[GHV] Discutii generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

La ce data credeți că va fi inaugurat oficial Aeroportul Brasov?

  • Conform ultimului anunț al președitelui CJ Veștea, adică în 15.06.23

    Votes: 5 17.2%
  • Probabil chiar mai repede de 15.06.23

    Votes: 1 3.4%
  • Mai târziu de 15.06.23 dar în orarul de vară 2023

    Votes: 11 37.9%
  • Mai târziu de 15.06.23, în orarul de iarnă 2023

    Votes: 7 24.1%
  • În anul 2024, în nici un caz în 2023

    Votes: 4 13.8%
  • Nu știu, n-am idee, dar mai târziu de 2024

    Votes: 1 3.4%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .
Aeroportul de la Braşov, proiect de interes regional
Proiectul aeroportului internaţional de Ghimbav rămâne o prioritate pentru Consiliul Judeţean Braşov. Chiar dacă cei aflaţi până nu demult la putere au încercat cu orice preţ să oprească realizarea lui, administraţia judeţeană braşoveană a continuat, în limita posibilităţilor, să continue acest proiect. Acum el a devenit un obiectiv foarte important atât pentru Braşov cât şi pentri regiunile învecinate. ,,Este vorba despre un proiect de interes general de care beneficiază în aceeaşi măsură şi cei din Covasna şi cei din Harghita, chiar şi Muresul care are deja un aeroport, dar care, este clar că va fi orientat spre cargo în viitorul pe termen mediu. Bineînţeles vorbim de un bazin de deservire de peste un milion de locuitori", a declarat Mihai Pascu, director executiv în Consiliul Judeţean Braşov, în cadrul emisiunii Mix Actual, moderată de Onelia Pescaru şi difuzată pe MIX 2 TV. Acesta consideră că acum nu se mai poate vorbi despre un interes doar al judeţului Braşov sau doar a unui politician anume, ci despre un proiect de interes general. ,, Acest aeroport este la ora actuală o realitate, pentru că aeroportul în proporţie de 90 la sută este împrejmuit, iar în interiorul acestui areal este profilat deja locul în care va fi turnată pista de aterizare şi decolare. Împrejmuit, înseamnă un gard care respectă toate reglementările aeronautice. Când am spus profilat înseamnă că s-au dislocat vreo câteva milioan de metri cubi de pământ ca pista să fie realizată la standardele internaţionale", a declarat gen-mr.(r) Ion Georgescu, consultant în cadrul proiectului aeroportui de la Ghimbav. Specialistul invitat la Mix Actual a mai declarat că la momentul actual, proiectul aeroportului inetrnaţional de Ghimbav este o investiţie care va produce profit, şi că nu va fi ca în situaţia altor aeroporturi din ţară care au devenit un chin pentru autorităţi, din punct de vedere financiar. În plus investiţia ar crea şi câteva sute, dacă nu chiar câteva mii de noi locuri de muncă.

Mix Actual 03.05.2012

sursa: brasovultau.ro si mixtvbrasov.ro
 
Între timp treburile au mai evoluat ... dar tot asa ... româneste :mad:

S-a refacut licitatia în SEAP dar iata ca citeam cu interes ca o firma a depus contestatie la întocmirea documentatiei. Nu intru în detaliile contestatiei, unele aspecte sunt dupa mintea mea hilare, cum ar fi faptul ca în documentatie este stabilit termenul de 48 de luni pentru proiectare si executie si se contesta ca ar trebui defalcata perioada în proiectare si executie sau ca de ce se cere ca seful eecutiei sa fie inginer si nu poate fi si subinginer.

Mai interesant însa este faptul ca firma contestatoare Mifan Building SRL are 2 angajati, este microîntreprindere si a avut un beneficiu net în 2010 de vreo 5.000,- Lei dar justifica contestatia prin faptul ca este "potential participant la licitatia de atribuire".

