• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

alex

Well-Known Member
May 24, 2012
2,634
818
113
54
CRAIOVA
Buna ziua,
Maine, 10 februarie 2019, CSU Craiova joaca cu CFR Cluj. Stie cineva daca CFR-ul vine cu un charter??
 

lagrange

Well-Known Member
Feb 5, 2019
195
315
63
35
Romania
Se pare ca rutele spre Malta si Dubai nu mai sunt disponibile tot timpul anului.
Spre Dubai nu mai sunt zboruri Intre 15 iunie si 14 septembrie, iar spre Malta incepand cu programul de iarna
 

Thomas

Moderator
Staff member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
4,000
2,124
203
54
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
La acelasi lucru ma gândisem si eu ... pe de alta parte, fara planuri chiar ca nu se poate face nimic.

Cumva societatea româneasca (cea politica, dar parca si în general) se învârte într-un cerc vicios ... desi parca unerori descrierea ca "cerc" mi se pare prea optimista, adica cercul înseamna ca se cam ramâne pe loc, mie de multe ori mi se pare mai degraba o spirala (si care nu duce în sus).

Dar cine stie ... poate cineva, cândva cineva reuseste sa rupa aceasta traiectorie si sa transforme planul în realitate ...
 
  • 👍
Reactions: 1 user

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Feb 13, 2012
1,618
466
113
57
Cluj
www.aviatiacivilacluj.wordpress.com
Poate ca opinia mea ar trebui un pic explicata. Cu Thomas "rezonam" de multa vreme, dar poate ca altii or zice ca-s prea pesimist. Sa le iau pe rand:
1. Din ce vad pe harta aia, vorbim atat de "tren metropolitan" cat si de "tren de suprafata/metrou". Primul, trenul clasic adica, pleaca de la Nadasel si se opreste la Bontida. Eu unul nu inteleg portiunea Nadasel-Baciu, nu exista absolut nici un potential prezent sau viitor. Pe de alta parte, doar pentru EC "merge" la Bontida? Pai de ce sa nu mearga pana la Gherla/Dej? Ca ar mai fi vreo 15-20 de km. DAR: totul este pe cale de rulare CFR Infrastructura. Pe Nadaselu-Gara Cluj se circula cu 30 km/ora, de la Gara Cluj pana la IRA trece prin oras si nu exista nici o protectie adevarata fata de accidente. O circulatie in ritm de un tren la 30 de min ar insemna un pericol major. Gara la aeroport? Daca e pe actuala structura CFR, linia e la 500 de metri de aeroport. pasarele interminabile, sau ce?
2. Partea cu "trenul de suprafata/metrou" este si mai SF (nu studiu :) ). Nu exista solutii de suprafata decat poate un km de la Luna la intrarea in Floresti. Asadar totul subteran. Va "anunt" ca la Cluj se face UN POD de 50 de metri lungime (podul Portelanul) intr-un an. Asta daca se va respecta termenul. :) :) Si e suprafata, si e o amarata de "punte". Cam cat timp/bani ar insemna traseul ala de metrou?
3. Sa fiu inteles bine, e ok sa faci planuri. Doar asa te dezvolti. Doar ca sunt atatea cu care trebuie inceput (niste parkinguri centrale, niste amarate de tunele de 3-400 metri pentru descongestionarea unor intersectii majore), incat sa te apuci sa "vinzi" asemenea utopii nu mai e viziune. E un politicianism ieftin al celui mai flamand de PR primar din tara. Iar prezentarea lor e ciclica.
No offence... :)
 

Klausenburg

Well-Known Member
Nov 30, 2015
1,118
410
83
34
Cluj-Napoca
In primul rand, despre etapele 2 si 3 (metrou) nici nu are rost sa vorbim. Nu prea vad sanse sa devina realitate in viitorul previzibil din n motive.

In schimb, legat de etapa 1, S-Bahn Cluj nu este o idee nici noua si nici nerealista. Practic ar deschide potentialul de dezvoltare dincolo de Baciu si Apahida. Va fi in sfarsit posibil sa faci naveta in conditi normale dintr-o zona cu preturi decente la terenuri... Mai sunt unele probleme de rezolvat pe acest traseu, gen protectia fata de accidente sau legatura cu aeroportul dar nimic prea complicat. Si nu e nici legat de actuala adminsitratie. Idea apare in PMUD, este adoptata de mai toti expertii in domeniu si nu e nici noua (cam 2012-13 s-a vehiculat prima data in spatiul public). Asa ca cel mai probabil S-Bahn Cluj se va intampla... nu stim cand si daca sub actuala adminsitratie sau alta, dar este genul de proiect care ar fi o prostie sa NU fie implementat...
 
  • 👍
Reactions: 1 users

Ovidiu Veres

Well-Known Member
Mar 29, 2012
823
698
93
39
Cluj-Napoca
De acord cu voi, situatia e cam clară în zona. Mai vreau doar sa adaug ca in urma unor discutii cu persoane din interior, CFR calatori nu prea e interesata de "prostiile" cu nod internodal si investiții infrastructură.
Cel putin asta era atmosfera in martie 2019.
 

alexxy

Well-Known Member
Dec 8, 2013
1,030
463
83
Din pacate trebuie sa le dau dreptate pesimistilor, si in Iasi se incearca un “S-Bahn” de ceva timp pe infrastructura CFR, dar interesul lor e 0. Nu ca administratia locala isi rupe spatele facand un proiect viabil, dar isi dau interesul ceva mai mult ca cei din CFR.
 

Klausenburg

Well-Known Member
Nov 30, 2015
1,118
410
83
34
Cluj-Napoca
Deci, realist vorbin, la aeroport nici n-ar fi nevoie de vreo pasarela sau alte chestii similare... Exista deja o trecere de pietoni, si in apropierea ei o cale de acces spre linii, printre cele doua cladiri, dupa cum se vede mai jos. Distanta ar fi sub 200 de metri, ochiometric... Bine ideea ar fi sa opreasca toate trenurile acolo...

mobil gas near me
 

Klausenburg

Well-Known Member
Nov 30, 2015
1,118
410
83
34
Cluj-Napoca
Sa nu facem o confuzie: proiectul de terminal intermodal despre care se vorbeste in articolul de mai sus, n-are nicio legatura cu o posibila noua statie de tren la aeroport. Deci da, terminal intermodal nu se mai face, in schimb pentru o statie nu e nicio problema.
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Feb 13, 2012
1,618
466
113
57
Cluj
www.aviatiacivilacluj.wordpress.com
Domnilor, S-Bahn o fi "fezabila" dar: infrastructura este, va reamintesc a CFR Infrastructura. In momentul asta terasamentul si echipamentele sut PRAF. Linia aia despre care vorbiti este de aprox 50 de km. Un km de infrastructura reabilitata complet costa intre 10-15 milioane de euro. Calculati. Va reamintesc ca de minim 6-7 ani, CFR Infrastructura se chinuie sa reabiliteze linia Sighisoara - Simeria, cu tone de bani UE si se pare ca in 2020 vor termina sectorul asta. Nu mai vorbesc despre faptul ca nu exista deloc interes din partea CFR. Despre internodal la aeroport este o gluma. Mai degraba vad fezabila linia de tramvai cu prelungire de la depou pana la aeroport (vreo 2-3 km) si ar rezolva, cu adevarat o conexiune decenta cu orasul. Dar vad ca proiectul asta nu il baga nimeni in seama. Deh, e prea "marunt" pentru "maretia Clujului" :)
 
  • 👍
Reactions: 1 user