FAA va inspecta Dreamliner-ul

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

johnyibi

Member
Apr 17, 2012
121
9
18
32
RO
Responsabilii aviatiei civile americane vor verifica toate aeronavele Dream-liner 787, de la Boeing

Asta dupa ce in ultimele zile incidentele s-au tinut lant cu aceste avioane de ultima generatie. Cei de la Boeing insista ca nu sunt motive de ingrijorare si ca probleme similare au fost inregistrate si la lansarea altor modele de aeronave.
Un incendiu la sistemul electric, doua scurgeri de combustibil, o problema la sistemul de franare si o fereastra crapata. Toate s-au intamplat in ultimele cinci zile si au implicat diferite aeronave Dream-liner. Nu s-au inregistrat victime, dar sperietura a fost de ajuns pentru a-i convinge pe americani sa verifice inca o data cele 50 de avioanele Boeing 787 aflate pe piata.
Aeronavele vor continua sa fie folosite si in timpul verificarilor. Ele fac in jur de 150 de curse pe zi si au adunat deja aproape 50.000 de ore de zbor.
Dream-liner este cel mai nou model din flota Boeing si unul dintre cele mai avansate de pe piata. Primul exemplar a fost livrat in 2011, cu mai bine de trei ani intarziere, din cauza unor probleme tehnice.
Construit in proportie de 50% din materiale compozite si nu din aluminiu, Boeing 787 consuma mai putin, fiind de altfel si prima aeronava a companiei care foloseste baterii reincarcabile cu litiu-ion.
Ultimele incidente nu au stirbit increderea companiilor aeriene in avionul celor de la Boeing.
Constructorul american are de onorat 800 de comenzi si, pentru a le livra in timp, intentioneaza sa isi intensifice ritmul productiei de la cinci la zece aeronave pe zi, pana la finalul acestui an.


sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... oeing.html
 
Re: FAA va inspecta Dreamliner-ul

Camd le vedeam pe cele de la United zburand, ma miram cum de nu sunt grounded. Asta in aceeasi zi cand la Boston erau probleme cu scurgerea de combustibil.

Sent via ACARS
 
Constructorul american are de onorat 800 de comenzi si, pentru a le livra in timp, intentioneaza sa isi intensifice ritmul productiei de la cinci la zece aeronave pe zi, pana la finalul acestui an.

Mie mi se pare trasa de par. Poate 10 pe luna
 
Autoritatea americana in domeniul securitatii aeriene a interzis, in noaptea de miercuri spre joi, orice zbor al vreunui avion Boeing 787 Dreamliner – e prima decizie care vizeaza un intreg model in ultimii 34 de ani.
In SUA, Administratia Federala pentru Aviatie a cerut operatorilor sa opreasca zborurile Boeing 787 Dreamliner pana cand se va dovedi ca bateriile folosite la constructia avioanelor sunt sigure, precizeaza Mediafax: “Probleme ale bateriilor au condus la eliberarea de electroliti inflamabili, caldura si fum in cazul a doua avioane model 787. Cauza acestor probleme este in prezent investigata. Aceasta situatie, daca nu este remediata, ar putea afecta sisteme si structuri critice si ar putea conduce la posibilitatea unui incendiu la sistemul electric”.
Autoritatile de reglementare din Japonia, India si Europa au luat decizii similare! Miercuri, companiile japoneze All Nippon Airways si Japan Airlines au retinut 24 de aeronave Boeing 787 Dreamliner, din cauza unor incidente tehnice, aparatele reprezentand aproape jumatate din cele 49 de avioane de acest tip aflate in circulatie la nivel mondial, apoi s-a decis stoparea totala a zborurilor.
Cel mai recent episod legat de problema bateriilor a implicat un Boeing 787 Dreamliner, operat de All Nippon Airways care zbura catre Tokyo si care a aterizat de urgenta in vestul Japoniei dupa aprinderea unei lumini de avertizare, in timp ce echipajul a simtit miros de fum. Saptamana trecuta, un echipament electric auxiliar a luat foc la un avion Boeing 787 Dreamliner al companiei Japan Airlines, in timp ce se afla pe aeroportul Logan din Boston.
Decizia va lovi in nivelul actiunilor Boeing, dar si in interesul potentialilor clienti: exista comenzi pentru alte 848 de avioane Boeing 787 Dreamliner, la nivel global.
Până acum toți operatorii de Boeing 787 au anunțat reținerea la sol a respectivelor aeronave, mai puțin LOT Polish Airlines, al carui unic 787 se află chiar la Chicago.

sursa: www.airbuzz.ro
 
Aeronava LOT a fost retinuta la sol de catre FAA, deci toti sunt la sol. Ultima propozitie este cam ciudata.
Asa se intampla cand se citeaza surse care pronuta "saptesuteoptzecisisapte" si nu "sapte opt sapte".