Ce sa zic ... ::)
 
Lucrurile evolueaza în continuare ;D

A mai depus o alta firma contestatie: SC VIV Corporation Cluj, o firma înfiintata în 2008 si despre care se gasesc pe firme.info urmatoarele date interesante:

Nu exista inregistrari ca se platesc asigurari sociale
Nu exista inregistrari ca se platesc contributia de asigurari pentru somaj
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor sociale
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia pentru asigurari de sanatate
Nu exista inregistrari ca se plateste contributia pentru concedii si indemnizatii de la persoane juridice sau fizice
Numar mediu de salariati pentru anul 2010 : 1 angajati
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din :
Dezvoltare (promovare) imobiliara

Tot foarte interesant este faptul, ca CNSC (Consiliul national de solutionare a contestatiilor) a admis aceste contestatii si a decis suspendarea procedurii de atribuire.

Nimeni, nici un ziar din Brasov nu stie se pare acest lucru, mai mult, în data de 24.05. Buna Ziua Brasov publica ARTICOLUL.

Firme din India şi Europa, interesate de construcţia pistei Aeroportului de la Ghimbav
Cea mai cunoscută firmă care s-a interesat de condiţiile licitaţiei este concernul austriac Strabag

Nicio firmă nu s-a înscris încă la licitaţia pentru execuţia pistei Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 iunie. Totuşi, potrivit lui Mihai Pascu, director al Direcţiei Coordonare Integrare Europeană, susţine că mai multe firme din India şi Europa s-au interesat de condiţiile de participare la licitaţie. Cea mai cunoscută firmă care s-a interesat de condiţiile licitaţiei este, potrivit sursei citate, concernul austriac Strabag. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a precizat că este sigur că la licitaţie se vor înscrie mai mulţi ofertanţi. „Banii sunt asiguraţi de noi, aşa că nu ne facem probleme că nu vom avea oferte. Probleme au fost doar atunci când ofertanţii trebuiau să vină şi cu finanţare”, a explicat preşedintele CJ Braşov.
Contractul scos la licitaţie vizează proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare-pista de aterizare decolare a Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav. Conform documentaţiei postată pe SEAP, pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoarea estimată fără TVA este de 17,7 milioane de euro. Durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii contractului.
Până în urmă cu o lună licitaţia a fost blocată după ce Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a întârziat eliberarea unui aviz.

Eu acuma va întreb? Asa se întâmpla la toate licitatiile mai importante în România? Firme fantoma blocheaza procedurile? Sigur, unele din argumentele contestatarilor sunt fondate, altele cum am mai spus, sunt hilare. Deci pâna la urma documentatia licitatiei de atribuire nu a fost facuta foarte corect. Ok, asta-i alta treaba.

Dar cum este posibil ca asemenea firme sa poata formula contestatii??? În orice tara normala, pentru a putea contesta ceva, trebuie sa poti invoca interesul propriu. Si nu înteleg cum asemenea firme care se declara "potential participant la licitatie" sunt bagate în seama. Eu consider ca CNSC ar trebui sa respinga acele contestatii pe motivul ca firmele respective nu îndeplinesc conditia de a contesta.

Pai daca la orice licitatie (mai importanta, adica pe bani mai multi) se întâmpla asa ... nu e de mirare ca proiecte de infrastructura în România au nevoie de ani (sau zeci de ani) de zile pâna sa ajunga sa fie puse în practica si ca România nu reuseste nicicum sa absoarba macar un procent cât de cât acceptabil din fondurile pe care UE le pune la dispozitie.

Asa merge treaba acolo? Asa se întâmpla? Care este pâna la urma interesul unor asemenea firmulite? Cine finanteaza acele contestatii? Costurile si taxele pentru contestatie (taxe, avocati) sunt probabil mai mari decât venitul anual al firmelor respective ...

Stranie tara, zau ... ::)
 
Din bizlawyer.ro

Licitatia pentru aeroportul international Brasov-Ghimbav amânata înca o luna.

