Germanwings (4U/GWI)

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,310
2,895
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Noua jucarie.
Airbus A319 -132 5043 D-AGWT germanwings delivery 24feb12 XFW-CGN ex D-AVYL

Spor la pozat, poate ajunge si pe la BBU/OTP.
 
Germanwings a publicat azi orarul de iarna 2012-2013 ... ei spun "prima parte" ... din 29.10 nu mai exista (cel putin deocamdata) cursele CGN-OTP ...

Îmi vine însa greu sa cred ca ruta va mai apare totusi în orar. De regula în update-ul orarului apar destinatii complet noi sau mai degraba cele contractate partial si de turoperatori. Deci mai degraba cred ca 4U renunta astfel complet la România ...

Alte rute ce au disparut din orarul de iarna:

CGN-PSA
CGN-ARN
CGN-TLV
CGN-EDI
CGN-SAW
 
Celor de la GWI nu le—a fost pe plac nici trecerea de pe BBU pe OTP. Nici nu mă miră decizia lor de a renunţa la CGNOTP.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5
 
Probabil ca este strategia LH ...

Germanwings cam merge în pierdere de ceva vreme (presupun ca niciodata nu a facut profit ...) si se pare ca strategia LH este de a "înlocui" compania mama pe unele rute si în rest sa fie feeder pentru LH/OS, si în principiu sa nu faca "concurenta" rutelor directe operate de LH ... ramân desigur si câteva rute, dar eu am impresia ca asta e tendinta.

Un indiciu e si faptul ca din orarul de iarna DUS-OTP apare (deocamdata) cu frecventa usor marita (6/7->7/7) ... poate o sa vedem curând a doua frecventa pe DUS-OTP ... ;)
 
Oferta fulger de la Germanwings.
Rezervarile se pot face pana duminica seara.

de la 29,99 €*: Prague – Cologne, London Stansted – Cologne, Manchester – Cologne, London Heathrow – Cologne.
de la 39,99 €*: e.g. Brussels – Stuttgart, Zagreb – Cologne, Lisbon – Cologne, Zagreb – Stuttgart, Lisbon – Stuttgart, Athens – Cologne, Dubrovnik – Stuttgart.
de la 49,99 €*: e.g. Belgrade – Stuttgart, Budapest – Cologne, Dublin – Cologne, Nice – Cologne, Moscow – Cologne, Thessaloniki – Stuttgart, Rijeka – Berlin.

Rezervarile se pot face incepand cu 20 aprilie 2012 de la ora 19:00 pana pe 22 aprilie 2012 orele 23:59.

Perioada in care trebuie efectuat zborul este intre: 30 aprilie 2012 - 30 martie 2013.

*Price per leg and person including miles. Limited seat availability. Surcharges apply if you hand in checked luggage. General Conditions of Carriage apply. You must book at least 10 days in advance. More information on germanwings.com.

Detalii aici.

ofertaGWI.jpg
 
A reaparut CGN - OTP.
 
Din 29.01 Germanwings renunta complet si la ultima ruta operata în România: CGN-OTP
 
De ce naiba au renuntat la ruta asta? Ca nu mi se parea ca nu au paxi. Wizz e o alternativa aiurea, detest sa vad cum la boarding se face coada cu o ora inainte, sa se prinda locuri bune... Imi pare rau ca au taiat ruta asta!
 
"witze" said:
De ce naiba au renuntat la ruta asta? Ca nu mi se parea ca nu au paxi. Wizz e o alternativa aiurea, detest sa vad cum la boarding se face coada cu o ora inainte, sa se prinda locuri bune... Imi pare rau ca au taiat ruta asta!

Se canibaliza cu LH Düsseldorf, care e operata cu CRJ. Cum tot ce e nonhub trece sub aripa Germanwings, vom vedea cel mai probabil ruta comasata pe DUS si operata cu 319.
 
Numai ca e o mare diferenta de pret! 4U era mult mai ieftin ca LH! A zburat cineva cu LH spre Ro la preturi rezonabile?
Acum am facut o simulare: 6 aprilie dus-otp si 3 mai otp-dus cu numai 138 Euro!!! Cooool!
 
Publicul tinta era diferit. LH a inceput operarea cu CRJ 200 si a crescut ulterior la CRJ700 vizind in principal clientela business, dispusa sa plateasca un premium pentru a nu pierde o jumatate de zi pe drum pentru o transbordare in München sau Viena. In noul Germanwings acestia se vor regasi in tariful premium iar vechii clienti Germanwings in celelate doua modele. Important e sa nu confundam mere cu pere.
 
Dupa ce 4U m-a lasat cu buza umflata, am gasit pt 17 iulie DUS-OTP cu LH operat de Eurowings cu CRJ 900 bilet cu 78 Eur/one way. Intoarcerea va fi probabil iarasi cu V3 din CRA.
 
Blind booking ! :eek: O oferta care mi s-a parut interesanta si neobisnuita :

"We guarantee our low fares to get you to the beach, the city or to do some shopping.
The actual destination is revealed to you at the end of the booking process. Beforehand you can obviously decide when and where you’re leaving from and what you’re in the mood for.
Simply select your departure airport and the theme of your holiday" https://www.germanwings.com/skysales/Bl ... re=en-GB#a

Practic ,iti alegi un aeroport de plecare din cele patru disponibile:Koln ,Hanovra,Stuttgart,Hamburg si apoi o tema de vacanta (ex sun&beach 8) ; gay friendly :-[ etc) si zbori unde te-o duce norocu' ;D .
 
Da, blind booking cred ca ofera ei deja chiar de la început ... n-am încercat însa niciodata.

În alta ordine de idei, între timp sunt reîncarcate zborurile TXL-OTP din 14.11 operate 3/7 (2,4,6) cu 319.

Deci revine 4U în România ...
 
da, da ... doar ca azi dimineata erau scoase zborurile LH din sisteme, dar înca nu erau introduse cele ale 4U
 
De doua zile 4U si-a reluat zborurile catre OTP . Poate il prinde vreun coleg si -l fotografiaza !
 
Azi a venit primul A320 la EDDK. Din pacate nu am avut timp sa ma duc sa il trag in poza.
 
  • 👍
Reactions: 1 users