[GHV] Discutii generale

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

La ce data credeți că va fi inaugurat oficial Aeroportul Brasov?

• Conform ultimului anunț al președitelui CJ Veștea, adică în 15.06.23

Votes: 5 17.2%
  • Probabil chiar mai repede de 15.06.23

Votes: 1 3.4%
  • Mai târziu de 15.06.23 dar în orarul de vară 2023

Votes: 11 37.9%
  • Mai târziu de 15.06.23, în orarul de iarnă 2023

Votes: 7 24.1%
  • În anul 2024, în nici un caz în 2023

Votes: 4 13.8%
  • Nu știu, n-am idee, dar mai târziu de 2024

Votes: 1 3.4%

• Total voters
    29
  • Poll closed .
@etravel se vând pe site-urile operatorilor (Dan Air si Wizz Air) cu codul gresit (BRV) ... chiar ar fi interesant ce valoare juridica ar avea aceste bilete în caz de ceva ...

Oricum, dacă s-au vândut 100.000 de bilete cu 100.000,-€ știm clar că una din cifre este incorectă. Doar ziariștii lu pește notează tot ce le spune domn președinte cuminți și fără să pună întrebări ... :BangHead:

• 👍
Reactions: 1 users
Mă întreb de ce oare s-au bazat pe Tarom în ceea ce privește obținerea codului IATA și nu s-a ocupat Dan Air care chiar doresc să opereze pe acest aeroport și ar fi fost foarte motivați să se rezolve cât mai repede.

Faptul că în urmă cu peste 50 de ani pe atunci unicul operator aerian ce putea face acest lucru a obținut codul pentru OTP nu știu dacă poate fi considerat că ar avea experiență...

Citesc si eu în publicarea Romatsa AIP:

"2 towed passenger stair"

Ce ne facem, daca vor fi 2 aeronave deservite în acelasi timp ... ?

Cel putin la ora actuala asa arata orarul Dan Air pentru ziua de joi (între 12:10-12:50), ca ar fi 2 aeronave în acelasi timp pe platforma la Brasov (pentru NUE si STR) la fel ca si orarele de charter perntru sâmbata la AYT în ziua de sâmbata începând cu 01.07 cu Hisky si Air Bucharest (între 16:50-17:35).

În perioada 02.09-16.09 în ziua de sâmbata pe lânga cele 2 chartere ar mai fi programat si Wizz Air de la DTM (17:25-18:00) deci platforma ar fi chiar plina ...

Domnul Anghel ne anunta ieri 11.05.23 în mod oficial, ca s-ar fi acordat de catre IATA codul de 3 litere pentru aeroportul Brasov: BSM

doar ca acest cod este alocat deja catre un aeroport din Iran conform datelor oficiale IATA:

City NameLocation Name3-letter location code
Bisheh KolaBisheh KolaBSM

sursa

În rest ne mai spune ca ar fi pe teava curse spre BVA, TLV si BUD ...

BUD foarte probabil va opera BPS, BVA probabil WZZ (de pe o alta baza) iar TLV poate HYS.

• 👍
Reactions: 2 users
Avem altă informare oficială, tot pe pagina oficială de FB în ceea ce privește codul IATA: GHV ... ăsta cred că este cel real...

• 👍
Reactions: 1 users
Da, asta iese dacă nu te implici și îi lași pe alții să se ocupe... dar până la urmă bine că s-a rezolvat totul și m-am înșelat în ceea ce privește deschiderea :)

Cine ne poate lamuri in ceea ce priveste categoria ILS a aeroportului Ghimbav? Desi conducerea aeroportului clameaza public CAT III, in descrierea oficiala ICAO sectiunea LRBV AD 2.19 RADIO NAVIGATION AND LANDING AIDS este marcat ILS CAT II (III.E.4) ...

„Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov – Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Județean Brașov, a fost certificat ca aeroport internațional și va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, a informat ministrul Transporturilor.

• 👍
Reactions: 1 user
Deci până la urmă am apreciat greșit că nu se va deschide aeroportul pentru că nu vor fi puse la punct toate detaliile.

Greșeala a fost însă că am crezut că se respectă anumite standarde.

Nu mi-aș fi închipuit că se poate da oficial în folosință un aeroport în UE în ziua de azi dacă aceasta nu are un număr de telefon...

Conform AIP, are :)

R.A. “Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”
Str. Herman Oberth,nr. 35, oraş Ghimbav, jud. Braşov
Tel: +40-(268)-410.777 int 212
Fax: +40-(268)-475.576
E-mail: [email protected]