[SUJ] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Primul avion Wizz Air a aterizat la Satu Mare (FOTO&VIDEO)

<<Premieră istorică pentru Aeroportul Satu Mare. În această seară aici a aterizat primul avion care a efectuat o cursă aeriană internațională de pe acest aeroport.
Aeronava companiei Wizz Air, un Airbus A 320, a aterizat pe aeroportul Satu Mare în jurul orei 18.55, având la bord peste 140 de pasageri veniți de la Londra. La intrarea în zona destinată debarcării pasagerilor, aeronava a fost întâmpinată cu tunuri de apă.Pasagerii veniți din capitala Marii Britanii, au coborât liniștiți din avion, spunând că au avut parte de un zbor plăcut. Mai mult decât atât, și-au exprimat bucuria că acum pot veni acasă din Regatul Unit mult mai ușor și mai simplu, fără să mai fie nevoiți să se deplaseze la alte aeroporturi din țară care, de asemenea, costă. În același timp, în incinta aerogării peste 170 de pasageri și-au făcut deja formalitățile și așteptau să fie îmbarcați pe aeronavă cu destinația Londra. Aceasta a fost doar prima cursă. Astfel de curse vor avea loc în fiecare zi de luni și vineri. Aeronava Wizz Air va porni la 14.15 de pe Aeroportul Luton, Londra, și va ajunge la Satu Mare la ora 18.55. Apoi același avion va decola de la Satu Mare la 19.25 și va ateriza la Luton la 20.15.Sătmărenii își mai doresc și alte curse de pe Aeroportul Satu Mare. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de PortalSM, la care au participat 9.409 persoane, pe primul loc a ieșit Paris, cu 23% din voturi, capitala Franței fiind urmată de Bruxelles – 10% (973 voturi) și Roma – 10% (940 voturi).Cei de la Wizz Air spune că este foarte posibil să mai fie înființate și alte curse de la Satu Mare și că va fi anunțat acest lucru la momentul potrivit. >>

sursa : www.portalsm.ro

wizz2.jpg


wizz3.jpg


wizz4.jpg


sursa : www.portalsm.ro
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Potrivit fostului președinte al Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, Aeroportul Satu Mare ar trebui să poarte negocieri, atât cu Blue Air cât și cu Ryanair, în vederea înființării unor curse internaționale. Acesta și-a argumentat poziția în cadrul ședinței de azi, 27 februarie a CJ.
Negocieri cu cele două companii aeriene sunt purtate de județele Bihor, Cluj și Maramureș, astfel că, dacă nu se face ceva în acest sens, atunci Satu Mare va rămâne în urmă la acest capitol, susține Ștef.
Totodată, Adrian Ștef a solicitat actualei conduceri CJ să discute cu TAROM pentru a nu dezavantaja Aeroportul Satu Mare. Acesta s-a referit la faptul că, în noul program de vară nu există niciun zbor cu înnoptare.
În această problemă, Ștef dă vina pe scretarul de stat Dragoș Titea, care este din județul Maramureș, și care, potrivit fostului președinte CJ, ar avantaja aeroportul din județul vecin.
În luarea de cuvânt, președintele CJ, Pataki Csaba, a declarat că motivul pentru care TAROM a mutat cursele de noapte de la Satu Mare este faptul că Romatsa a rămas cu mai puțini oameni și astfel nu pot asigura curse mai multe.

Adrian Ștef: Trebuie negociat cu Blue Air și Ryanair
 
So... foarte impresionat de rezultatele renovarilor... (Am văzut doar zona de plecare)

 
  • 👍
Reactions: 4 users
Luna viitoare ma duc la Satu Mare pentru o zi si as avea 2 intrebari;
- Transport in comun Aeroport-Centru exista?
- Stie cineva vreun restaurant bun prin oras? Daca trecuta am vizitat un local denumit 'Borsalino' si a fost de tot rahatul :D deci astept cu drag propuneri
 
La toate hirtoagele, formularele, cunoasterea legilor, etc as introduce obligativitatea candidatilor, de a fi fost in prealabil membrii activi cu o vechime de minimum 5 ani a acestui forum, asta ca sa stim si sa fim siguri cam cit il duce capul ...:watchout:
 
Din orarul de iarna WZZ mareste capacitatea cu 50% pe ruta LTN-SUJ :D ... adica 2->3/7
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Record de pasageri la Aeroportul Satu Mare
Luna noiembrie a acestui marchează un record de pasageri la Aeroportul Satu Mare: 7661. Pe ruta internă regulată, cu cele două conexiuni zilnice spre capitală în zilele de luni și pînă vineri, totalul pasagerilor a fost de 3480, iar pe ruta externă, Londra, cu cele 3 frecvențe săptămînale, în zilele de marți, joi și sîmbătă, au călătorit 4150 pasageri.
În acest an, de la Aeroportul din Satu Mare au călătorit 34.267 pasageri și au sosit 33.032, ceea ce înseamnă un total de 67.299 pasageri.
În total, traficul de pasageri a crescut cu 31,54% față de noiembrie 2017. În perioada ianuarie-noiembrie 2018, față de aceeași perioadă a anului 2017, creșterea traficului se ridică la 19.28%.

Pe ruta internă ar fi fost 88 zboruri * 48 locuri = 4224, deci un LF de 82% iar pe LTN un LF de aprox 84% toate zborurile (26) ar fi fost operate cu A320
 
  • 👍
Reactions: 1 user
verifică datele de pe flightradar înainte să faci afirmații, eu le-am verificat înainte să scriu.
 
verifică datele de pe flightradar înainte să faci afirmații, eu le-am verificat înainte să scriu.

Am deja certitudinea, asa ca nu mai stau de verificat. Site-ul daca nu stiai ma afisaja si erori din cand in cand.
Uite asa ca o simpla dovada poate explici cum a aterizat asta G-WUKC la Satu Mare pe 5 mai 2018
Aviation Photo #4982377: Airbus A321-231(SL) - Wizz Air UK

Si aici in 5 iulie 2018

Wizz Air UK Airbus A321 photo by Alexandru Chirila

Asa ca, inainte sa afirmi ceva verifica mai bine :)
 
Last edited: