Dan Air - Discutii

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
In perioada 07 mai -mijlocul lunii iunie cele 6 rute regulate ramase in sistemul de rezervari sunt anulate.
Curse operate in aprilie si programate pt inceptul lunii mai:
DUB 5 operate aprilie +2 programate mai
LCA 4 + 2
VLC 3+2
LTN 2+0
TRN 0+0
ZAZ 0+0
Totale curse operate aprilie 14, programate luna mai 6.
Pe o piata unde ai concurenta nu este usor.
Eu unul as duce un avion pe SCV unde gasesc cateva rute libere.

• 👍
Reactions: 4 users
In perioada 07 mai -mijlocul lunii iunie cele 6 rute regulate ramase in sistemul de rezervari sunt anulate.
Curse operate in aprilie si programate pt inceptul lunii mai:
DUB 5 operate aprilie +2 programate mai
LCA 4 + 2
VLC 3+2
LTN 2+0
TRN 0+0
ZAZ 0+0
Totale curse operate aprilie 14, programate luna mai 6.
Sau de ce nu, la GHV?

Iar eu m-as limita numai la operatiuni charter/ACMI, Dan e mult prea mic si prea slab capitalizat pentru operatiuni dupa orar.
"Cateva rute libere" acelea sunt libere pana intra Wizz pe ele, ceea ce inseamna ca e doar o problema de (putin) timp pana vine elefantul, ergo nu merita investit si crescut rute pentru altii. Chiar nu invata nimeni nimic din snopul de rute anulate in ultimii ani de ROT, din dezastrul Bees Airlines, si asa mai departe?
Oamenii astia au Comercial altcumva decat ca denumire goala de continut?

Last edited:
Ai dreptate sunt mici și mult mai slab capitalizați vs Wizz, dar nu pot toți să opereze numai ACMI/charter, tot timpul.
Nu toți pot fi Carpatair.

In plus nici Wizz nu o duce extraordinar dpdv financiar. Au noroc puțin rozalii cu nenonocirea de taxe impuse de Trump și care s-ar putea să amâne recepționarea de Boieng-uri a celor de la Ryanair.

În curând și o companie care până de curând s-a axat doar pe charter și ACMI caută să opereze rute regulate in Romania....daca ar fi așa de grozava piata de charter/ACMI nu cred că ar risca sa intre în competiție cu ,,rechinii" din piata aero.

• 👍
Reactions: 2 users
Reduceri temporare (pana pe 15 iunie) si la BCM:
DUB 3/7 - 2/7;
BGY, BLQ si BCN 2/7 - 1/7;
MAD 1/7 - 0/7.

Raman la fel TRN, BRU si LTN cu 2/7.

• 👍
Reactions: 1 user
În curând și o companie care până de curând s-a axat doar pe charter și ACMI caută să opereze rute regulate in Romania....daca ar fi așa de grozava piata de charter/ACMI nu cred că ar risca sa intre în competiție cu ,,rechinii" din piata aero.

Piata romaneasca e pe finalul unui ciclu de crestere, in plus cu greu mai poti gasi o nisa neocupata.
Ca si in cazul Dan Air, e de urmarit in ce masura proiectele de operare pe rute regulate se vor converti in rezultate pozitive pentru afacere.
Incercarea SkyUp pe piata zborurilor regulate imi pare mai mult un trial and error gen "sa vedem daca merge ... ".

Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
Incepand cu 15 iunie:
  • București – Damasc – București, șase zboruri pe săptămână (în fiecare luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică)
  • Damasc – Stockholm – Damasc, două zboruri pe săptămână (în fiecare miercuri și duminică)
  • Damasc – Berlin – Damasc, două zboruri pe săptămână (în fiecare marți și sâmbătă)
  • Damasc – Frankfurt – Damasc, două zboruri pe săptămână (în fiecare luni și vineri)
Compania primit aprobarea oficială pentru a opera zboruri directe între România și Siria, în urma acordurilor bilaterale semnate între cele două state. Autorizația a fost emisă de Ministerul Transporturilor la sfârșitul lunii martie 2025 și validată ulterior de autoritățile siriene la finalul lunii aprilie.

• 👍
Reactions: 3 users
ZAZ - OTP anulata
LTN - OTP amanata pt 4iulie (initial trebuie pe 15iunie sa inceapa)

• 👍
Alt' data nea Dan sa faca bine sa mai citeasca si pe aici ...
Ar fi scutit o groaza de bani.

• 👍
  • 🤣