[CND] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
"Thomas" said:
Dar no ... cine stie, daca porneste KonTikiSky/Alfa Air zborurile alea multe ... ;D

Pâna una alta, desi sunt convins ca (spre deosebire de Air Vallee) aici e vorba de o "teapa clasica" ... am verificat totusi toate site-urile aeroporturilor de destinatie ale Kon Tiki Sky (Alfa Air) ... pe nici unul dintre site-uri apar zborurile care (totusi) sunt deja în vânzare ...

Daca la Air Vallee as spune ca e mai degraba e vorba de o anume neprofesionalitate în sensul ca dorinta si ambitia au fost mai mari decât capacitatea ... la Alfa Air arata a teapa planificata. Ma întreb, daca oare Alfa Air stie de teapa asta, o tolereaza sau sunt doar "aerieni" ::)
 
Azi au anuntat cei de la kon tiki o gramda de zboruri, dintre care amintesc CND-OTP de 4 ori pe zi si multe alte destinatii printre care MEM, TLV, IST, BGY etc. Din cate stiu Alfa Air un un BAe si vreo 2 turboprop-uri de 10-12 locuri. Cu ce or sa opereze astia atatea zboruri?
 
Asta incercam si noi sa "descifram" in threadul in lb Engleza.
Legat de TLV, nu stiu ce sanse are o linie noua sa convinga Israelienii sa ii lase sa zboare acolo. Cei din IL au niste cerinte foarte stricte pentru companiile care zboara la ei.
Mie mi se pare un "paper airline", sa il citez pe Calin, iar chestia cu PayPal only ma duce cu gandul la ţepari.
 
În spatele Kontikisky.com este Harry van Achteren (cel putin al lui e site-ul) ... un personaj absolut dubios, care are la activ deja doua tepe de acest gen în domeniul transportului aerian (Jets Sky si Sobelair Sun Tours) dar a fost implicat si alte isprave de acest gen (vezi "Antwerp Ship Repair").

Dupa parerea mea aici nu e vorba de lipsa unui concept serios sau ceva de genul (cum ar fi Air Vallee) ci este teapa clara în sensul ca singurul scop al acelui site este de a strânge ceva bani de pe la fraieri ... ::)
 
Pai chiar erau seriosi . Medallion s-a bazat pe sprijinul autoritatilor locale si ale ANAT (Corina Martin&Co) si cum acestia ,dupa ce s-au pozat la diverse conferinte de presa cu ei ,in bunul stil romanesc, i-au lasat cu ochii in soare ,bineinteles ca a cazut in ridicol dar, macar au avut demnitatea sa traga de cursa de CLJ ,chiar nerentabila ,pana la sfarsitul sezonului.
Sa nu uitam ca zborurile Medallion erau anuntate ca zboruri charter iar,ca sa fie asa ,trebuiau sa fie comandate/platite de cineva.

Pe cand Kon Tiki ,ma tem ca se bazeaza doar pe credulitatea unora.
 
In continuare Kontiky se joaca de-a compania aeriana si de-a zburatul ,a renuntat la OTP ,TLV ,BTS, BGY ,FLR ,acum noua oferta cu zboruri din CND:
Barcelona (GRO)
3 times weekly from € 90 ALL INN!
Madrid (MAD)
2 times weekly from € 110 ALL INN!
Rome (CIA)
3 times weekly from € 65 ALL INN!
Paris (BVA)
2 times weekly from € 85 ALL INN!
Istanbul (SAW)
3 times weekly from € 55 ALL INN!
Bologna (BLQ)
2 times weekly from € 75 ALL INN!
Turin (CUF)
2 times weekly from € 65 ALL INN

Iar pe intern :
Timisoara (TSR)
14 times weekly from € 35 ALL INN!
Cluj-Napoca (CLJ)
14 times weekly from € 35 ALL INN!
Chisinau (KIV)
14 times weekly from € 35 ALL INN (ura ! Chisnau oras romanesc ! )
 
Intr-adevar ,ce bun ar fi un Wizz pe rutele astea ! O aeronava bazata pe CND ar fi suficienta pt cca 10-12 rute 2/7 .
 
Nu exista nici o autoritate care sa se sesizeze si sa-i verifice sa vada daca sunt seriosi sau nu?
 
AIR06, te-au citit !!!! :) Au mutat destinatia Chisinau la internationale ! :)
Ca sa nu mai spun ca m-am uitat la destinatia CLJ si constat ca ei pun orar block 45 de minute. NIMENI nu poate face zborul ala in 45 de min scheduled.
Sunt extrem de curios daca cineva a "muscat" si a cumparat vreun bilet la vreun zbor de-al lor.
 
"Mengelaus" said:
Nu exista nici o autoritate care sa se sesizeze si sa-i verifice sa vada daca sunt seriosi sau nu?

Protectia consumatorului? Nu e permis ca o companie fara avion si fara AOC sa poata lua bani de la oameni!
 
Sincer, nu inteleg cum de autoritatile se "baga" in afaceri cu o astfel de persoana, renumita. As intelege daca ar fi voba de 1-2 agentii de turism, dar nu autoritati.
Poate sa lucreze impreuna domul Harry, cei de la CND si cei de la Asociatia Litoral - Delta Dunarii? Sper sa ma insel, dar daca am dreptate as vrea sa aflu si eu cine returneaza banii pe rezervari.

PS
Kont Tiki Sky e firma olandeza?
 
Un JPG :) care nici nu se vede bine, cel putin pe televizorul meu.
Tare!