Cluj Napoca - Port au Prince (Haiti)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Klausenburg

Well-Known Member
Nov 30, 2015
1,142
431
83
39
Cluj-Napoca
Am niste cunoscuti (el haitian, ea romanca- locuiesc la Port au Prince) care tocmai au ajuns din Haiti si de curiozitate m-am uitat pe skyscanner si... nimic. Ei au calatorit asa: Port-au-Prince (Haiti) - Point-a-Pitre (Guadelupa) - Paris CDG -OTP si la Cluj cu trenul. Oare exista vreo alta varianta convenabila ? De curiozitate m-am uitat pe site-ul aeroportului din Port-au-Prince si au curse regulate doar spre Miami, Ft Lauderdale, Atlanta, Point-a-Pitre sau Paris Orly (Air Caraibean). Se poate sa fie chiar asa izolati ?

De ce nu?

Sent from my mobile phone using Tapatalk

http://info.flightmapper.net/airport/PAP

91209353347aa1a3393f46375dde07f6.jpg

• 👍
Reactions: 1 user
Incearca si Santo Domingo in tara vecina Republica Dominicana. De acolo pana in Port au Prince sunt 370 km.

• 👍
Reactions: 1 user
Incearca si Santo Domingo in tara vecina Republica Dominicana. De acolo pana in Port au Prince sunt 370 km.

S-ar putea insa sa existe nevoie de viza pentru a trece in Republica Dominicana..Si asta ar complica prea mult lucrurile... Chiar o sa intreb care e situatia. De curand au fost expulzati majoritatea imigrantilor haitieni din Dominicana asa ca...

Bănuiesc că e o formalitate viza de tranzit.

Am niste cunoscuti (el haitian, ea romanca- locuiesc la Port au Prince) care tocmai au ajuns din Haiti si de curiozitate m-am uitat pe skyscanner si... nimic. Ei au calatorit asa: Port-au-Prince (Haiti) - Point-a-Pitre (Guadelupa) - Paris CDG -OTP si la Cluj cu trenul. Oare exista vreo alta varianta convenabila ? De curiozitate m-am uitat pe site-ul aeroportului din Port-au-Prince si au curse regulate doar spre Miami, Ft Lauderdale, Atlanta, Point-a-Pitre sau Paris Orly (Air Caraibean). Se poate sa fie chiar asa izolati ?

Dupa ultimul cutremur infrstructura in Haiti e cam varza. Dom Rp nu sunt bogati dar haitienii sunt si mai amariti ca ei, vin sa lucreze pe plantatii de trestie de zahar pentru 2-3 USD/zi.

Noul presedinte incearca sa refaca totul pe strategie "luxus resorts" iar publicul tinta e cel american.

Conexiunile sunt in consecinta.

Bănuiesc că e o formalitate viza de tranzit.
Nu chiar. Dat fiind că la plecări nu este control de frontieră, tu practic poti intra cu viza de tranzit si iesi in oras si ramane acolo. Ilegal.

La sosire faci frontieră în mod normal cu toata lumea, nu este zona internationala de tranzit ca prin Europa.