• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#1


Bugetul aeroportului, mai mare cu 2 mil. lei
Veniturile aeroportului clujean în 2012 vor fi mai mari decât se preconizase iniţial. Consilierii judeţeni au votat astăzi o rectificare de buget pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, aceasta fiind de peste două milioane de lei.

Dacă la începutul anului nivelul veniturilor era estimat la 4,3 milioane de lei din cauza anulării mai multor curse, noua estimare prevede o sumă de 6,5 milioane de lei.

Din aceşti bani se cheltuie peste 10 milioane de lei cu salariile brute ale personalului aeroportului şi a consiliului de administraţie. Aeroportul are în prezent 288 de angajaţi.

În acest an, Consiliul Judeţean Cluj a alocat către aeroportul clujean peste 30 de milioane de lei, banii urmând să fie alocaţi pentru obiective de infrastructură precum cele două terminale, extinderea platformei de îmbarcare – debarcare şi reparaţii ale actualei piste de aterizare- decolare.
Sursa: http://www.citynews.ro/cluj
 

petrudimoff

Well-Known Member
Feb 13, 2012
1,117
80
83
LRCL
#2
Inregistrarea emisiunii "City Puls, de ieri 2 mai 2012, la Antena 1 Cluj, avand ca invitat pe d-ra Gabriela Zanc, Director Comercial al Aeroportului Cluj.

Tema emisiunii a fost : aniversarea a 80 de ani de activitate a Aeroportului Cluj !

City Puls A1CLUJ 02.05.2012

Sursa: antena1cluj.ro
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#3
Aeroportul Cluj, interesat să intre în acţionariatul TAROM

Regia autonoma subordonata Consiliului Judetean ar putea achizitiona de la bursa un pachet de actiuni la compania nationala de transport aerian, pentru a putea negocia mai bine tarifele cu operatorul aerian.

Aeroportul International Cluj-Napoca (AICN) va cumpara pachete de actiuni la companii aeriene si aeroporturi pentru a-si mari puterea de negociere cu acestea si pentru a se impune în managementul lor, a anuntat directorul regiei clujene, David Ciceo. Noua strategie va debuta prin procesul de privatizare a TAROM.

"Planul nostru este sa cumparam actiuni la cât mai multe companii aeriene pentru a ne spori puterea de negociere de noi trasee si frecvente cu acestea. Avem aprobare de la Consiliul Judetean (CJ) Cluj pentru a achizitiona actiuni la TAROM, probabil un pachet mai mic. Totodata, vom cumpara actiuni la toate aeroporturile pe care Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) le va scoate la vânzare. Strategia aceasta este în concordanta cu ideea de regionalizare care se impune tot mai mult. Avem în vedere în primul rând aeroporturi din zona, precum Oradea, Baia Mare, Târgu-Mures, Brasov, unde am putea asigura chiar managementul, însa nu le excludem nici pe celelalte din tara, în cazul în care consiliile judetene vor decide aceasta", a declarat David Ciceo, la REALITATEA FM Cluj.

"În România este o oportunitate pentru ca, fiind scoase la bursa, oricine va putea sa cumpere actiuni TAROM. Pentru AICN e mai degraba vorba despre o operatiune de imagine decât una de investitie: sa zicem ca va cumpara un pachet de 3%, dar tot MTI va detine controlul TAROM. Multe state din zona vor sa îsi privatizeze companiile aeriene: au încercat Cehia, cu Czech Airlines, Polonia, cu LOT, si nu au reusit, desi acestea erau mult mai atractive. Sa nu uitam ca TAROM a avut o pierdere de 250 de milioane de lei în 2011. Acum câtiva ani cei de la MTI sperau sa scoata 20 de milioane de euro din pachetul de 20%; între timp si-au redus pretentiile la 7-8 milioane. TAROM are nevoie în primul rând de un management performant si de o resursa umana adecvata. Daca ar prelua Lufthansa managementul ar fi altceva", sustine Calin Bârsan, administrator al portalului Aviatia Civila Cluj.

Totusi, specialistul crede în strategia Clujului de a administra aeroporturi din zona. "David Ciceo este un manager cu viziune, dar nu stiu cât îl ajuta resursa umana. O administrare comuna a aeroporturilor din Cluj si Mures sau a altuia din zona e nu doar oportuna, ci si necesara. În schimb, nu cred ca AICN ar avea un cuvânt greu de spus în managementul celui din Craiova sau sa schimbe strategia de transformare a aeroportului din Otopeni într-un hub, cum se doreste de la Bucuresti", considera Bârsan. TAROM va fi privatizata în iunie, termenul pentru publicarea prospectului pentru vânzarea a cel putin 20% din actiuni fiind luna mai, se precizeaza într-un document al Fondului Monetar International (FMI). La scurt timp de la vânzarea pachetului, vor fi numiti membrii consiliului de administratie si managerul privat.

În 2011 MTI a semnat cu asocierea dintre societatile de servicii de investitii financiare Carpatica Invest si Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 20% din actiunile TAROM, prin Bursa de Valori Bucuresti. Documentul FMI arata ca transportatorul trebuie sa aiba un program de restructurare cu masuri privind rutele si structura flotei, reduceri de costuri prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal, iar, pe de alta parte, sporirea veniturilor prin strategii alternative de vânzari si optimizarea politicilor de preturi, prin dezvoltarea de strategii pentru liniile noi spre Europa de Est în colaborare cu partenerii SkyTeam si vânzarea de produse marca TAROM.

252.000.000 de lei reprezinta pierderea înregistrata de TAROM în 2011, fata de un deficit de 332 de milioane în anul precedent.
sursa: gherlanews.ro
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#5
Am cautat prin ziua de Cluj dupa articol, dar nu am dat de el. In fine, ramane asa.
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#7
Copy/paste. Inclusiv poza.
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Feb 13, 2012
1,560
423
113
56
Cluj
www.aviatiacivilacluj.wordpress.com
#8
Eu de "celebrul" site "gherlanews" nici nu stiam sa existe . Dar acestia nu fac decat sa copieze stilul altui "site de stiri" clujean, ma refer la "Stiri de Cluj" care nu face altceva decat sa dea copy/paste la diverse stiri de pe site-uri "mai bazate" fara citarea sursei, ca si cum ar fi stirea lor. Asa ca nu ma mir ca si altii le-au urmat exemplul.
 

Raduq

Active Member
Feb 18, 2012
375
36
43
Cluj Napoca - LRCL
#9
"Pista aeroportului va fi gata în toamnă" said:
Pista aeroportului va fi finalizată în toamnă. Constructorul şi Consiliul Judeţean au încheiat un act adiţional pentru prelungirea termenului de şase luni din cauza unor probleme apărute la nivelul pânzei freatice. Noua conducere a Consiliului Judeţean doreşte şi schimbarea numelului aeroportului, dar şi a strategiei de dezvoltare.

Proaspăt investit preşedinte al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu a ales să verifice personal lucrările la noua pistă de 2.100 de metri a aeroportului. Lucrările la acest obiectiv au demarat în septembrie 2011.

“Au trebuit să consolideze infiltraţii de apă pentru că s-a ajuns în zona pânzei freatice şi trebuie lucrări suplimentare. Eu am constatat că lucrurile sunt în bună stare şi se respectă fazele la efectuarea acetora, conform prelungirii şi a actului adiţional”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

După finalizarea tronsonului de 2.100 de metri, pista aeroportului trebuie continuată până la lungimea de 3.500 de metri, dar pentru această lucrarea trebuie deviat Someşul. În opinia noului preşedinte al Consiliului Judeţean, această lucrare ar fi trebuit făcută în paralel cu cea de realizarea a pistei.

“Avem în plan redefinirea strategiei pentru aeroportul din Cluj şi, mai mult, îi vom da şi un nume pentru că titlul actual nu cred că defineşte şi caracterizează un aeroport internaţional”, a mai spus Uioreanu.

Numele aeroportului va fi stabilit în urma propunerilor făcute de Consiliul Judeţean, dar şi a celor făcute de clujeni. Mai mult, la nivelul instituţiei se află în lucru un studiu privind denumirile aeroporturilor din Europa.
Sursa: http://cluj.citynews.ro/eveniment/pista-aeroportului-va-fi-gata-toamna
 
#10
Finalizarea lucrărilor la noua pistă a aeroportului depinde de situaţia exproprierilor.
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/finalizarea-lucrarilor-la-noua-pista-a-aeroportului-depinde-de-situatia-exproprierilor--94052.html
In articol e si o poza cu preferatul meu in livery Sevenair,oare a cui o fi poza ca nu scrie :-[
O sa fie toamna luuuuuuuuuuuuuuunga anul asta ;D
Unii zic ca o sa tina pana spre Pasti ;)

“Au trebuit să consolideze infiltraţii de apă pentru că s-a ajuns în zona pânzei freatice şi trebuie lucrări suplimentare. Eu am constatat că lucrurile sunt în bună stare şi se respectă fazele la efectuarea acetora, conform prelungirii şi a actului adiţional”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj."