Consiliul Judetean a anuntat ca va construi pista aeroportului cu bani din bugetul propriu al institutiei dupa care, firme interesate se pot asocia cu CJ pentru a construi si celelalte cladiri necesare functionarii aeroportului.
Licitatia pentru construirea aeroportului international Brasov-Ghimbav a fost amânata pâna în 16 iulie din cauza a doua contestatii depuse de doua firme,una din Fagaras si una din Cluj, a declarat marti pentru AGERPRES, Mihai Padscu, director în cadrul Consiliului Judetean Brasov.
'Pe durata analizarii contestatiilor care am aflat ca au fost fara temei, licitatia s-a prelungit cu înca o luna, dupa ce initial ofertele trebuiau depuse pâna pe 14 iunie', a mai spus Mihai Pascu.
Consiliul Judetean a anuntat ca va construi pista aeroportului cu bani din bugetul propriu al institutiei dupa care, firme interesate se pot asocia cu CJ pentru a construi si celelalte cladiri necesare functionarii aeroportului.
Conform documentatiei postata pe SEAP, pista va avea o lungime de 2.820 de metri, latime de 45 de metri, valoarea estimata fara TVA fiind de 17,7 milioane de euro. Durata contractului este de 48 de luni începând de la data atribuirii firmei care va câstiga licitatia.
 
În 2013 va fi finalizata pista, iar investitia de 30 de milioane de euro pentru terminal ar putea fi sustinuta de MDRT.
Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, ieri, ca a doua zi dupa desemnarea câstigatorului licitatiei pentru realizarea pistei Aeroportului de la Ghimbav, firma adjudecatara va trebui sa se apuce de treaba.
„Eu garantez ca pâna în vara anului viitor aceasta pista va fi gata, iar aeroportul va fi gata cu tot cu terminal în 2014”, a spus sursa citata, precizând ca din bugetul din acest an, precum si din cel pe anul viitor vor fi asigurate cele 17 milioane de euro necesare constructiei pistei aeroportului. „Licitatia va fi organizata pe 16 iulie, pentru ca unii, care au interesul ca acest aeroport sa nu se faca, au contestat-o si au amânat procesul de desfasurare”, a completat sursa citata.

Primele discutii Aristotel Cancescu - Eduard Hellvig pentru Aeroportul Brasov
De asemenea, seful executivului judetean a declarat ca a discutat cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, ca o parte din sumele alocate pentru investitii în alte judete sa fie redirectionate catre aeroportul Brasovului. „Asa cum s-au dat bani pentru domeniul schiabil din Poiana Brasov se pot aloca bani si pentru aceasta investitie”, a mai spus sursa citata.
Aeroportul Brasov, o investitie extrem de importanta pentru judetul nostru, n-a fost o clipa pe lista fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Mai mult, cei din PDL pregatisera redirectionarea banilor catre un aeroport mult mai mic la Sânpetru.

Parteneriatul public -
privat ramâne în discutie
Potrivit administratiei judetene, valoarea investitiei în terminalul aeroportului, care va fi construit dupa ce va fi amenajata pista, este de 30 de milioane de euro. „Vom încerca sa atragem un investitor, care sa îl construiasca el. Este posibil si ca o parte din bani sa vina de la Guvern. Eu îmi doresc ca în actionariatul acestui aeroport sa fim noi, Consiliul Judetean, si Consiliul Local Ghimbav, care a pus la dispozitie o serie de terenuri. De altfel, procedura de expropriere este în toi. Consiliul Local Ghimbav va primi peste doua milioane de euro în acest sens, urmând ca acesti bani sa îi verse în viitoarea societate pe care o vom forma pentru construirea acestui aeroport. Terminalul va fi construit pentru o capacitate de 600.000 de calatori în primul an de operare”, a mai spus seful executivului judetean.

