[CLJ] Discutii generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Ei bine, la Cluj nu se poate "prin extindere in ambele parti". Pur si simplu nu exista spatiu. Asa ca "extinderea" se refera la o reconfigurare completa a intregului terminal, nu doar extensiile spre N si E.
Aeroportul Cluj are spațiu cat vrea el daca vrea. Ei o sa facă o spoiala pana in februarie 2024 si apoi peste 5 ani au zis ca vor construi un nou terminal. Daca e atunci spațiu pentru noul terminal de peste 5 ani, este si acum. Doar ca totul se face fără cap si se azvârle cu bani in câini.
 
Swiss va zbura de la ZRH la CLJ din 28MAR24 de 3x pe săptămână: luni, joi, duminică - rută sezonieră.
 
  • 👍
Reactions: 7 users
Mie nu prea mi se pare deloc reala stirea. In general chestiile acestea se obtin pe cale judecatoreasca si sunt precise ,gen interzicerea zborurilor intre anumite ore.
iar pentru decolările de noapte, valorile au scăzut de la 90% la 27%. Graficul reflectă evoluția procentuala a decolărilor/aterizărilor peste Cluj-Napoca, raportat la total mișcări din intervalul 23-07”, anunță grupul.
Cand a fost traficul 90% noaptea !?
Si cum au realizat practic scaderea , s-au dus la rozalii si le-au spus "Bai Wizzule ,ia mai usor cu zburatu' noaptea!" ?
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Graficul reflectă evoluția procentuala a decolărilor/aterizărilor peste Cluj-Napoca, raportat la total mișcări din intervalul 23-07”, anunță grupul.
Asta e. Decoleaza pe directia 07, deci traficul nu mai e dirijat peste Cluj, ergo a scazut traficul cu 'n' procente.
Nu le-a mai zburat somnul.
 
Directia de decolare nu se alege doar pentru ca ai un taxiway nou si vrei tu sa te duci tocmai pana in capat la 07 . Sunt mult mai multi factori de luati in considerare iar pe lista nici nu cred ca se inumara gandul ca sunt case la capatul pistei sau nu . Mai ales la un aeroport cum e CLJ , cu pista demna de inceputurile aviatiei si infrastructura la fel de performanta.. trebuie mereu sa gandesti pe langa vant , starea si contaminarea pistei, gradientul necesar dupa decolare, obstacolarea formata din dealurile din jur, greutate avionului etc etc . Deci pot sa doarma cei de pe langa aeroport toata noaptea linistiti, cand e vreme buna ...
 
Schengen CLJ
mORUxXP_d.webp

Post automatically merged:

La etaj CLJ
3nLO9vT_d.webp
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Se stie cand va fi inaugurat noul terminal si ce se intampla in intervalul 30 Martie - noua data? Ultima oara auzisem ceva de luna Mai
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Se refera probabil la Wizz Air care a transmis acelasi lucru si conducerii IAS.