• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Diverse

  • Thread starter Deleted member 13561
  • Start date

alexxy

Well-Known Member
Totusi, revin la ce am mai zis aici pe forum. Vin inapoi cativa sezonieri ( victime colaterale) si multi concetateni care se ocupau cu chestii ilegale. Indiferent de etnie.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Companiile aeriene trebuie să precizeze în mod clar care este preţul complet al biletelor atunci când afişează oferte pe paginile lor de Internet, a decis joi Curtea de Justiţie a UE (CJUE), transmite Agepres.
Decizia CJUE vine după ce, în anul 2011, Autoritatea pentru concurenţă din Italia (AGCM) a criticat compania aeriană irlandeză Ryanair pentru că preţurile sale nu includeau Taxa pe Valoarea Adăugată pentru cursele interne şi nici comisioanele pentru check-in sau cele pentru plata cu cardul. Potrivit AGCM aceste costuri sunt inevitabile şi deci trebuie indicate înainte ca un consumator să înceapă procedura de booking, astfel că a decis să amendeze Ryanair pentru practici comerciale incorecte. În replică, Ryanair a contestat amenda în justiţie ceea ce a determinat Consiliul de Stat din Italia să ceară clarificări de la Curtea de Justiţie a UE. Judecătorii de la Luxemburg au decis joi că operatorul aerian Ryanair este obligat să arate în ofertele sale online, încă din primul moment în care preţul este afişat, că există taxe şi comisioane inevitabile. În schimb, suplimentele opţionale de preţ pot fi indicate după ce procedura de booking a început.

economica.net 23.04.2020

Nu stiu de ce aceeasi decizie nu se ia in cazul agentiilor de turism cand aproape toateb ofertele sunt "imbunatatite" ulterior cu "taxele de aeroport" .
 
  • 👍
Reactions: 1 user

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
@AIR06 ... pai este simplu ... trebuie sa sesizeze cineva treaba asta, cel mai bine consiliul concurentei din românia ar trebui sa amendeze turoperatorii ...

Consecinta ar fi ori ca se va schimba practica ori s-ar ajunge la judecata unde desigur ca argument ar putea fi luata aceasta decizie.

Dar în România nu exista acel spirit de a se lupta cu o evidenta încalcare a drepturilor consumatorilor ... nici din partea oamenilor si nici din partea institutiilor.

Prestige Tours si Paralela 45 care afiseaza (cel putin pe net) întotdeauna pretul final ar trebui sa faca o plângere împotriva Christian Tour , Amara Tours, ETI, Malta Travel etc. etc. la Consiliul Concurentei pentru concurenta neloiala.

Dar de fapt cred ca oricine poate sa faca o asemenea sesizare, asa ca baieti, cine se baga?

 
  • 👍
Reactions: 1 user

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Romaero Bucureşti (RORX), companie controlată de statul român prin Ministerul Economiei, intră într-un proces de restructurare care prevede reducerea cu 256 mil. lei a datoriilor către bugetul statului şi transferarea unor active esenţiale către instituţiile din sectorul de apărare.
CIT Restructuring, fondată de CITR, parte a Impetum Group, societate desemnată să elaboreze şi să implementeze planul de restructurare, menţionează că se vor crea condiţiile pentru rambursarea creditelor bancare istorice, de aproximativ 108 mil. lei, prin valorificarea unor active excedentare, de care businessul nu mai are nevoie

 

iliedobre

New Member
In a briefing delivered on Wednesday at the Black Hat security conference online, researcher and Oxford PhD candidate James Pavur presented findings that show that satellite-based Internet is putting millions of people at risk, despite providers adopting new technologies that are supposed to be more advanced.
 

etravel

Well-Known Member
Sigur nu o sa mai dorm la noapte de grija transmisiilor de date in clar de pe satelitii aia.
 
  • 🤣
Reactions: 1 users

OOVNI

Well-Known Member
fly-ra 2017
Doua zile mai tarziu aceeasi ENAC a acordat RYR drepturi de zbor in Rusia ;)
 
Postez aici o întrebare naivă (o puteți muta unde considerați):

Se poate face tranzitul in terminal, fără a ieși și a parcurge întreg circuitul, dacă zborurile sînt cumpărate separat (adică nu pe același bilet) ? Evident, doar cu bagaj de mînă.
 

AndreiX

Well-Known Member
Daca ai checkin facut la al 2-lea zbor si aeroportul de tranzit permite, bineinteles!
 
  • 👍
Reactions: 1 users

Disconnected

Well-Known Member
E cam veche știrea asta deja. Ce e nou și nu cred că s-a scris despre e că Facultatea de Inginerie Aerospațială va licita pentru ele.
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
  • 👍
Reactions: 1 user

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Este haos pe aeroporturile din Marea Britanie în ultimele zile. Cozile sunt interminabile, iar experții au avertizat că anulările zborurilor se vor agrava în următoarele zile și săptămâni.
2.700 de zboruri sunt programate pentru joi în aeroporturile din Marea Britanie, iar vineri se vor înregistra cifre și mai mari, adăugându-se alte 2.800. Pe baza cifrelor medii ale numărului de pasageri per zbor, ar însemna că vineri vor fi 500.000 de persoane în aeroporturi, ...
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Conform datelor lunii iunie analizate de Vola.ro, aproximativ 28% din zboruri au fost afectate de o modificare sau anulare. Practic 1 din 3 zboruri din luna iunie sunt afectate de o anulare sau modificare a orarului de zbor. Daca in luna mai aproximativ 10% dintre zboruri aveau notificari de schimbare de orar de zbor sau anulare, in luna iunie, prima luna de sezon turistic de vara, procentul acesta a urcat la 30%. Din toate notificarile primite in iunie, 31% sunt pentru zboruri care au plecarea sau returul in iunie.

 
  • 👍
Reactions: 1 users
Top