Fiind inginer de profesie,imi permit sa-l intreb pe Dl. H.U. : ce fel de studii geologice au fost efectuate la baza acestui proiect?

No da-i pace ;D
 

Raduq

Active Member
Feb 18, 2012
375
36
43
Cluj Napoca - LRCL
#11
Consiliul Judetean Cluj si Aeroportul International Cluj-Napoca lanseaza in data de 20 august 2012, in baza aprobarii Comisiei Europene – Decizia SA 34050 (2012/N), procedura de selectie publica a ofertelor pentru acordarea de ajutor financiar operatorilor aerieni care incep operarea de rute noi cu plecare de la Cluj-Napoca.
Procedura se lanseaza pentru destinatiile: Bruxelles Sud Charleroi (Belgia) si Weeze-Dusseldorf (Germania). Ofertele vor putea fi depuse la Consiliul Judetean Cluj pana in 20 septembrie 2012, ora 09:00, iar data de deschidere a ofertelor este 20 septembrie 2012, ora 11:00.
O noua procedura de selectie publica se va organiza in septembrie 2012 pentru alte patru noi destinatii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) si Berlin Schonefeld (Germania).
Ajutorul la deschiderea de noi rute va fi oferit operatorilor aerieni pe o perioada de 5 ani, nu va depasi 14 Euro / pasager imbarcat in primul an, si va fi platit in temeiul unui sistem degresiv (de ex.: 14 Euro / pasager imbarcat in primul an, 13 Euro / pasager imbarcat in al doilea an, 12 Euro / pasager imbarcat in al treilea an, 11 Euro / pasager imbarcat in al patrulea an, 10 Euro / pasager imbarcat in al cincilea an). Pentru ca o companie aeriana sa primeasca acest ajutor, o condtie obligatorie este să opereze o rută finanţată prin schema de ajutor fără a primi ajutor financiar timp de încă 2 ani şi jumătate după expirarea perioadei de 5 ani.
Valoarea ajutorului intr-un an nu poate depasi 50% din costurile totale eligibile pentru anul in cauza, iar ajutorul total nu poate depasi o medie de 40% din costurile eligibile. Ajutorul la infiintare va fi acordat pentru acoperirea costurilor eligibile referitoare la cheltuieli de marketing si publicitate survenite pentru publicitatea facuta noii rute, costuri de instalare suportate de compania aeriana, in demersul sau de a lansa o noua ruta de pe Aeroportul International Cluj-Napoca.
In cazul in care un transportator aerian nu isi indeplineste conditiile contractuale in cadrul schemei de ajutor, plata ajutorului financiar poate inceta in intregime sau in parte, transportatorul fiind obligat sa ramburseze contributia publica primita.
Sursa: http://airportcluj.ro/index.php?news=146
 

petrudimoff

Well-Known Member
Feb 13, 2012
1,117
80
83
LRCL
#12
Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Cluj avansează cu 1 metru la 4 minute

"Ritmul lucrărilor la noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca este de 1 metru la fiecare 4 minute, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Construcţia pistei va continua atâta timp cât vremea va permite, însă autorităţile estimează că va fi gata abia la primăvară."

Sursa: http://citynews.ro/eveniment/foto-pista-de-2100-de-metri-aeroportului-cluj-avanseaza-cu-1-m-la-4-minute-1223113
 

TotalGruv

Administrator
Staff member
Feb 13, 2012
1,661
155
83
FL390
#13
Re: Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Cluj avansează cu 1 metru la 4 minute

"petrudimoff" said:
"Ritmul lucrărilor la noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca este de 1 metru la fiecare 4 minute, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Construcţia pistei va continua atâta timp cât vremea va permite, însă autorităţile estimează că va fi gata abia la primăvară."

