Incident Cursa Ryanair FR4978 (SP-RSM) Atena – Vilnius deturnata la Minsk de catre autoritatile din Belarus

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Asta vroiam si eu sa zic, "calls, calls" si "avoid" cumva...daca nu se poate aia e. Sanctiunile trebuiau date duminica seara(pe un timp scurt si prelungite apoi) nu indeciziile astea.
 
@CalinCLJ @alexxy @Disconnected

Nu confundati Consiliul European cu Consiliul Uniunii Europene

Consiliul este reuniunea sefilor de stat/guvern care prin definitie poate lua hotarâri dar nu poate emite acte normative.

De aceea Consiliul European cere Consiliului UE sa puna în aplicare hotarârile lor.

Sa vedem când si cum se vor pune ... asta este alta treaba, dar normal ca trebuie sa se respecte procedura.

Asa si cu Ucraina unde Zelinski a dat ordin/indicatie sau ce o fi, sa fie interzise zborurile între Belarus si Ucraina, dar acest lucru trebuie facut de autoritatile competente si în consecinta zborurile de azi MSQ-KBP si LWO au fost operate.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Ukraine will terminate flights with Belarus from 00:00 on May 26. At its extraordinary meeting, the government has just instructed the Ministry of Infrastructure, the State Aviation Service and UkSATSE [Ukrainian State Air Traffic Services Enterprise] to take the necessary measures.

Deci ma astept la o masura echivalenta, poate nu chiar atât de rapida din partea UE.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
calls..... calls.... calls..... bullshit.....
Cum zice Thomas. Consiliul UE se va conforma. Ca dureaza cateva zile... e posibil, dar se respecta deciziile de la summit.

Nici RYR nu mai zboara de azi peste Belarus si nu poate accepta direct peste/diversion acolo (memo intern).
 
Cum atunci cand au fost doborate avioane in Egipt sau Ucraina in secunda doi s-a putut lua decizia de a evita spatiul aerian, si acum la doua zile dupa un act de piraterie aeriana avem niste rugaminti. Ok, e mai putin grava situatia acum, dar totusi…
 
Ok, e mai putin grava situatia acum, dar totusi…
Eu nu as zice ca e mai putin grava. Doar pentru ca nu au fost fatalities nu trebuie sa credem ca trebuie tratat altfel.
Oricum, din ce am vazut despre autoritatile ucrainene, acol ei spun doar ca "will terminate flights with Belarus". nu e vorba si de overflight.
Intre timp a aparut, cica, un transcript al discutiei intre comandant si ATC. La intrebari pertinente, comandantul a primit bullshit-uri. Cu sau fara Mig in spate (ca vad ca informatia asta s-a cam pierdut), e corect ce a facut comandantul.
Ramane dezamagirea mare ca reactia este atat de estompata. Pana la urma si aia cu interzicerea in spatiul aerian al EU e o formalitate, ca daca te uiti la Belavia are prea putine zboruri in acest spatiu.
 
Mostra de "Uniune" Europeana:
Zborul BRU869 MSQ-BCN, dupa ce a stat on hold minute bune pe langa Brest, la iesirea din spatiul aerian BY, se intoarce la MSQ.
In acelasi timp, zborul BRU8913, MVQ enroute spre SSH a intrat in spatiul aerian ucrainian si se indreapta spre Romania si Bulgaria.
 
@CalinCLJ, doar anumite țări i-au blocat, iar acum se pare că n-au avut OK-ul pentru a tranzita Franța.

Astăzi au operat fără probleme zboruri către Viena, Frankfurt, Varșovia, Amsterdam, Roma și nu numai. Pentru moment doar rutele spre Kiev, Helsinki, Stockholm și Vilnius au fost suspendate.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@CalinCLJ, doar anumite țări i-au blocat, iar acum se pare că n-au avut OK-ul pentru a tranzita Franța.

Astăzi au operat fără probleme zboruri către Viena, Frankfurt, Varșovia, Amsterdam, Roma și nu numai. Pentru moment doar rutele spre Kiev, Helsinki, Stockholm și Vilnius au fost suspendate.
Desigur, inteleg.... dar totusi, zborurile se fac cu un plan de zbor aprobat anterior, ma gandesc ca nu au decolat asa, ca si cu caruta...
Cat despre "uniunea' (era sa zic in cuget si simtiri), m-am lamurit!
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Poate nu știau că nu le e permis nici tranzitul prin FR. Ucraina le permite tranzitul dar nu și zborurile directe.
 
Din cauza unor comentarii de pe acest thread, nu ma pot abtine sa nu postez asta aici chiar daca la prima vedere pare off-topic. Dar nu e.

 
  • 👍
Reactions: 1 users
Dar nu e.
Si totusi.... linia e destul de fina... :)
Sigur, cei mentionati s-au refugiat prin ambasade pentru ca ... "dreptul international"?
Nu prea vad mari diferente, decat faptul ca cei din Est au "metode" mai brutale.
Oricum, brutale sau "mascate", orice asemenea "intamplare" este inacceptabila.
Dar, sa fiti siguri, se va "stinge" si emotia asta... Va trai cat este "alimentata", dupa care...
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Asta este precum bancul cu Putin care transmite condoleante Poloniei inainte ca avionul prabusit la Smolensk sa fi decolat de la Varsovia...
 
Hop si Varadi! Nici Putin nu putea sa scrie mai frumos.

Nu s-a întâmplat nimic care ar fi pus în pericol siguranța zborului sau securitatea. Nu cred că cineva a fost în pericol vreo secundă”, a mai spus Varadi. „Este o măsură politică. Aceasta nu este o măsură de siguranță.

 
  • 👍
Reactions: 1 user