Dupa 16 iulie aflam cine construieste pista
Ziarul nostru a anuntat în urma cu trei zile, în exclusivitate, faptul ca licitatia pentru constructia pistei aeroportului a fost amânata pentru 16 iulie din cauza unor contestatii care au amânat procesul de organizare. Potrivit descrierii contractului scos la licitatie pe SEAP, este vorba despre proiectarea si executia suprafetelor de miscare aeroportuare, urmând a se efectua constructia pistei de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea CJ Brasov, situat în vecinatatea municipiului Brasov si a orasului Ghimbav. Pista va avea o lungime de 2.820 m si o latime de 45 m, iar valoarea estimata fara TVA este de 17,7 milioane de euro. Durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii contractului.

sursa: bzb.ro
 
Cinci oferte pentru Aeroportul Braşov

Printre ofertanţi se numără oamenii de afaceri braşoveni Călin Costan şi Marcel Butuza, dar şi compania Electrica Serv, o filială a producătorului şi distribuitorului energiei electrice Electrica SA
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a anunţat, ieri, că pentru realizarea pistei viitorului Aeroport Internaţional Braşov Ghimbav au fost depuse cinci oferte, în mare parte de către companii autohtone - SC PA&CO International SRL Oituz (Bacău), Electrica Serv SRL, Asocierea SCC Napoca SA, ICCO Energ SRL (controlată de Călin Cos­tan) şi Transproiect SA, Vectra Service SRL (controlată de Marcel Butuza) şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA (cu firma mamă în Barcelona), Conforest SA şi Geoarc SRL.
Vicepreşedintele CJ a mai anunţat că în cel mult "zece zile - două săptămâni" va fi anunţat câştigătorul licitaţiei, deşi legea oferă un termen mai rezonabil, de 20 de zile. "Ne dorim ca lucrările de proiectare şi construcţie a acestei piste să înceapă cât mai repede, pentru că vorbim din 1993 de aeroport la Braşov, dar până acum fie nu a fost voinţă politică, fie au fost tot felul de piedici care ne-au fost puse în realizarea proiectului". Totodată, Mihai Pascu a mai remarcat: "În acest an ni s-a respins documentaţia necesară licitaţiei de două ori, fiind nevoiţi să luăm procedura de la zero, dar pe 11 iunie (n. red. - a doua zi după alegerile locale) - coincidenţă sau nu, dar eu nu mai cred în coincidenţe după 20 de ani de lucru în Consiliul Judeţean - a fost respinsă ultima contestaţia şi procedura a putut fi reluată".
* Banii pentru exproprieri sunt în conturi
Totodată, Mihai Pascu a mai anunţat că banii pentru exproprierea terenurilor necesare realizării aeroportului au fost deja puşi în trei conturi escrow la BCR, urmând ca aceştia să ajungă în conturile proprietarilor expropriaţi odată cu semnarea documentaţiei necesare. "Este vorba despre 10 milioane de lei pentru persoanele fizice şi de o sumă de peste 2,4 milioane de euro ce va ajunge la Primăria Ghimbav", a explicat Pascu. Primăria Ghimbav ar urma să intre în asociere cu Consiliul Judeţean Braşov în viitoa­rea firmă care va opera aeroportul, participarea sa la capital fiind tocmai contravaloarea terenurilor amintite.
* Pista, în 14 - 18 luni
Termenul de execuţie este, potrivit sursei citate, de 14 - 18 luni. "Va fi selectată oferta cu preţul cel mai mic şi cu durata de execuţie cea mai redusă", a mai precizat vicepreşedintele CJ Braşov.
Conform anunţului publicat în Sis­temul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) este vorba despre proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare, urmând a se efectua construcţia pistei de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea Consiliului Judeţean Braşov. Valoarea lucrărilor este de 17,7 milioane de euro pentru realizarea acesteia.
"Garanţia de participare este de 1,29 milioane de lei şi trebuie depusă până la ora şi data deschiderii ofertelor. Perioada de valabilitate a garanţiei de participare va fi egală cu perioada de valabilitate a ofertei, respectiv 90 de zile. Neprezentarea garanţiei de participare determină respingerea ofertei", se mai arată în documentaţia publicată pe SEAP.