Sursa: http://citynews.ro/eveniment/foto-pista-de-2100-de-metri-aeroportului-cluj-avanseaza-cu-1-m-la-4-minute-1223113
fiecare vorbeste de stadii diferite atunci cand zice ca va fi gata...

In decembrie fa fi gata dpdv al constuirii... dar din punct de vedere al autoritatii nu va fi gata decat la primavara pt ca sunt o gramada de chestii de facut ca aceasta sa fie omologata....

pana nu da OK-ul autoritatea e doar o bucata de asfalt de 45mx2100m care nu poate fi folosita la nimic
 

petrudimoff

Well-Known Member
Feb 13, 2012
1,117
80
83
LRCL
#14
Cu avioanele pe cap: Proprietarii caselor de lângă pista Aeroportului se plâng..

Cum este să-ţi treacă avionul pe deasupra casei în fiecare zi? O ştiu cel mai bine cei care locuiesc în casele aflate chiar la capătul piste Aeroportului Cluj. Oamenii spun că situaţia a devenit insuportabilă în ultimii ani, de când s-a înmulţit semnificativ numărul de zboruri, unele chiar la şase dimineaţa. Conducerea aeroportului spune că, odată cu construirea noii piste, se va reduce şi zgomotul în zonă.

sursa cu video:http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/cu-avioanele-pe-cap-proprietarii-caselor-de-langa-pista-aeroportului-se-plang-de-zgomot-video--101381.html
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#15
Datorita grevei din Spania, programata in data de 14.11.2012, urmatoarele zboruri de pe Aeroportul International Cluj-Napoca ale companiei aeriene WIZZ AIR, vor suferi modificari in programul de operare pe rutele Cluj-MADRID-Cluj si Cluj-BARCELONA-Cluj in zilele 14 si 15 NOIEMBRIE dupa cum urmeaza:

Zborul WZZ 3401 Cluj-MADRID : din 14.11.2012 se reruteaza in data de 15.11.2012 cu plecare din Cluj-Napoca la ora 14:10.
Zborul WZZ 3402 MADRID-Cluj : din 15.11.2012 se reruteaza in data de 15.11.2012 cu plecare la ora 22:10 din Madrid spre Cluj-Napoca

Zborul WZZ 3405 Cluj-BARCELONA : din 14.11.2012 se reruteaza in 15.11.2012 cu plecare la ora 06:45 din Cluj-Napoca
Zborul WZZ 3406 BARCELONA-Cluj : din 15.11.2012 se reruteaza in data de 15.11.2012 cu plecare la ora 13:15 din Barcelona spre Cluj-Napoca.

Pentru detalii si mai multa siguranta privind modificarile aparute la programul de zbor va rugam sa verificati site-ul nostru : www.airportcluj.ro
via FB
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
6,706
2,224
113
39
EDDK
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
#19
Greşeală de 10 milioane de euro la Cluj. Pista aeroportului este blocată de şoseaua de centură

Pista Aeroportului din Cluj este blocată de centura Apahida. Dacă şoseaua nu va fi deviată, avioanele nu vor putea ateriza în siguranţă, informează România TV. Rezolvarea acestei greşeli este estimată la 10 milioane de euro.
Vina aparţine CNADNR şi Consiliului Judeţean Cluj care nu au sincronizat cele două proiecte. Potrivit normelor de siguranţă a zborului pe o anumită rază totul trebuie să fie la nivelul solului, doar că centura Apahida este situată pe un terasament asemănător celui de cale ferată, prin urmare şoseaua ar trebui coborâtă astfel încât maşinile să circule la nivelul pistei.

Mai mult decât atât, de la capătul pistei şi până la şoseaua de centură este o distanţă de doar 200 de metri, ceea ce ar putea obtura zborurile aeronavelor.

Greşeala a cărei rezolvare este estimată la 10 milioane de euro ar trebui îndreptată în maxim doi ani de zile.
sursa: rtv

Culmea, la Arad CNADNR a incurcat aeroportul, la Cluj la fel.

Stiti ceva de asta? sau e o stire veche descoperita de media azi.
 

OOVNI

Well-Known Member
fly-ra 2017
Feb 28, 2012
1,130
622
113
26
LFML
www.airliners.net
Flightdiary
My fr24 profile
#20
Aia in cazul prelungirii pistei la 3500m, altfel nu vad alt obstacol decat Somesul.