe unde e cald si bine (in lista Thailanda, Singapore, Maldive). Si cum nu aveam de ales, mai toate au fost din Budapesta. Mare bucurie cand a venit Turkish-ul in Cluj. Dar a aparut in peisaj asta micul si nici zborurile cu escala nu mai sunt o optiune. Asa ca in extrasezon am incercat destinatii mai pamantesti gen Malta sau Dubai (anul asta in februarie, la limita, o sa povestesc la toti ca in anul cu "great pandemic" eu am fost in vacanta in... Dubai. Prost sa fi noroc sa ai...). Lasand povestea, eu nu cred ca Clujul nu isi permite 1, 2 chartere in extra sezon.

Intrebare pentru cunoscatori: asigurarile medicale / storno acopera si covidul? S-au adaptat asiguratorii/turoperatorii/agentiile la conditiile actuale? Intreb asta pentru ca la un moment dat citind cu atentie conditiile de asigurare mai toti excludeau chestii precum atacurile nucleare, teroriste, pandemiiile, etc (asta era cand gandeam ca "it won't happen to me").
 
@vasyj - da, majoritatea pachetelor turoperatorilor roman au inclusa si asigurarea storno cu extraoptiune covid (adica daca esti gasit pozitiv la test inainte de inceperea sejurului ti se face refund automat de catre compania de asigurari)
 
Reactions: 1 user
Usor surprinzator dar:
Via @B738 :
Charterele CLJ - MLE (Maldive) vor fi efectuate nu de ROT ci de catre BLA:
30.01 si 7.02: OB9671 CLJ-DWC-MLE 20,00 - 7,00 (ora RO). Aeronava B738 189Y. Aeronavele raman in Maldive pana la zborurile de retur.
 
  • 👍
  • 😲
Reactions: 7 users
Atunci totusi vorbeam de alt context, acum unii cu buzunare mult mai adanci decat Blue Air au probleme si datorita mutatiilor Covid se pare ca revenirea transportului aerian va dura mai mult decat speram cu totii.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Primul zbor din Cluj spre litoralul Croației va avea loc la vară, cursele spre această destinație urmând a fi săptămânale. Este a doua premieră de pe aeroportul clujean către țările slave în această vară, după anunțul primei curse de Bulgaria.
“Pentru vara 2021 am lansat chartere săptămânale din București și Cluj către Dubrovnik. Am contractat numeroase hoteluri, atât în Croația, cât și în Muntenegru, turiștii având posibilitatea să aleagă în care dintre cele două țări doresc să-și petreacă vacanța. Pentru ambele destinații, prețurile pleacă de la 319 euro de persoană” a precizat directorul general al agenției Karpaten Tourism, Alexandru Mărginean, cu ocazia Târgului de Turism al României (TTR).


De multa vreme ma intrebam de ce nu exista inca chartere spre Croatia ... la fel cum inca ma intreb de ce nu exista chartere spre Sardinia.
 
Pentru ca toate tentativele de operare spre Croatia au fost un mega fail atunci cand s-au incercat operarea lor. Atunci a fost spre Split, acum sa vedem cum va merge Dubrovnik, care va fi operat de AT72. Cererea la targ de turism pentru Croatia a fost super infima, doar cateva rezervari, ceea ce ma face sa cred ca nu va merge nici anul, ramane doar de vazut din mai incolo cum se vor misca rezervarile.
 
De ce ar fi cerere la un targ de turism pentru Croatia daca trebuie sa mergi cu masina ta? Sa rezervi cazare online e foarte simplu (si probabil mai ieftin) daca tot ai de mers cu masina ta. Cand ai insa charter, se schimba treburile, operatorul controleaza lucrurile. Cei ca mine, care nu au chef sa mearga pana la Dubrovnik 14 ore cu masina, merg cu charterul, iar aia include si cazarea. E pur si simplu alt model de business. Nu stiu daca anul asta voi merge in concediu la cum arata lucrurile cu pandemia momentan, dar in viitor charterul asta de Dubrovnik e foarte sus pe lista, as zice ca e prima mea optiune din ce exista acum disponibil la Cluj si nu am fost inca.
 
  • 👍
Reactions: 1 users