Diverse

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,309
2,894
903
44
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Sunt in al doilea hotel in BCN si observ cu mare stupoare ca persoanele care folosesc terminalele din lobby nu dau nici 2 lei pe siguranta datelor.
In ambele hoteluri history-ul browserelor este plin de conturi din care nu s-au deconectat, download si my documents e plin de PDFuri cu confirmari de rezervari, boarding pass-uri si alte chestii interesante.

Aici este si greseala hotelului, care nu foloseste un sistem (se gaseste si freeware) care sa dea reboot la PCuri din ora in ora si sa stearga abosolut tot din history/cache/downloads/my docs.

M-am gandit sa propun cateva chestii care trebuie urmate obligatoriu cand folositi un terminal public:
- incercati sa folositi Google Chrome si in cadrul Chrome rulati o sesiune Incognito. Astfel, la inchiderea browserului toate datele legate de adrese vizitate, cookie, parole, etc sunt sterse.
- daca descarcati un document/poza/etc creati un director in cadrul my documents, iar cand plecati de la calculator stergeti acel director
- daca nu reusiti sa rulati o sesiune Incognito in Chrome si/sau folositi Internet explorer (parca si acesta are o chestie de genul Incognito), cand terminati sesiunea este recomandat sa goliti cookies si restul - manual. Pentru asta se apasa CTRL+H si este afisat chrome history. Sus va apare un buton "Clear browsing data...", click pe el si selectati perioada care doriti sa o stergeti - este recomandat sa stergeti tot. Dupa asta bifati toate casutele de mai jos si apasati clear browsing data. In functie de cata informatie a adunat pana acum browserul, aceasta procedura poate dura de la nicio secunda la cateva zeci de secunde.

Concedii placute!