Craiova aeronave in zbor

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Multam george, bine ca l-am prins ca este cam rar prin zona noastra,din lipsa de altceva sunt bune si astea la distanta :p
 
Depinde daca mai trece , de atunci de cand a trecut pe la noi ultima data nu sa mai vazut pe aici, are alt traseu, cine stie atunci din ce motiv a fost deviat , poate din cauza traficului aglomerat .N-ai vazut ca zbura si jos pe la 9100m , ala chiar ca iesea mai bine in poza.Asta este daca nu am fost pe faza :p . Nu poti sta cu ochii pe radar 24 din 24 h . Ne multumim cu ce prindem daca mai prindem ca deja vine vremea nasoala, cine stie cand mai este vreme de contrails.
 
Cursele long haul urca trepetat, nu au cum sa urce la altitudini mari, din prima, din cauza greutatii. Trebuie sa arda ceva gaz, dupa care urca un pic, si tot asa. Se numeste "step climb".

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 
Dar cum iti explici ca unele curse tot asa cu greutate gen A330 si B 777 unele urca si pana la 12500m de la IST pana la CRA iar altele o ard usot sub 10.000 m sau putin peste,este aceeasi distanta si aceleasi aeronave mari, si sunt dinalea loong cum zici tu spre US .
 
Fercare tip de aeronava are alte performante. Pentru a calcula altitudinea de croaziera se iau in calcul mai multi parametri (greutate, distanta de parcurs, conditii meteo, etc).
In functie de acesti parametri, computerul de bord cacluleaza doua altitudini, flight levels mai bine zis, unul optim si altul maxim.
Daca imi zici care cursa a fost cea de la ACA, care a trecut pe la voi, si nu a trecut prea mult timp de atunci, pot face rost de acel plan + unul mai actual si le comparam.

PS
azi voi crea un forum cu discutii tehnice ref avioane/aviatie, iar astfel de discutii se vor putea purta acolo, fara a devia de la subiect. Sunt sigur ca sunt mai multi care ti-ar raspunde, dar se abtin de la offtopic.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
El Al Israel Airlines B 744 4X-ELB JFK - TLVQatar Airways Cargo B 777-FDZ vs.Turkish Airlines A321 IST - FRAQatar Airways Cargo B 777-FDZ

 
Wizz Air A320 HA-LWM cu beculetTurkish A320 IST - CGN

Tarom B733 OTP-FCOTurkish A321Turkish A332 IST - BRU 
Last edited by a moderator:
Nu chiar :) aparatul nu ma prea ajuta in astfel de situatii , plus ca era si lumina puternica din fata , am mai rezolvat cat de cat cu modificarile aduse .
 
Ma pregatesc acuma de o serie de mastodonti arabi sa vad ce pot scoate . O sa fie o serie frumusica de B777 ,A330 care se indreapta spre zona mea.Partea proasta este ca am soarele in fata :( .Sa vedem ce o sa iasa si cat de aproape de mine o sa treaca, altfel nici o sansa .
 
Lufthansa DLH1771 A319 D-AILYTurkish B738 THY5YV TC-JFR

Turkish B738 THY9JT TC-JHO

British Airways BAW679 A320 G-EUUDTurkish B773F THY3DT TC-JJO IST-CDGTurkish B773 ER THY1GZ VT-JEP IST-LHR

 
  • 👍
Reactions: 1 users
BAW A321 BEY-LHRTHY A321 IST-CDGTHY A321 IST-LGWAUA A321 TLV-VIE

THY B738F IST-AMSELY B738 TLV-AMSROT B738 OTP-MADROT AT72 OTP-BEGTHY A333 IST-JFKTHY33 B773F TC-JJE

Multam george de like ;)
 
  • 👍
Reactions: 2 users