EIFAD Airline -o nouă companie aeriană?

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,262
3,599
303
Constanta
Bobon, ce stire este asta!? :D
Ca sa inteleg bine ,cativa piloti pun mana de la mana (urmand povestea romantata a BMS :)) si cumpara cateva A330 si A321. :eek:

Surse: o nouă companie aeriană low-cost se va lansa în România și va zbura spre Abu Dhabi, New York și Beijing
Din informațiile pe care le-am primit, câțiva piloți români și străini pun la cale lansarea unei companii aeriene low-cost care să ofere zboruri mediu și lung curier din București. În acest moment aceștia se asteaptă ca toate aprobările și certificările necesare să fie emise până la finalul lunii octombie, iar primele zboruri ar urma să fie operate către Abu Dhabi de la finalul lunii martie 2019, rută pe care aceștia ar urma să aibă codeshare cu Etihad Airways. Flota companiei ar urma să fie compusă în întregime din aeronave Airbus, pentru zborurile scurt-mediu curier vor fi folosite avioane Airbus A321 în timp ce pentru zborurile lung-curier vor operate cu Airbusuri A330.
Surse: o nouă companie aeriană low-cost se va lansa în România și va zbura spre Abu Dhabi, New York și Beijing
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Eventual MA, cu stop la BUD.
 
Sa nu ajungem iar la provocari, va rog.
Am fost (si inca voi fi un pic) absent in ultima perioada, dar dupa cate am observat nu au fost atat de multe linkuri catre boardingpass decat catre aeronews, in ultima perioada. Deci treaba cu "foame de clickuri" nu se justifica. "Bobon" prefera sa puna linkuri directe catre surse.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Bobon, ce stire este asta!? :D

Nu este o stire fiindca o stire este ceva confirmat oficial, formal. Este mai degraba o birfa auzita prin tirg, pe undeva. Nimic rau in asta doar ca aici pe forum trebuie deschis un nou topic: "BIRFE AUZITE PRIN TIRG ..."

Sincer eu unul le "consum" cu placere fiindca presupun ca venind de la surse care nu pot fi facute public ar putea contine un simbure de adevar. Nu iese fum fara foc si pina la proba contrarie mi-ar face placere sa cred ca Bobon nu se deda la "fake news" pentru ca ar comite o sinucidere al propriului blog.

Ceea ce posteaza pe blogul lui, e alegerea lui. Aici pe forum insa, astfel de "birfe" trebuie introduse pe topicul de birfe propus mai sus. Asta pentru a proteja credibilitatea acestui forum si pentru a evita discutii inutile pe LOC DE DAT CU CAPU sau COSHU DE GUNOI.

Acum revenind la stirea lui Bobon, nu mi se pare deloc "farfetched" (not likely to happen or be true)

Daca stirea ar fi oarecum confirmata ar fi de inteles ca in spatele acestei afaceri ar sta oarecum Ethihad care ar avea ceva interes sa scape de A321 si A330 din flota lor ( hint :thumbup:, codeshare-ul cu Etihad mentionat in birfa !).

Momentan Etihad are pierderi de bilioane de dolari cu planuri urgente de restructurare masiva, inclusiv renuntare la comenzi aeronave de la Boeing si Airbus, concedieri de personal (3000 piloti si echipaj de cabina). Se mai speculeaza in media ca vor sa intre in Star Alliance dupa restructurare, banuiesc.
 
Flota companiei ar urma să fie compusă în întregime din aeronave Airbus, pentru zborurile scurt-mediu curier vor fi folosite avioane Airbus A321 în timp ce pentru zborurile lung-curier vor operate cu Airbusuri A330.

OK ,presupunand ca s-ar face.
De ce ar folosi pentru zborurile scurt-mediu curier Airbus A321 ? Nu este cam foarte mult pentru un start up,fie si low cost?
WZZ au zburat multi ani pana sa aiba nevoie de A321.
 
dacă mă apucam să scriu toate destinațiile vizate pe termen lung primeam eticheta de fake news direct :) așa... e mai pe lung, unii cred, alții mai puțin.
 
Ești funny...

Nimic rau in asta doar ca aici pe forum trebuie deschis un nou topic: "BIRFE AUZITE PRIN TIRG ..."

Acum avem și arie de bârfe și zvonuri.
 
Last edited by a moderator:
Pana la urma suntem si noi constienti ca are un blog si nu un site de stiri, a specificat ca anuntul este pe surse si da, de regula zvonurile sunt lansate dintr-un adevar... ma indoiesc puternic de faptul ca cineva si-ar sabota munca doar sa para interesant... eu sunt convins ca intentia si planul pe undeva, pe la cineva exista. Doamne ajuta sa se si concretizeze!
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nici eu nu înteleg de ce se ia la misto un zvon declarat ca atare si care foloseste absolut corect (o raritate absoluta în România) conjunctivul macar în text ... frumos ar fi fost ca asta sa se regaseasca si în titlu ... dar ma rog, poate ca cer prea mult ...

Reamintesc cât misto s-a facut de Cobrex si intentia de a zbura de la SCV, s-a adeverit pâna la urma ca totusi nu a fost fake news, chiar daca ei au esuat în pregatire, dar asta e alta poveste.

Si pâna la urma Cobrex totusi zboara ...
 
Este un zvon placut dealtfel dar greeu de crezut . Zbor la Beijing ? Drepturi de survol de la rusi?
De unde bani pentru cateva A330 si A321? De la cativa piloti ?Cati sunt ? 500 ca sa isi permita? De ce ar folosi ca start up A321 pentru rute scurte?

De exemplu ,referitor la Cobrex ,am luat in serios zvonurile. Chiar si la Dac Air. Dar aici mi-e cam greu desi,as fi incantat sa ma fi inselat.
 
Last edited: