COBREX - Discutii

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Zboara pentru ce prinde ... se pare ca este un model de afaceri care poate functiona (daca ne uitam si la KRP si JOC).

A zburat o zi pentru Ernest iar de ieri zboara pentru Air Moldova
 
  • 👍
Reactions: 1 user
"Zboara pentru ce prinde ... " pare a fi si noua directie spre care se indreapta BMS sub noua influenta germana.
 
Dupa ce zburase pentru Air Italy pana saptamana trecuta ,acum "toata flota" zboara pentru TUI fly Belgium.
 
Am aterizat pe OTP duminica dimineata pe la 2.30 din directia Barcelona si in rulajul catre parcare am vazut lumini aprinse si echipa de tehnicieni care mestereau pe la avion atat prin interior cat si prin exterior...se pregateau de ceva sau pentru ceva...


PS de asemenea, am mai observat ca cele 2 avioane Rombac 1-11 au fost in sfarsit scoase din zona de pamant dintre caile de rulare si aduse pe o platforma de beton dar si ca tot la fel in sfarsit MD ul aflat in linia de parcare de vizavi de hangarul Tarom, a fost scos si parcat vizavi de cele 2 Rombac uri...Cine o fi avut in sfarsit aceste idei ???
 
Boeing 737​
-382​
25162​
2241​
YR-CBK​
Cobrex Trans​
posn 13aug19 OTP-SVQ-SID on wet-lease to Cabo Verde Airlines​
ex EX-37301​
 
Reactions: 1 user
Compania românească Cobrex Trans a achiziționat un Boeing 757 în versiune cargo.
Avionul, un Boeing 757-200F, care va intra în flota companiei va fi înmatriculat în România ca YR-CBC.

boardingpass.ro
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Compania aeriană Cobrex Trans va prelua și înmatricula în curând în România un Airbus A330-200. Compania românească va opera în curând un avion de tip Airbus A330-200 care va fi înmatriculat, cel mai probabil, în țara noastră. Avionul care va intra în flota Cobrex Trans va fi vopsit în schemă asemănătoare cu cea pe care compania aeriană a avut-o în trecut și pe Boeingul 737 (YR-CBK). Momentan este neclar dacă avionul va fi în configurație dedicată transportului de pasageri sau de marfă.
boardingpass.ro
Nu prea cred sa se finalizeze . Pana acum ,orice a incercat Cobrexul,nu prea a mers.
 
Procurorii pun sechestru pe bunurile firmei Cobrex, după ce i-a păcălit pe membrii unei congregații religioase din SUA cu un zbor „virtual” pentru care au plătit 750.000 dolari: Și în ziua în care trebuia să fie efectuat zborul, pasagerii erau asigurați că avionul se apropie de aeroportul din New York, dar acesta nici măcar nu exista...

Și pentru procurori este o surpriză cum americanii au fost convinși să plătească integral zborul și cred că reprezentanții firmei au avut un mod foarte inspirat de a purta discuții în mediul virtual. „Și în ziua în care trebuia să fie efectuat zborul, pasagerii erau asigurați că avionul se apropie de aeroportul din New York, dar acesta nici măcar nu exista”, a spus prim-procurorul.



 
  • 😲
Reactions: 1 user
Si iata si sentintele:
  • Commercial director Mihaela Apăvăloaie received a combined sentence of three years suspended for four years for fraud with serious consequences, money laundering, and computer forgery.
  • Planning director Alexandra Apăvăloaie was sentenced to a combined two years and ten months suspended for four years for incitement to fraud with particularly serious consequences, money laundering, and complicity in computer forgery.
  • Constantin Apăvăloaie was sentenced to a combined two years and three months imprisonment suspended for three years for money laundering and complicity in computer forgery.
  • Cashier Adriana Apăvăloaie received a two-year sentence suspended for three years for money laundering.
  • Cobrex Trans was sentenced to RON200,000 lei (USD43,083) for fraud with particularly serious consequences, RON200,000 for money laundering, and RON130,000 (USD 27,994) for computer forgery. These sentences were merged, resulting in an adjusted fine of RON310,000 (USD66,764).

ch aviation

Au scapat destul de ieftin . Cu suspendare .
Mai ales amenda pe firma. Pentru frauda cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani ,fals informatic, toate trei, la pretul promotional de 66700 USD ! Daca comparam cu cele 4.000.000 EUR amenda luata de Blue Air ... Sau 700.000 Euro "luati" in Ungaria de RYR !