[SUJ] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

VicMures

Active Member
Feb 18, 2012
391
223
43
LRCL
Flightdiary
My fr24 profile
Sursa : Gazeta de Nord-Vest online
http://www.gazetanord-vest.ro/2012/03/01/curse-charter-catre-antalya-direct-din-satu-mare-afla-cat-va-costa-un-sejur/

Sătmărenii se vor putea bucura şi în acest an de sejururi în Antalya, Turcia, cu zboruri directe de pe Aeroportul din Satu Mare. Miercuri seara a avut loc o întâlnire între agenţii de turism sătmăreni şi reprezentanţi ai tour-operatorului, respectiv ai unor hoteluri importante din Antalya.

Zborurile spre Antalya vor începe pe 17 iunie, iar ultima cursă va avea loc pe 23 septembrie. În total se vor efectua 14 rotaţii (zboruri dus-întors). Anul acesta sătmărenii vor zbura direct spre destinaţie, fără escală la Târgu Mureş, cursa charter efectuându-se cu compania Tarom. Aeronava va avea 120 de locuri, împărţite în mod egal între doi tour-operatori, unul dintre aceştia organizând întâlnirea cu agenţii de turism din Satu Mare. Plecările vor avea loc în fiecare zi de duminică.

Directorul executiv al tour-operatorului, Mircea Vladu, a declarat că anul acesta cursa charter Satu Mare – Antalya va fi directă, fără escală la Târgu Mureş, iar pentru că mulţi sătmăreni sunt de etnie maghiară va exista şi un ghid vorbitor de limba maghiară.

Totodată, cele mai bune hoteluri din Antalya şi-au trimis reprezentanţii la Satu Mare pentru a le prezenta oferta care mai apoi să fie preluată de agenţiile de turism locale. În ceea ce priveşte preţul unui sejur, acesta este cuprins între 500 şi 1.500 de euro pe persoană, în funcţie de oferta aleasă. Sătmărenii vor avea la dispoziţie o gamă variată de oferte, hotelurile din Antalya pregătindu-le turiştilor mai multe pachete, pentru gusturile fiecăruia. Reprezentaţii unor hoteluri importante din staţiunea turcească şi-au prezentat ofertele pentru sătmărenii interesaţi de un sejur de neuitat. Aceştia au pregătit pachete speciale pentru tinerii îndrăgostiţi sau cei proaspăt căsătoriţi. La întâlnirea desfăşurată în restaurantul hotelului Dana II din municipiul Satu Mare s-au aflat atât reprezentanţii celor mai importante agenţii de turism din judeţul nostru cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, şi directorul Aeroportului Internaţional Satu Mare, Nicolae Fechete.
 
Ce ti-e si cu piata asta de chartere ... ::)

Pentru anul asta sunt deci anuntate 2 curse charter SUJ-AYT ... una operata de Sky Airlines si alta operata de Tarom.

- Sky Airlines, joi (din 14.06. - 20.09.)
- Tarom, duminica (din 17.06. - 23.09.)


Prima este contractata de Alibaba Tours iar cealalta de Prestige Tours , doi dintre jucatorii importanti de pe piata. Se vor omorâ reciproc ... nu-mi dau seama cum de nu se orienteaza un pic sau sindicalizeaza asemenea chestii ... Probabil fiecare crede ca e cel mai tare si viseaza la tunuri, imagine etc.

Daca cei de la Prestige ar fi citit si ei acuma o luna mesajul meu, poate s-ar fi reorientat si ei macar pe OMR sau BAY ;D

Caline ... tot acolo suntem ca si acum câtiva ani ... e nevoie de o companie de charter care sa puna la punct cursele si sa vânda locuri la tur-operatori si câteva si direct pentru individuali ... ;D
 
"Thomas" said:
Ce ti-e si cu piata asta de chartere ... ::)

Pentru anul asta sunt deci anuntate 2 curse charter SUJ-AYT ... una operata de Sky Airlines si alta operata de Tarom.

- Sky Airlines, joi (din 14.06. - 20.09.)
- Tarom, duminica (din 17.06. - 23.09.)


Prima este contractata de Alibaba Tours iar cealalta de Prestige Tours , doi dintre jucatorii importanti de pe piata. Se vor omorâ reciproc ... nu-mi dau seama cum de nu se orienteaza un pic sau sindicalizeaza asemenea chestii ... Probabil fiecare crede ca e cel mai tare si viseaza la tunuri, imagine etc.

