Girl power! Pe 8 martie, 6 zboruri Lufthansa Group vor avea echipaj feminin in cockpit

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Maine dimineata, Airbus-uri A320 Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings si Brussels Airlines pilotate de echipaje feminine vor decola din Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Viena, Zurich si Bruxelles catre Berlin.

Tot maine, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, FlyingLab pe zborul LH440 intre Frankfurt si Houston, operat cu Airbus A380, va avea echipaj 100% feminin (piloti, insotitori de bord si persoanele care se vor afla in fata camerei). Conferinta “in-flight” se va axa atat pe diferitele aspecte ale transformarilor digitale, cat si pe realizarile femeilor intr-o industrie dominata de tehnologie. In total, 6 persoane vor vorbi despre inteligenta artificiala (AI), realitatea virtuala (VR) si viitorul mobilitatii.

Inca din 1988, primele doua angajate Lufthansa si-au inceput cariera in cadrul companiei. In 2010, Lufthansa Cargo a marcat o premiera in transportul marfurilor pe calea aerului, un avion LH Cargo fiind pilotat exclusiv de femei. Astazi, prezentele feminine in cockpit nu mai sunt rare. Aproape 6% din pilotii Lufthansa Group sunt femei, iar numarul acestora a crescut constant in ultimii ani. In ceea ce priveste ponderea in randul insotitorilor de bord, 80% sunt femei. Lufhansa Group vrea sa creasca si numarul femeilor aflate in pozitii de conducere, ponderea fiind astazi de 15%. Pana in 2021, procentul va creste la 18%, respectiv la 24% in managementul secundar.

503120.jpeg
Continue reading...