• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Fly-in @ Floreni - Mitingul cailor putere

liviu.dnistran

Active Member
Salutare dragi tovarasi si preteni.
Dupa cum stiti, in weekendul 27-29 Iulie, se aniverseaza 3 ani de la redeschiderea aerodromului Floreni.

Conform traditiei se va organiza un fly-in/miting/show/distractie. In momentul de fata nu exista o lista cu participantii dar se anunta o prezenta destul de serioasa. Cand voi afla exact cine/cati participanti vor fi va voi informa.

Pentru a putea imortaliza evenimentul aviatic asa cum se cuvine, va invit pe toti sa veniti si sa va aratati si voi maiestria in manuirea aparatelor foto la acest miting. Invitatia este deschisa oricarei persoane fotograf sau insotitor.

Pentru cei care doresc sa fie prezenti ca fotografi, vom organiza zone speciale in care veti putea fotografia nestingeriti activitatea iar miscarea intre aceste zone va fi libera in conditiile respectarii regulilor de siguranta. Orice acces intr-o alta zona decat cele stabilite se poate face cu informarea si cu acordul organizatorilor.
Conditiile de acces in acele zone sunt:
- purtarea unei veste reflectorizante
- respectarea regulilor de aerodrom
Una dintre conditiile pe care doresc sa le impun eu, este rasplatirea acestui acces "special" cu un set de fotografii de la eveniment in cel mai scurt timp posibil.

Prezenta in aceste zone speciale se va face in calitate de fotograf Romanian Spotters sau Photoavia.net iar accesul nu va fi permis altor persoane.

Pentru a putea organiza aceste zone de fotografiere cat mai bine si pentru a evita orice eventuale nemultumiri, va rog sa anuntati prezenta pe forum prin reply la acest mesaj sau prin mesaj privat.
Lista este deschisa pana pe data de 25 Iulie. Va rog foarte mult sa luati in considerare acest termen si sa il respectati.
Pentru a va face o idee despre peisajele care pot fi imortalizate la Floreni, puteti accesa http://photoavia.net/advsearch/photo/search?ic=189&il=5512 unde veti gasi cateva din fotografiile mele si ale altor colegi fotografi. De asemenea puteti sa va uitati printre fotografiile postate pe forum la http://romanian-spotters.forumer.ro/t396p120-suceava-vatra-dornei-aerodromul-floreni .

Pe langa fotografierea evenimentului se va permite accesul pentru fotografii dimineata inainte rasarit, seara la apus si inclusiv fotografii de noapte.

Marea parte a evenimentului se va desfasura sambata.
Celor care doresc sa vina de vineri si sa plece duminica le pot recomanda urmatoarele pensiuni din Vatra Dornei:
Pensiunea Casa Bucovineana - http://casa-bucovineana.ro/
Pensiunea Casa di David - http://www.casadidavide.ro/
Pensiunea Poiana Izvoarelor - http://www.pensiuneapoianaizvoarelor.ro/
Vila Class - http://www.vilaclass.ro/

Daca doriti si alte recomandari va rog sa ma inrebati pe PM.
Daca doriti sa facem si o iesirea spottereasca cu aceasta ocazie, putem incerca sa rezervam mai multe locuri la aceeasi pensiune si putem cere si un discount.

Accesul auto se face pe DN17 Cluj - Suceava. Aerodromul Floreni se afla la 10 km Vest de Vatra Dornei, in localitatea Dealu Floreni. Accesul se face direct din DN17. In dreptul aerodromului este scris cu litere mari "AERODROM FLORENI". E destul de greu de ratat .

Puteti veni si cu trenul.
Din Bucuresti exista tren accelerat in fiecare seara care porneste din Gara de Nord si merge pana la Vatra Dornei.
Exista legaturi directe si cu Iasi, Cluj sau Timisoara.
Pentru cei care vin cu trenul, se poate rezolva si transportul de la gara la cazare si la aerodrom .

Pentru cei care doresc sa vina cu avionul, cateva informatii pe scurt:
Pista are 550m si este betonata. Este orientata pe directia 10-28. Nu exista obstacole semnificative la nici un capat al pistei.
Pista a fost folosita de curand de o Cessna 172 cu 4 persoane la bord.
Se poate alimenta cu combustibil MOGAS pe aerodrom, si la cerere si cu AVGAS.
Pentru detalii suplimentare despre aerodrom puteti accesa http://aerodrom-floreni.ro/.

In incheiere va rog foarte mult, ca cei care doresc sa vina in calitate de fotograf sa raspunda aici sau pe PM.
In cazul in care vremea nu va tine cu noi, fiind intr-o zona de munte vom gasi alte activitati care sa ne ocupe timpul.
 

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
"liviu.dnistran" said:
Pentru cei care doresc sa fie prezenti ca fotografi, vom organiza zone speciale in care veti putea fotografia nestingeriti activitatea iar miscarea intre aceste zone va fi libera in conditiile respectarii regulilor de siguranta
Prezenta in aceste zone speciale se va face in calitate de fotograf Romanian Spotters sau Photoavia.net iar accesul nu va fi permis altor persoane.

Imi anunt prezenta cu bucurie desi nu intru nici in categoria Ro-Spotters nici Photoavia.net dar compensez aceasta "deficientza" cu membership-ul la jetphotos.net , planespotters. net , planepictures.net , aircraft-spotting.org si nu in ultimul rand airliners.net.
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Nu comentez continutul anuntului, dar daca as fi postat, ceva care face trimitere la fly-ra, pe ropsotters sau pe photoavia iar ma trazeam cu cateva zile pauza.
Nu zic ca este jignire, dar spun ca este discriminare si disrespect. Oricum, clubul exclusivist ramane. Chiar daca e posibil sa fiu acasa in acea perioada, nu ma risc sa ma inscriu.
Ocravian, succesuri, daca te lasa in tarc si la cat mai multe poze frumoase.

Sper sa fie un miting fara incidente - avem nevoie de asa ceva.
Atentie la firele de RENELului.
 

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Anuntul e identic si pe rospotters si poate trebuia sa fie adaptat oarecum si membrilor fly-ra fiind publicat si aici dar pentru mine nu conteaza. Daca statuturile enumerate mai sus nu ajung imi aduc aminte ca inca sunt membru ro-spotters pe grupul de pe jetphotos. Baietii nu s-au ocupat pana la sfarsit de excluderea mea din structurile lumii paralele.

Uite si dovada : http://www.jetphotos.net/members/viewgroup.php?id=120

Daca voi fi primit sau nu in tarcul special tine doar de Liviu Dnistran.
Daca ajung pe acolo o voi face cu un tricou care sa promoveze forumul nostru.
 
Top