Daca cei de la Prestige ar fi citit si ei acuma o luna mesajul meu, poate s-ar fi reorientat si ei macar pe OMR sau BAY ;D

Caline ... tot acolo suntem ca si acum câtiva ani ... e nevoie de o companie de charter care sa puna la punct cursele si sa vânda locuri la tur-operatori si câteva si direct pentru individuali ... ;D

DE ACORD ! Am avionul (un B737-800 YOM 2005) , cum facem ? :)

Despre SUJ , pot da mai multe amanunte : optiunea Tarom a lui Prestige e impreuna cu Accord Birou de Turism (iti spune ceva , nu , Thomas?) . De fapt parerea mea (spun in soapta , poate nu vede ce scriu Adi) ca de fapt e optiunea Accord si Prestige e doar "palaria".
Oricum , Ali Baba a intrat in conflict cu ANAT si a fost data afara de acolo. De vazut ce face Hassan mai departe.
 
Eu chiar ma mir de ce agentiile de turism, nu incearca sa vanda vara si bilete pe avioanele astea charter online.
Eu din punct de vedere de programator vad chestia asta destul de simpla (evident ca poate ma insel :D ).
Presupun ca sunt multi oameni care ar vrea sa mearga pe cont propriu in locatiile alea si ar vrea sa isi ia doar bilet de avion, mai ales daca erau la o vreme curse vineri, sambata, duminica cu acelasi operator. Eu as merge pe un weekend asa in Turcia sau Grecia, sau unde mai erau charterele astea.Evident la un pret decent.
Daca stiti pe cineva care vrea sa faca treaba asta, eu ii stau la dispozitie cu treaba asta :).
 
Asa cum era de asteptat, SUJ nu poate duce doua curse charter la AYT. Ofertele Albaba Tour su plecare din SUJ au disparut de pe site ...
 
Proiect de 49,3 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare

Accesarea fondurilor structurale reprezintă o oportunitate pentru asigurarea resurselor financiare în vederea realizării unor investiţii majore în judeţul nostru. Consiliul Judeţean Satu Mare a depus marţi în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Transport”- Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.4 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de trasport aerian, proiectul „Reabilitare şi modernizare suprafeţe de mişcare la Aeroportul Satu Mare”. Valoarea totală a proiectului este de 49.365.213,44 lei inclusiv TVA, din care judeţul Satu Mare va asigura cofinanţarea de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, respectiv suma de 796.213,12 lei . Obiectivul principal al proiectului este acela de a îmbunătăţi condiţiile de rulaj pe pista Aeroportului Satu Mare, fluidizând traficul şi îmbunătăţind semnificativ calitatea serviciilor oferite operatorilor aerieni. Principalele activităţi ale proiectului vor consta în lucrări de reabilitare a pistei de decolare-aterizare din cadrul Aeroportului Satu Mare precum şi echiparea direcţiei principale aterizare 19 cu sisteme de balizaj performante.

sursa: http://www.gazetanord-vest.ro
 
Curse internationale de pe Aeroportul din Satu Mare

Începând cu data de 4 iunie, satmarenii vor putea zbura direct spre Venetia si Torino, iar preturile pentru un segment de zbor pornesc de la 20 de euro

