Diverse

  • Thread starter Deleted member 13561
  • Start date
  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Ministerul Transporturilor vrea să cumpere un simulator de zbor complet, model Airbus A 320 pentru pregătirea piloților români care vor zbura pe aeronave Airbus și Boeing :borra2:

 
Reactions: 1 user
ToyoAviation va primi ,cf Skyliner,un Embraer 135 :

Embraer 135​
BJ​
145. ?​
YR-TRO​
Toyo Aviation​
delivery 03sep22 PRG-ETM​
ex ?​
 
Hotărârea instanței supreme a UE a fost pronunțată în legătură cu un zbor TAP Portugal care a fost anulat la 17 iulie 2019, deoarece copilotul a fost găsit mort în patul său de hotel cu mai puțin de două ore înainte de ora de decolare.
Zborul programat la ora 6:05 de la Stuttgart către Lisabona a fost anulat deoarece întregul echipaj s-a declarat inapt să zboare din cauza șocului provocat de eveniment. În cele din urmă, pasagerii au fost transportați la Lisabona de un echipaj de schimb, cu o întârziere de peste 10 ore.
Mai mulți pasageri au cerut despăgubiri pentru întârziere, dar TAP a refuzat să plătească, deoarece a susținut că moartea copilotului a fost o circumstanță extraordinară care a scutit-o de obligația de a compensa pasagerii.
Însă instanța UE a respins acest argument, afirmând că rezolvarea unei absențe neprevăzute, inclusiv din cauza unei boli sau a unui deces, este „intrinsec legată" de planificările privind echipajul, care face parte din activitățile normale ale unei companii aeriene.

Boldarile imi apartin. Mi se pare ciudat ca instanta a limitat totul la o absenta "motivata" cand, de fapt ,cum s-a si autodeclarat, intreg echipajul a devenit inapt de zbor.
 
Cateva cifre :
Charterul dus București - Arad o costă pe FCSB 20.000 de euro...
Costurile pe care cluburile de fotbal le au de suportat atunci când închiriază chartere sunt extrem de mari pe perioada verii. Cel mai mare preț l-a plătit Sepsi pentru deplasarea pe care a efectuat-o săptămâna trecută în Kazahstan, la returul cu Aktobe.
Conform patronului Laszlo Dioszegi, s-au achitat aproape 200.000 de euro pentru aeronava cu care s-a zburat. „Ne-au cerut 170.000 de euro la început, apoi au mai adăugat 28.000 de euro”, a spus Dioszegi...
Și FCSB a plătit scump deplasarea în Danemarca, la Copenhaga, pentru manșa secundă a „dublei” cu Nordsjaelland. Charterul a costat 100.000 de euro.

gsp.ro
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Referitor la charterul FCSB pt meciul cu UTA de luni, doar daca ai bani de aruncat pe geam mergi cu charterul la Arad când ai 4 zboruri/zi și duminica și luni OTP-TSR, iar de la TSR pana la Arad faci 45 de minute cu autocarul.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Farul pleaca astazi, 29 august, cu Carpatair , F100 YR-FKB ,la Helsinki cu escala la Satu Mare.
Se pleaca de pe CND la ora 18,00 iar sosirea este estimata la 22,22.
 
Reactions: 1 user