Feed si echipamente necesare

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Sa vezi pe alpinistu` industral pe balcon :)
De picam, jos era iarba si 2 etaje + parter.

Stie cineva daca se poate localiza un astfel de echipament ca si pozitie? Poate reusesc sa vorbesc cu cei 2 posesori de echipament din CRA sau din zona sa mai regleze antenele alea ca la inceput aveau acoperire foarte mare pe o raza de 100 km acum abea mai bat nici 20 km avioanele apar la ei doar sub 3000-3500 m.

Nu ai cum sa ii localizezi.

Salut, pun aici cateva fotografii mai vechi, cu montarea antenei mele si a receptiei semnalului ADS-B. Costuri, 100 lei stick-ul si presupun ca 30-40 lei materialele pentru confectionarea antenei. Am un netbook mic (spart ecranul, tastatura moarta, carcasa sparta ... ramas de la un client) pe care il tin non-stop, cu stick-ul conectat pe USB, dar din pacate cu aprox. 10 m de cablu coaxial de la antena pana in casa la netbook. Se pierde semnal, dar pentru ceea ce ma interesa pe mine e foarte ok, si anume sa am semnal bun cel putin pe judetul Bacau la altitudini mici. Oricum la inaltimi mari prind la est pana in Ucraina, dincolo de Republica Moldova, la nord pana in Ucraina, la sud pana la granita cu Bulgaria, iar la vest mai putin, pana in dreptul muntilor. Intre timp un prieten din Onesti a primit (foarte repede) un echipament de la FR24 si ma acopera, dar fara zonele sub 1000 m in zona Bacaului. Eu am aplicat de cel putin un an, dar nu mi-au dat nici un raspuns. :D

t4y8fp.jpg

2zgu8o8.jpg

2lc1kw5.jpg

• 👍
Reactions: 9 users
Superb! Mersi de poze si prezentare. Ai o locatie foarte buna.
Eu am avut experienta destul de proasta cu tubul PVC, ecrana foarte mult.

Momentan sunt in teste pe windows, inainte eram pe raspi, si incerc fac ceva asemanator lui sonicgoose. Adica sa imi fac o baza de date cu aeronavele care trec pe la mine, generata automat de catre aplicatii.
Momentan am feed catre flightradar24 (dump1090 de windows) si flightaware cu Planeplotter. Am ales dump1090 pentru ca este mult mai bun fata de rtl1090, conform multor discutii de pe forumul fr24.

Eu nu am avut cerinte prea mari de la antena, asa ca nu deranjeaza ca pierd semnal pe cablu. Ma intereseaza doar zona Bacaului, ca in rest sunt altii cu antene puternice si imi "sufla" semnalul :). Cand lasam 1,5 metri de cablu, prindeam foarte mult semnal, asa cu 10 m e acceptabil. Eu citisem ceva invers de ce mi-ai spus tu, vis-a-vis de rtl1090 si dump1090, dar daca isi face treaba, e ok. In rest pentru detalii mai bune, urmaresc pe adsbSCOPE.
2gtn1qh.jpg

PS: exista acest site:
http://can.vicosh.ro:8000/VirtualRadar/desktop.html
Are cineva legatura cu el? Vre-un admin, ceva? Ca sa unesc si receiver-ul meu la acest server.

Aici a scris si sonicgoose despre asta.
Referitor la receiverul mentionat de tine, nu am auzit pana acum.

Am schimbat doua mufe, si calitatea semnalului s-a dublat/triplat.
Ma gandesc sa inlocuiesc cablul si eventual sa adaug un amplificator de semnal.

Ultimele zile:
coveragemufeyrs5a.jpg

Raportarile din ultimele 24 de ore. Spike-ul din NE este o greseala.
coverage1172014yqs7q.jpg

• 👍
Reactions: 3 users
Cei de la fr24 sunt pe cale sa lanseze un nou program de feed. Cele utilizate pana acum vor fi retrase, inclusiv cel de windows.
Momentan doar versiunea de RaspberryPI este lansata, restul versiunilor de Linux si Windows sunt in teste inca 24 de ore.