Potrivit reprezentantilor companiei Blue Air, din data de 4 iunie 2012 vom putea zbura catre Torino si Venetia, primele curse internationale efectuate de pe Aeroportul Satu Mare, bineînteles dupa Antalya.
Informatia a fost facuta publica ieri, în cadrul unei conferinte de presa sustinute de vicepresedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef, alaturi de George Rizica, directorul de planning al companiei aeriene Blue Air, directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fekete. La conferinta de presa de ieri au participat si George Rotaru, directorul Aeroclubului României, si Marina Iana, directorul adjunct al aceluiasi aeroclub.
Doua curse pe saptamâna
Spre cele doua destinatii se vor efectua saptamânal doua curse. „Am reusit sa concretizam discutiile purtate timp de doi ani. Începând cu data de 4 iunie, de pe Aeroportul Satu Mare vor porni doua curse: Torino si Venetia. Zborurile spre Venetia se vor efectua în zilele de luni si miercuri, iar cele spre Torino – martea si vinerea. În momentul de fata acesta este programul pentru perioada de vara, adica pâna în data de 27 octombrie“, a declarat George Rizica, directorul de planning al companiei Blue Air.
Zborurile sunt directe, fara escale si vor dura aproximativ doua ore. În data de 4 iunie, zborul spre Venetia este programat la ora 17.50 (aeroportul Satu Mare), urmând sa ajunga la destinatie la ora 18.35. Din Venetia va zbura spre Satu Mare la ora 18.20, urmând ca avionul sa aterizeze pe Aeroportul din Satu Mare la ora 22.05.
În ceea ce priveste cursa spre Torino, avionul va decola de pe aeroportul satmarean la ora 10.20 (Aeroportul Satu Mare) si va ajunge la destinatie la ora 11.35. Zborul spre Satu Mare este programat la ora 12.20 (Torino) si va ajunge în Satu Mare la 15.20.
„Tarifele pornesc de la 20 de euro si pot ajunge pâna la 300. Blue Air are un tarif mediu de 60 – 70 euro pe segment de zbor, însa încercam sa scadem preturile pâna la 50 euro. Aeronavele sunt de 168 de locuri“, a mai spus Rizica.
Infrastructura pregatita
Aeroportul International Satu Mare este pregatit din punct de vedere al infrastructurii pentru aceste curse. Nicolae Fekete, directorul aeroportului satmarean a spus ca asteapta cât mai mult trafic aerian. „Am asteptat de multi ani de zile ca pe Aeroportul din Satu Mare sa se opereze curse internationale. Acest aeroport este pragatit si sper ca traficul sa fie cât mai mare. Eu cred ca acesta este începutul unei lungi colaborari“, a declarat Nicolae Fekete.
Conducerea Aeroportului, dar si Consiliul Judetean Satu Mare se afla în discutii si cu alti operatori de zbor din România, dar si din strainatate. Se încearca formarea unei legaturi directe cu Germania, multi oameni de afaceri din zona desfasurându-si activitatea în judetul nostru. Tot în plan este introducerea unei curse directe spre Spania, tara unde lucreaza foarte multi satmareni. Însa toate acestea sunt la nivel de idee, iar pâna când se va gasi operatorul de zbor disponibil, satmarenii vor avea de facut naveta pâna la Cluj Napoca sau Budapesta, de unde exista curse regulate spre aceste destinatii. Din 17 iunie, pornesc si cursele spre Antalya.
Aerodromul satmarean – pista de iarba
La conferinta de presa de ieri a participat si directorul Aeroclubului României, George Rotaru, partenerul Consiliului Judetean la toate mitingurile aviatice organizate. Anul acesta, evenimentul va ajunge la cea de-a cincea editie. Pâna atunci, administratia judeteana vrea sa autorizeze pista de iarba din cadrul Aerodromului Satu Mare, acesta urmând sa fie desprins de sub autoritatea Aerodromului din Baia Mare, alaturându-se celor 15 din tara care functioneaza independente. Mai mult decât atât, se vor face si lucrari de modernizare a fatadei cladirii, dar si o revitalizare a infrastructurii. „Vrem sa dezvoltam segmentul de aviatie de la Satu Mare. Aerodromul de aici este un loc primitor si va fi si destinatia perfecta pentru realimentarea avioanelor usoare“, a declarat George Rotaru.

sursa: jdd.ro
 
Ei ... asta chiar e o stire deosebita. Deocamdata pe site-ul JOR nu apare si mi se pare un pic straniu sa se anunte operarea curselor cu mai putin de 3 saptamâni în avans.

Însa ma bucura pentru SUJ :)

Dupa orarele anuntate cursele vor fi:

BCM-SUJ-VCE-SUJ-BCM respectiv
BCM-SUJ-CUF-SUJ-BCM
 
Am incercat si eu sa fac o simulare, sa prind macar orele, dar bate vantu`, cum zici si tu.
 
BlueAir nu se dezminte. Anunta cursele in ultimul moment si dupa aia pleaca cand ti-e lumea mai draga.
 
Asa ceva numai Blue Air putea face. Azi 18 mai 2012, cu 2 saptamani inaintea prezumatei lansari a zborurilor nu e nimic pe site , nu se pot cumpara bilete , nimic.
E de domeniul absurdului sa ai astfel de "lansare" si sa umpli avioane de 168 de locuri. Macar sa ai un LF favorabil. Ca sa nu mai spun ca destinatiile sunt alese cu dosul. Niciodata SUJ nu va avea trafic pe acele destinatii.
Dupa cum arata orarele (daca or fi reale si alea) pare mai degraba un stop al curselor BCM-VCE/CUF decat curse independente.
Pana la urma , no offence dar si ideea de a zbura de la SUJ mi se pare o prostie. Acum cand DEB incepe sa se "incarce" cu curse Wizz si cand, vrei nu vrei, Clujul e totusi la 180 de km.
 
Titlul aericolului: Penultima şedinţă la Consiliul Judeţean

Chestia interesanta, pentru noi, este urmatoarea.

