Noua investiție constă în extinderea, pe latura nordică, a actualului Terminal de Pasageri Plecări, atât la parterul clădirii, cât și la etajul acesteia, inclusiv prin suplimentarea numărului porților de îmbarcare destinate zborurilor interne și externe. Vor fi, astfel, amenajate trei noi porți de îmbarcare, din care una destinată traficului intern și două pentru cel extern. La finalul lucrărilor de construire, Aeroportul clujean va deține patru porți de îmbarcare destinate zborurilor interne și opt porți de îmbarcare pentru plecări internaționale.
Suprafața totală cu care va fi extins terminalul pe cele două nivele este de 8.962 mp, cu o arie desfășurată de cca. 22.500 mp.
Primul aeroport din ţară şi printre puţinele din Europa în care călătorii nu mai trebuie să scoată pentru controlul de securitate lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână, este Aeroportul internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, după achiziţionarea unor echipamente de scanare mai performante.
"Această facilitate extraordinară pentru pasageri vine ca urmare a achiziţionării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate.
De joi, pasagerii pot să îşi ducă apă şi suc şi să nu le mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo
am vazut. Am cautat un proiect ceva, dar nu am gasit nimic. Stiti daca exista ceva?
Ei bine, la Cluj nu se poate "prin extindere in ambele parti". Pur si simplu nu exista spatiu. Asa ca "extinderea" se refera la o reconfigurare completa a intregului terminal, nu doar extensiile spre N si E.Pentru aceeasi bani la Sibiu cladirea aeroportului se dubleaza prin extindere in ambele parti.