Versiunea de Raspi poate lucra pe cont propriu, insa cei care nu pot trai fara a vedea pe o pagina web zborurile urmarite de radarul propriu au posibilitatea de a utiliza feederul paralel cu dump1090. Astfel utilizarea CPU va creste putin, insa nu se poate compara cu fr24feed_arm-rpi_242+dump1090, care lasa CPU fara suflare.

Mi-am montat un injector de curent, un amplificator si un DC blocker.
"Marfa" comandata:
amazon3rjsfz.jpg

amazon1awsz6.jpg

amazon2z4s9z.jpg

Dupa montare:
pwrsupplykcs1h.jpg

pwrinjectorgvsp5.jpg

amplifk3shk.jpg

Rezultatul:
Cantitatea de mesaje a crescut de ~3 ori, iar raza de acoperire cu ~25-30%. Frame/min se misca intre 25000-30000
coverage11172014qxs9z.jpg

flightawarecoverage8gsfj.jpg
adsbscopeframesfxs00.jpg

Imaginea traficul de pe radarul meu este accesibil aici.

Daca are cineva intrebari referitoare la echipament, how to, sau orice altceva pe aceasta tema poate sa intrebe aici, si il ajut cu mare placere.

• 👍
Reactions: 5 users
Cei care fac feed de pe linux (sau windows!?) si au in scriptul de rulare al binarelor randul FR24AUTHIP=83.140.247.20 , le este recomandat sa puna un # (pentru dezactivare) sau sa stearga randul.
In ultimele zile au fost multe probleme cauzate de FR24AUTHIP.

Update pentru softul fr24 folosit pe raspberrypi.
Code:
wget http://feed.flightradar24.com/raspberry-pi/fr24feed_1.0.11-5_armhf.deb
sudo dpkg -i fr24feed_1.0.11-5_armhf.deb
sudo service fr24feed start

Zilele astea mi-am optimizat putin echipamentul.
Cine vrea sa vada acoperirea, traficul live, si eventual sa se joace putin curapoartele, sa dea click aici.

Adresa va expira in cateva zile. user/pass = flyra/flyra

Clar, toti care "dau" ceva, si "primesc" ceva in schimb.
Flightaware ofera cont "Enterprise Subscriber" celor care "dau".

Cu echipamentul de teste (rpi prima generatie + stick + antena standard) am datele de mai jos.
De mentionat ca are vedere doar 180 de grade, si nu 360.

rangeuvi5g.png

rateperacqmem0.png

ratexcdaf.png

seenrmdqx.png

tracksseenmniqj.png

Cu acelasi echipament "m-am conectat la transponderul avionului", cand a intrebat @eurocopter aici -> Intalnire fly-ra 2016

5 ore de trafic la EDDK. In NE se vede si EDDL.
Traficul afisat este filtrat pe segmentul GND -> FL140

2016041915345hrsoftraxsuay.png

• 👍
Reactions: 1 user
A fost lansata versiunea pentru ADS-B Receiver v2.4.0 (imagine si update).

Salutare, vin si eu cu primul post aici, vad ca e cam singurul loc unde se discuta despre ADSB. Din primavara am instalat o antena ADSB in Targoviste iar stream-ul merge la fr24, flightaware si planefinder.net .
Rig-ul este format din:
- antena coax colinear 12 segmente din cablu RG6
- 12 metri de cablu RG6
- adaptor mufa F la SMA
- filtru trece banda centrat in 1090Mhz de la flightaware
- flightaware pro stick
- raspberry pi3
Softul de pe pi este raspbian pe care am instalat ca baza piaware iar fr24 si planefinder trag din dump1090-fa. Statistici aici: yeu2 ADS-B Feeder Statistics ✈ FlightAware

Screen_Shot_2016_12_20_at_18_47_33.png

Screen_Shot_2016_12_20_at_20_06_30.png

Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
Felicitari, si bine ai venit pe forum!
Faina acoperire.

Eu momentan sunt in teste cu imaginea ADS-B Receiver Project, al lui Joe -> The ADS-B Receiver Project – Create your own ADS-B receiver and web portal.
Arata foarte bine, se misca bine, si este foarte promitator.
Abia astept sa apara si in EU pro stick plus, al celor de la FA, la un pret acceptabil, ca voi sari 1-2 pe el.