Totodată s-au votat noile tarife practicate de Aeroportul Satu Mare. Astfel, s-au eliminat tarife minime pentru taxarea serviciilor de iluminat şi staţionare, dar şi majorările percepute pentru operări în afara programului de funcţionare publicat în AIP.

Din AIP:
W: 0500 - 1700; S: 0400 - 1600
Days of operation: Monday - Saturday
Cred ca este vorba de LT si nu de UTC.

Astfel cursa JOR Satu Mare -> Venetia, care pleaca la 17:50 se incadreaza la "majorare". Cursa de retur, la fel, va fi taxata in plus, aceasta sosind la 22:05.
Campanie electorala, astia vor sa isi taie craca? nu stiu unde se incadreaza asta.
 
A ajuns JOR la SUJ. Mersi allex ca ne dai si nou poze.
 
Tour operatorul Prompt Service din Bucureşti a sistat cursele charter spre Antalya de pe Aeroportul Satu Mare. Ultimii sătmăreni care au cumpărat bilete de la agenţiile de turism din Satu Mare, cu zbor direct de pe Aeroportul Satu Mare, vor fi aduşi acasă cu o altă cursă charter pe Aeroportul Cluj Napoca. Consiliul Judeţean se implică în rezolvarea problemei, organizând o întâlnire între reprezentanţii tour operatorului şi cei ai agenţiilor de turism din Satu Mare.

Curse nerentabile pentru operator
Tour operatorul Prompt Service, care a închiriat avionul de la societatea Tarom, şi-a justificat decizia prin faptul că zborurile sunt nerentabile, întrucât tot mai puţini turişti aleg Antalya ca destinaţie de vacanţă. "Conducerea tour operatorului Prompt Service a închiriat singură cursa spre Antalya. Consiliul Judeţean nu s-a mai implicat la fel ca şi anul trecut, fiind vorba de o iniţiativă privată. Acum, conducerea firmei ne-a anunţat că suspendă cursa charter pentru că nu rentează. Reprezentanţii tour operatorului susţin că pachetele turistice s-au vândut mai slab în acest an electoral, că turiştii se tem să meargă în Turcia din cauza situaţiei tensionate din zonă", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Atitudine ciudată a agenţiilor de turism
Motivele invocate de Prompt Service sunt contrazise de o parte a agenţiilor de turism sătmărene. "Am consultat câteva agenţii de turism din Satu Mare şi ni s-a spus că pachetele turistice pentru Antalya s-au vândut mai bine ca anul trecut. Acest lucru este ilustrat şi de numărul de pasageri, respectiv 67 la primul zbor, 119 la al doilea, respectiv 38 la al treilea, capacitatea avionului fiind de 120 de locuri. Interesant este faptul că reprezentanţii câtorva agenţii de turism au spus că nu au vândut bilete spre Antalya cu decolare de pe Aeroportul Satu Mare. Probabil au preferat să vândă bilete cu plecare de pe Aeroportul Cluj. Din păcate, singurii care pierd sunt sătmărenii", ne-a declarat preşedintele Adrian Ştef.

Întâlnire pentru reluarea zborurilor
Pentru a lămuri pe deplin situaţia, preşedintele Adrian Ştef a declarat că va organiza o întâlnire între reprezentanţii tour operatorului Prompt Service şi cei ai agenţiilor de turism din judeţul Satu Mare. "Vom încerca să analizăm situaţia, să vedem ce putem face pentru o eventuală reluare a zborurilor spre Antalya. De asemenea, pentru anul viitor luăm în calcul şi identificarea unei alte destinaţii turistice, care să fie cât mai atractivă pentru locuitorii judeţului Satu Mare", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

sursa: http://www.gazetanord-vest.ro
 
Dupa ce si cursele de AYT au fost suspendate foarte rapid, iata ca si JOR a suspendat toate cursele la/de la SUJ ...
 
Pacat. Zona de NW a Romaniei se poate baza doar pe CLJ si DEB.
 
"petrudimoff" said:
Era de asteptat, cand am fost la SM cu o zi inainte de miting, au coborat 6 PAX ;)

Problema e aceeasi ca si la CLJ anul trecut ... se anunta (18.05.12) ruta cu foarte scurt timp înainte sa porneasca (04.06.12) si se opreste la câteva saptamâni de la începerea operarii (14.08.12). O tactica foarte stranie, care nu are cum sa functioneze.

Rute noi de pe aeroporturi noi trebuiesc promovate din timp si trebuie sa primeasca ceva timp de consolidare. Sunt foarte curios cât la suta din populatia zonei, din grupul tinta au apucat sa afle de existenta acelor curse înainte ca ele sa fie închise.