flightradar24

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Mai e si un KC135 peste Bistrita care face ture... probabil alimenteaza ceva
5b3898713941748acd04d9fd2d89a6a3.jpg


Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Si asta ? e live acum pe finala la KIV

RahzqIv.jpg

Post automatically merged:

Mai e si un KC135 peste Bistrita care face ture... probabil alimenteaza ceva
5b3898713941748acd04d9fd2d89a6a3.jpg


Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Alea sunt de zile intregi, azi toata ziua a fost, alaturi de un DC10 olandez care dadeau ture in zona Bistritei. Pe la Constanta este un A330 englezesc.
 
Toata ziua au fost 2-3 avo de refueling in zona Transilvaniei; mai aparuse la un mom dat un F16 venit din IT si cel mai ciudat mi s-a parut un Bombardier Challenger 650 ce a parut a se plimba intre in zona Cnd-Scv-Clj vreo 3-4 ore
 
Si mai observ zboruri intre Iasi si Chisinau.
Moldova a permis scoaterea avioanelor (fara pasageri) din tara. Azi la IAS au venit 2 wizz si un Hi Ski. Din Chisinau a mai plecat un Flyone la Sofia.

Din pacate lumea e destul de stresata in Moldova.
 
cel mai ciudat mi s-a parut un Bombardier Challenger 650 ce a parut a se plimba intre in zona Cnd-Scv-Clj vreo 3-4 ore
Acela este bazat la Kogalniceanu de multa vreme. Zboara zilnic. Acum in ultimile zile a zburat prin Romania. De regula patrula in nord in tarile baltice. Pleca dimineata si se intorcea seala.
 
Eu tot nu inteleg politica asta a moldovei. Ori ai spatiul inchis pana pe 4 martie asa cum ai declarat, ori zbori. Vad ca si acum pleaca o cursa spre Viena.
 
Eu tot nu inteleg politica asta a moldovei. Ori ai spatiul inchis pana pe 4 martie asa cum ai declarat, ori zbori. Vad ca si acum pleaca o cursa spre Viena.
Sincer, nu suntem noi in masura sa ne dam cu parerea. Exista exceptii, asa a fost intotdeauna si asa va fi mereu. Si acum e un Air Moldova in drum spre VIE. Pot fi considerate zboruri "umanitare", etc.
 
mai aparuse la un mom dat un F16 venit din IT si cel mai ciudat mi s-a parut un Bombardier Challenger 650 ce a parut a se plimba intre in zona Cnd-Scv-Clj vreo 3-4 ore
Asta a fost vineri 25 feb pe la amiaza, patrula practic pe intreaga zona a frontierei cu MD si UA:
 
Acel Bombardier Challenger 650 este bazat de multa vreme la Kogalniceanu si zboara zi de zi de multe saptamani. Pana acum cateva zile patrula prin tarile baltice si Polonia, si mai rar prin Marea Neagra. Acum recent survoleaza partea de nord est a Romaniei. Interesant ca in Marea Neagra nu mai survoleaza nimic in ultimile doua zile, ieri si azi. De regula erau dronele la mare inaltime, acum ioc. Aseara in jur de ora 22 a intrat putin in Romania doua avioane englezesti Eurofighter Typhoon FGR.4 alaturi de o cisterna englezeasca care au venit din Cipru si au mers in scurt timp tot acolo.
 
Eu tot nu inteleg politica asta a moldovei. Ori ai spatiul inchis pana pe 4 martie asa cum ai declarat, ori zbori. Vad ca si acum pleaca o cursa spre Viena.
CAA:
În contextul în care spațiul aerian al Republicii Moldova este închis pentru aeronavele civile și de stat (naționale și străine), Autoritatea Aeronautică Civilă informează ca a autorizat pentru data de 28 februarie 2022, următoarele zboruri:

*Un zbor de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din Sharm El-Sheikh, Egipt, efectuat de operatorul aerian național Fly One;
*Un zbor de repoziționare;
*Trei zboruri cargo dintre care două spre România și unul din Viena;

Vă reamintim, că în conformitate cu prevederile Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022 a Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în cazul în care spațiul aerian este închis, se permit următoarele excepții:

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord;
- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini, poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile pentru fiecare zbor;
- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova este permis pentru zboruri umanitare, de repatriere și de urgențe medicale, urmare a coordonării cu Autoritatea Aeronautică Civilă;
- pentru alte cazuri, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către aeronavele civile și de stat poate fi permisă doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și a Ministerului apărării.
 
Eu am vazut si acum doua zile, ieri si azi ca Fly One a efectuat zboruri Chisinau-Sofia cu A319. Nu se spune nimic de zboruri intre Republica Moldova si Bulgaria.
 
a fost la mentenanță și apoi mutat, dar în 21FEB când a zburat din KIV spre SOF nu era închis spațiul aerian.
 
Astea sunt doar exercitii. Daca ar fi ceva pe bune atunci nu ar zbura cu transponderul pornit.

Eu le urmaresc frecvent, zilele trecute faceau exercitii in zona Poloniei, deasupra balticii vizavii de Kaliningrad. Uneori au callsignuri destul de interesante gen "ANGER10" sau "HATE14".
 
De cateva zile chiar nu mai este o raritate. :) SCV de cateva zile bune are cate doua zboruri zilnice operate de Indigo de la SCV catre IST. Tot asa si la OTP cu Air India cu B787.