Aeroportul Brașov va fi, din luna iunie, „gazdă” pentru compania aerieană Fly Lili, care va opera câte 12 zboruri spre/din Germania în fiecare săptămână,
Aleșii județului au aprobat alocarea de peste 39 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav în acest an, anunță Agenția de presă
Mai mult, consilierii județeni au fost informați că anul viitor se estimează atingerea unui prag de un milion de pasageri, astfel că va fi nevoie de construirea unui terminal nou,
Un oarecare raționament există.
Pentru că se pare că va avea și utilitate militară NATO. În curând urmând să sosească aici avioane militare franceze, Raffles - zice televizorul.
Apoi, un început a fost:
La mai puțin de un an de la inaugurare, Aeroportul internațional Braşov, în parteneriat cu batalionul multinațional NATO de la Cincu își propun să dezvolte, înainte de luna mai a acestui an, un port aerian de debarcare (APOD) care să permită aterizarea un
Foarte bine, atunci sa aloce bani din fonduri NATO. Fondurile Consiliului Judetean pot fi folosite mult mai eficient pentru lucrari edilitare, de exemplu. Pun pariu ca mai sunt o groaza de sate fara apa curenta, iluminat public sau strazi asfaltate.
Da și nu.
Pentru că aeroportul e cu siguranță pe pierderi. Probabil mari.
Iar utilizarea de către aparate NATO a aeroportului înseamnă venituri. Consistente, aduse de buni platnici. Venituri care sunt sau vor fi semnificativ mai mari decât cele aduse de Dan Air, de exemplu.
Iar o lege/regulă de/în business este ca întâi să bagi, ca să poti scoate.
Conform informatiilor BizBrasov, (aparent din surse de încredere) lunea viitoare (15.04) Fly Lili ar urma sa anunte oficial baza de la GHV cu începere din 15.06 operata cu 319 si cu destinatii din Germania (3), Italia (2), Spania, Grecia si Turcia ...
Wizz Air a încarcat si cursele de la GHV pentru programul de iarna.
Din orarul curselor BUD-GHV-BUD reiese ca va fi deschisa o noua destinatie de la GHV, operata cu 2/7 în zilele de marti si sâmbata:
07:25 BUD - 09:40 GHV - ??? - 16:30 BUD 16:50
Cum turnaround la ei este calculat 35 de minute, ar fi disponibil un zbor de 5:05 ore dus-întors, deci s-ar potrivi de exemplu BGY sau FKB ca sa ma rezum la destinatiile lor tipice (si oarecum probabile).
Post automatically merged:
Ce îmi place comunicarea celor care răspund de pagina de FB a GHV ... normal preluată fără nici o cercetare jurnalistică sau măcar o citire cu atenție de către presa brașoveană ...
După ce ne-au anunțat de noi curse charter către AYT și HER când de fapt o companie de private charter a cerut sloturi pentru zboruri cu pivate jet acuma ne spun:
Aeroportul din inima României crește în fiecare lună ...
și ne dau și cifrele: în martie au fost deci 10.092 de pasageri față de 9.544 în februarie ... bine, bine ... numai că martie a avut 31 de zile și februarie 29, ceea ce înseamnă că de fapt în luna martie numărul de pasageri/zi a scăzut și anume de la 329,1/zi în februarie la 325,5/zi în martie
Să nu ne ascundem după degete ... până în mai când încep primele curse charter (dacă se vor efectua ... 22 și 29.05 către HRG, 28, 29 și 31.05 către AYT) creșterile sau scăderile vor fi determinate de faptul dacă se face sau nuj se mai face o cursă charter ad/hoc civilă sau miltară ... legat de planul de buget bazat pe 450.000 pax pe 2024 cred că ar trebui să fie extrem de fericiți dacă se ating jumătate *asta dacă într-adevăr Flz Lili începe operarea și o va continua până la sfârșitul anului.
Daca tot suntem la statistici profit de faptul ca Institutul Federal German de Statistica publica cifre detailate pe aeroporturi, iata cifrele GHV pentru cursele Wizz Air catre DTM:
ianuarie 2024 (îmb. + deb.): 3.124 pax => 192,25/cursa februarie 2024 (îmb. + deb.): 3.809 pax => 211,61/cursa
Conform informatiilor BizBrasov, (aparent din surse de încredere) lunea viitoare (15.04) Fly Lili ar urma sa anunte oficial baza de la GHV cu începere din 15.06 operata cu 319 si cu destinatii din Germania (3), Italia (2), Spania, Grecia si Turcia ...
Rute Noi la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav
Începând cu 15 iunie, compania aeriană FlyLili va începe să efectueze zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav, conectând Județul Brașov - Inima României cu unele dintre cele mai importante orașe europene.
Destinații Disponibile:
- Din iunie: München, Nürnberg, Stuttgart, Roma, Salonic, și Istanbul.
- Din iulie: Milano și Barcelona.
- Sunt planificate pentru sfârșitul anului destinații suplimentare spre Franța și Israel.
Frecvența zborurilor va fi de trei zboruri pe săptămână pentru fiecare destinație.
Aceste noi rute sunt gândite să răspundă cererii crescute de călătorii internaționale din și spre Brașov, oferind oportunități noi și acces facil la piețe majore și destinații turistice de top.
Am o intrebare: LIL a aplicat pentru zboruri Ro-Tur? Ca stiu ca la IST nu se zboara asa, la liber. Doar intreb.
Altfel, daca Germania pare logic, daca Italia cumva la fel, GHV-SKG si chiar GHV-IST mi se par niste incercari un pic utopice.
Cum poti ca si companie sa dai un press release de genul si pe site-ul tau nici macar sa nu anunti aceste curse ne mai vorbind ca nici bilete nu se pot cumpara
Am o intrebare: LIL a aplicat pentru zboruri Ro-Tur? Ca stiu ca la IST nu se zboara asa, la liber. Doar intreb.
Altfel, daca Germania pare logic, daca Italia cumva la fel, GHV-SKG si chiar GHV-IST mi se par niste incercari un pic utopice.
Mi-am luat timp sa ma uit la toata conferinta de presa ... care defapt nu a fost de presa ci o întâlnire organizata de CCI cu multa lume din industrie pe de o parte si campanie electorala pe de alta parte.
Din pacate asa cum se prezinta public si cum s-a prezentat acolo si Catalin Cotrut (care a lasat impresia ca nici nu era bine pregatit pentru aceasta întâlnire) ... nu-mi inspira multa încredere ca o vor face mai bine decât Dan Air, desi Cotrut a zis ca vor învata din greselile altora ...
Aeroportul de la Brașov a dat lovitura. Un operator german vine cu zeci de zboruri pe săptămână
Compania germană Fly Lili a anunțat că va opera 6 destinații începând cu 15 iunie, de la Brașov.
Un avion al companiei germane Fly Lili va opera,..
Mai mult, compania germană și-ar dori ca spre sfârșitul anului să deschidă și alte rute...
Compania germană Fly Lili a anunțat că va opera 6 destinații începând cu 15 iunie, de la Brașov. Din iulie, vor fi alte două destinații și toate vor avea o frecvență de câte trei zboruri pe săptămână
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.