Incident Cursa Ryanair FR4978 (SP-RSM) Atena – Vilnius deturnata la Minsk de catre autoritatile din Belarus

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,261
3,599
303
Constanta
Eu as bana complet Belarusul pentru transportul aerian.





Post automatically merged:

Acum a decolat spre Vilnius. Se pare,fara 6 pasageri.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 5 users
fara 6 pasageri.

5 erau agenti KGB iar al 6-lea era Roman Protasevici, fost ziarist la NEXTA, o entitate media independenta cu sediul la Varsovia... Pratic au deturnat un avion ca sa poata aresta un ziarist care nu le placea ce scrie...
 
A fost un caz similar în 2016 când Ucraina a întors un Belavia la KBP cu câteva minute înainte să intre în spațiul aerian al Belarusului și nu s-au dat sancțiuni. Probabil din cauză că Ucraina e prietenă cu SUA.
 
  • 👎
Reactions: 1 users
@Disconnected Compari mere cu pere. Aici vorbim de un avion irlandez care efectua un zbor intre doua tari UE (si NATO) care a fost deturnat de o tara terta si de pe care doi pasageri (un jurnalist si prietena) au fost arestati. Cum e identica situatia ?

Cel mai probabil sanctiunile vor viza interzicerea spatiului aerian al Belarusului pentru companii din UE si interzicerea oricarui zbor al unei companii din Belarus in spatiul aerian al UE. Asta e minim minimorum. Daca nu se intampla chestiile astea atunci UE este doar un caine fara dinti de care rad toti dictatorii din zona.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Da, reacția RYR e penibilă. Tocmai ei,care în altă situație sunt cei mai vocali.Dar ,deh...money talks !
 
Avioane au doborât destui ,și rușii și americanii.Insa au fost erori.
Însă ,să încerci să prostești o lume întreagă cu asa-zis amenințare cu bombă și să arestezi un avion cu cetățeni europeni că sa extragi pe cineva care nu e de acord cu tine denotă mult tupeu și desconsiderare a celorlalte state.
Daca Europa nu ia măsuri dure de izolare completă a Belarusului și sancțiuni către prietenul mai mare ,Rusia ,sub umbrela căreia rezista acest Lukașenko , oricând se poate repeta așa ceva.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
Mai mult decat atat. Daca era o amentitare cu bomba de ce sa fortezi avionul la Minsk cand cel mai apropiat aeroport era Vilnius ?

Si pentru ca suntem pe un forum de aviatie. Exista conventii internationale (Conventia de la Chicago sau Conventia despre aviatia civila internationala - la care e semnatar si Belarus) care nu sunt doar niste cuvinte scrise pe hartie. Ceea ce a facut Lukashenko e terorism de stat.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Încă o dată, multă gălăgie într-un pahar cu apă. Când Estul face așa ceva, este o faptă condamnabilă. Când Vestul face fix același lucru, nu sare nimeni în sus. Dublu standard: Global aviation stunned by Belarus jetliner diversion : "In 2013, Bolivia said President Evo Morales’ plane had been diverted on a flight from Russia and forced to land in Austria over suspicions – later denied – that former U.S. spy agency contractor Edward Snowden, wanted by Washington for divulging secret details of U.S. surveillance activities, was on board."
 
  • 👎
Reactions: 1 user
Daca nu ai fi membru aici as zice ca esti troll rus. Un pic de fake news, minimizarea incidentului, exemple ca si altii fac la fel (desi nu). Dar poate ca ai probleme cu limba engleza.

Sa facem un pic de analiza.

1. Ceea ce scrie acolo "had been diverted on a flight from Russia and forced to land in Austria" se traduce ca a fost fortat de imprejurari (defectiune tehnica).

Sa vedem ce zice Wikipedia:

"... flew uninterrupted over Poland and Czechia, and landed in Vienna after pilots requested emergency landing due to issues with fuel level indicators and thus inability to confirm sufficient amount of fuel to continue flight."

Deci nu a fortat nimeni avionul sa aterizeze. Singura chestiune a fost

"According to Bolivia, the flight was rerouted to Austria when France, Spain, Portugal and Italy reportedly denied access to their airspace"

Este o diferenta enorma intre a nu permite accesul si a trimite avioane de vanatoare sa forteze avionul la sol. Dar te faci ca nu stii.

Chiar daca ar fi fost cum zici tu (desi nu a fost), este si o diferenta intre subiecti. Snowden este considerat de USA tradator de tara si banuit (pe buna dreptate) ca nu sta gratis in Rusia (there is no such thing as a free lunch - mai ales cu Putin).

In cazul de ieri vorbim de un jurnalist care in afara de opinii contrare lui Lukashenko nu a intreprins nicio actiune impotriva tarii sale. Deci este vinovat de delict de opinie. Tipic dictaturilor.

Sa mai zic ca acolo era vorba de un avion privat (poate militar fiind cu presedintele unei tari) si aici a fost vorba de un avion comercial civil cu peste o suta de oameni la bord ?

Iar asta cu si altii au facut-o nu o sa o inteleg pana mor. Adica daca altu fura e ok sa furi si tu ? Daca altu omoara e ok sa omori si tu ? Pe voi asa v-au invatat acasa ?
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 4 users
@transporter Nu, domnule, nu sunt troll rus, dar nici american. Pur si simplu traiesc de ceva ani de zile in USA si am ajuns la concluzia ca si aici se practica aceeasi propaganda cum era in perioada comunista. Nu impartasim acelasi punct de vedere, foarte bine.
 
Domnule imi pare rau pt calvarul prin care treci, sa fii nevoit sa traiesti intr-o tara a carei politici nu iti plac. Banuiesc ca nu te-a fortat nimeni sa stai acolo. Pe de alta parte eu nu am nicio treaba cu America, nu cred ca lumea se invarte in jurul Americii, eu am treaba cu ce se intampla in Uniunea Europeana si in Romania, ca aici imi duc traiul. Asa ca imi este un pic greu sa inteleg de ce amestecati aici treaba cu americanii cand avem de-a face in intregime cu o chestiune europeana.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Între timp Ryanair nu are nicio problemă în a zbura în continuare peste Belarus, zborurile TLL - PFO și retur au zburat astăzi peste Belarus.
 
Nu cred ca tonul asta isi are rostul. Nu in situatia asta...
Pana la urma e vorba mai mult decat un "incident". Este ceva grav si trebuie discutat ca atare. "Acuzatiile" de "troll rus" nu imi plac nici mie, si ar fi bine sa controlam un pic exprimarile.
Back on topic, inteleg ca UK a banat Belavia de la zboruri spre / dinspre UK. Bun, si asta e o mascarada, in masura in care ei au doar un 3/7 MSQ-LGW.
 
Nu trec prin nici un calvar, observam doar ca propaganda functioneaza la fel. Si mai observ ca folositi ( unii dintre voi ) un ton cam artagos si nu imi place. Nu scriu aici ca sa ma “cert” cu x sau y. Enfin.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

"- calls on all EU-based carriers to avoid overflight of Belarus;

- calls on the Council to adopt the necessary measures to ban overflight of EU airspace by Belarusian airlines and prevent access to EU airports of flights operated by such airlines;"
 
  • 👍
Reactions: 3 users