Eilat

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
D

Deleted member 13561

Guest
Coral Beach

Arată bine când este soare, însă sunt multe restricții din cauza coralului.

aWKqNHw.jpg

• 👍
Reactions: 4 users
Observatorul subacvatic:

IH5ohVF.jpg

Camera: Olympus OM-D E-M5 Mark II
Lens: Olympus 12-40mm f/2.8 PRO
ƒ/6.3
1/1250s
22mm
ISO 200

• 👍
Reactions: 1 users
Uită-te la prima poză. Afară era cald, cam 29 grade, însă nu ai acces la mare. Totul este îngrădit.
Mă rog, în poză am prins chiar rezervația naturală, însă chiar și unde nu este rezervație adică unde ai acces pe plajă - în locurile mai faine -, nu este permis să înoți de la mal 20-30 m în larg. Doar după. Există limite clare, personal care urlă în megafoane.
Nu ai voie să colectezi absolut nimic de pe plajă,

Corect. Merci. Nu te supara, intreb si eu. Eilat e pe lista scurta de concedii...

Eu chiar recomand, e o zonă foarte interesantă.
Am stat la Isrotel Yam Suf, hotelul care apare în poză în planul secund. Foarte bun micul dejun.
O experiență inedită, fără salamuri, mezeluri și porcării d-astea. Foarte bună mâncarea.
Hotelul a fost 850 lei camera / 3 nopți. Însă la recepție ni s-a propus contra unei sume modice de 180 ILS upgrade la cameră renovată din aripa nouă, la etaj. Cameră disponibilă imediat, adică la ora 11:00... nu ca aia pentru săraci din garden wing la ora 15:00. :)
Normal că am acceptat oferta.:)

Cum stau lucrurile cu conectivitatea la internet? Exista Wifi gratuit? Cartelele locale preplatite cat costa si ce volum de MB ofera?

Cam ce temperatura avea apa cand ai fost? Arata foarte bine plaja, si sincer ca se pastreaza coralul intact e un plus. Ai facut ceva activitati de snorkeling / scuba diving?

@etravel

Eilat este Free Wi-Fi City.

fuQlQ8C.jpg

Însă, eu am folosit un Router portabil 4G. Tp-Link M7200, îl aveam tot timpul în rucsac / buzunar.

esQ2Cor.png

Am cumpărat o cartelă reîncărcabilă cu 20GB trafic inclus de la Cellcom de la mallul din centru. A costat 90 ILS / ~100 Lei.
0GmNfLK.jpg

@alexxy
Da, apa mării era foarte OK, undeva la 22-23 grade. În aer au fost între 25 și 29 grade.
Da, se poate face snorkeling și este chiar interesant, tot felul de pești colorați.
Există un centru de diving și snorkeling, chiar în rezervație. Am fost acolo, intrarea costă 30 ILS / persoană, după care mai plătești 12 ILS pentru șezlong. Cam rip-off, dar eu zic că merită. Locul este foarte îngrijit.

• 👍
În fundal se poate vedea țărmul Iordaniei. Atmosfera era puțin încărcată.

mYM5l15.jpg

• 👍
Eu am stat anul trecut in Taba , la Movenpick Taba Resort,la cateva sute de metri de grantia cu Israelul. Se ajunge usor ,cu acelasi autobuz de la Ovda .Nu se platesc taxe de trecere iar preturile sunt semnificativ mai mici si hotelul e ok.

Nu se plătesc taxe dacă stai în Taba minim 3 zile. Eu așa știam.

Însă, eu am folosit un Router portabil 4G. Tp-Link M7200, îl aveam tot timpul în rucsac / buzunar.
Asta e cea mai buna solutie, nu stii prin ce echipamente trece semnalul ala WiFi "liber". Asa, in reteaua mobila te asculta numai baietii oficiali.

@tavi, asta era urmatoarea intrebare. Chiar ca sunt viteze foarte ok. Daca e si clear channel, adica te lasa sa folosesti VoIP de exemplu, sau nu are alte restrictii tembele, nici nu ai nevoie de mai mult.

Da da, păi foloseam doar Face Time / WhatsApp și Telegram. Funcționau super OK. Fără lag sau întreruperi.

Routerul are și o aplicație simpatică de administrare. Logic SSID ascuns, parolă strong etc.

60cb5db71b4a5dbb106841e412fb810f.jpg