sursa: bursa.ro
 
"Thomas" said:
Stranie tara, zau ... ::)


In spatele acelor firmulite cu 2 angajati si flota de transport 2 Dacii utilitare se ascund adevaratii rechini,mafioti sau cum vreti sa le ziceti.
Acestea pot castiga licitatii pentru lucrari,pe bani multi (milioane de euro),pe care apoi le subcontracteaza apoi in cascada altor firme,pana se ajunge la adevaratul executant.Bineanteles,pana acolo costurile se inzecesc,asa se explica de ce aici 1 unitate din ceva costa de zeci de ori mai mult decat in vest sau oriunde.
Acestea sunt denumite firme fantoma sau capusa iar prin ele banii ajung la cei care conduc de fapt tara asta din umbra.

Stranie tara, zau ...e foarte frumoasa, pacat ca e locuita ... :-[
 
Ce se mai aude de pista de la BV, se da drumul la constructie? E adevarata ineptia cu 12 mil. EUR + TVA sau care e smecheria acolo? Mi se pare imposibil sa faci o pista de 2.800m cu 15 mil. EUR...
 
Aeroportul va aduce şi mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiind pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. „Pe partea de transport de călători, deja mai multe firme de transport sunt interesate de investiţia de la Braşov, iar dacă vom ajunge la capacitatea de un milion de călători pe an, atunci afacerea este superprofitabilă. Eu sper ca în doi ani aeroportul să fie gata. Pista poate fi făcută într-un an“, a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Pista va avea o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Consiliul Judeţean va achita cele 12,7 milioane de euro în 48 de luni. Suma necesară a fost obţinută printr-un credit bancar. Pista va fi constuită de Vectra, o companie specializată în construcţii, cu o cifră de afaceri 66 de milioane de euro.

Ţinţa Aeroportului de la Braşov este atingerea unui număr de un milion de călători pe an. Potrivit unui studiu realizat de Mott McDonald, în primul an de funcţionare aeroportul de la Braşov va avea un trafic de 300.000 de pasageri, iar ţinta de un million de călători va fi atinsă după opt ani.

Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. Întreaga investiţie se ridică la 87 de milioane de euro, bani obţinuţi de Consiliul Judeţean, prin credite bancare. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Viitorul aeroport este însă mult mai atractiv pe partea de cargo, deoarece Braşovul este situat chiar în centrul ţării. Mai multe firme de logistică şi-au închiriat deja spaţii în jurul aeroportului, aici urmând să funcţioneze spaţii mari de depozitare.


Distanta dintre aeroport si orasul Brasov este de 12 km.Finalizarea lucrarilor sunt programate pentru 2014.
 
@wittmann35

Orice membru nou aici este binevenit. Dar daca intri aici, doar ca sa plasezi o reclama pentru site-ul propriu de vânzari si îi mai dai si un nume domeniului care asre scopul de a duce lumea în eroare, creând o impresie falsa, atunci nu avem nevoie de asa ceva.

Pe de alta parte te rog sa nu dai doar copy-paste de pe undeva de pe internet, ci sa indici si sursa.

Reclama mascata am sters-o.
 
http://adevarul.ro/locale/brasov/moment ... index.html
26 aprilie 2013, 09:02
Firma Vectra va începe astăzi lucrările la pista aeroportului, o investiţie de 17,7 milioane de euro. Pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m. Lucrările vor fi gata într-un an. Aeroportul Braşov devenise deja o Fata Morgana. După mai multe încercări eşuate de a atrage investitori străni, blocări şi amânări de avize şi refuzul categoric al Guvernului de a investi la Braşov, Aeroportul prinde astăzi viaţă. După finalizarea lucrărilor va pistă, se vor mai investi 800.000 de euro pentru turnul de control. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că Romatsa este interesată să investească în Aeroport. „ ROMATSA ne-a dat răspunsul scris că se vor angaja în echiparea cu toate instalaţiile de navigaţie şi echipamentele electronice pentru urmărirea traficului aerian“, a declarat Aristotel Căncescu, într-o conferinţă de presă. Totodată, preşedintele CJ Braşov a precizat că nu exclude o viitoare asociere şi cu Primăria Braşov pentru construcţia terminalului pentru care ar fi nevoie de 20 de milioane de euro. „Acest proiect este un lucru bun care merită atenţie, tocmai de aceea ieri am dizolvat Asociaţia pe care o constituisem împreună cu IAR Ghimbav şi Aerodromul Iosif Şilimon (asociaţie constituită în vederea amenajării unui aerodrom la Braşov – n.r.), ca să nu fie considerată un obstacol pentru proiectul aeroportului de la Ghimbav. Trebuie să vedem toate detaliile acestui proiect pentru a ştii la ce ne raportăm”, a precizat George Scripcaru, primarul Braşovului. Aeroportul va aduce mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Citeste mai mult: adev.ro/mlum4w
 
"wittmann35" said:
Potrivit unui studiu realizat de Mott McDonald, în primul an de funcţionare aeroportul de la Braşov va avea un trafic de 300.000 de pasageri, iar ţinta de un million de călători va fi atinsă după opt ani.

În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.
Oare ce fac 4000 de angajati la un aeroport cu trafic de 300.000 de pasageri (si sperante in 8 ani la milion), cand la Cluj care are deja un milion sunt 250 de angajati? Cat de aerieni pot sa fie cei de la Consiliul Judetean Brasov sa vina cu astfel de estimari? 4.000 de angajati e enorm. Un aeroport cu 300.000 de calatori nu are venituri intr-un an cat sa plateasca salariile a 4.000 de angajati pe o singura luna.

Pana la urma se misca ceva la lucrari sau nu?
 
Poate va fi un hub cargo pt cine stie ce giganti, si vor avea nevoie de personal.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
 
"Zsolt" said:
Poate va fi un hub cargo pt cine stie ce giganti, si vor avea nevoie de personal.
Pai fabricile mari straine din Brasov au cate 1000-2000 de angajati fiecare, ar fi culmea sa ai mai mult personal in hubul cargo decat in fabricile producatoare :) Cargo pe avion merita doar pentru unii producatori, pentru altii e pur si simplu prea scump transportul aerian. Greu de crezut ca ar avea cineva nevoie de un asemenea super hub, in care sa lucreze 3800 de oameni (pe langa cei vreo 200 de care are nevoie un aeroport mic)
 
Nu trebuie sa lucreze toti la aeroport, ci locurile de munca au fost create datorita aeroportului.
E chiar asa de mare cifra de 4000?
Ryanair calculeaza 1000 locuri de munca la 1 milion pasageri?
 
"utopium" said:
Oare ce fac 4000 de angajati la un aeroport cu trafic de 300.000 de pasageri (si sperante in 8 ani la milion), cand la Cluj care are deja un milion sunt 250 de angajati? Cat de aerieni pot sa fie cei de la Consiliul Judetean Brasov sa vina cu astfel de estimari? 4.000 de angajati e enorm. Un aeroport cu 300.000 de calatori nu are venituri intr-un an cat sa plateasca salariile a 4.000 de angajati pe o singura luna.

Pana la urma se misca ceva la lucrari sau nu?

Mda, nu ma leg despre utilitatea acestui aeroport in conditiile in care nu au fost capabili sa aduca macar un sfert de umbra de pasager la Sibiu sau TGM, dar 4000 de angajati + inca 6000 ..... pai ce fac? corcesc Londra( H,G,L,C) cu Hong-Kong si Atlanta de au nevoie de atata amar de populatie sau vor sa fie siguri ca o sa creeze locuri de munca si pentru catel si pentru purcel si asta sa nu mai zic de tusica Floare de 97 de ani care o sa indeplineasca functia de agent de securitate sau director econimic!