• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

IAR93

Catalin81

Banned
Ca tot am ajuns prin zona aeroportului am dat iama prin "cimintirul" de fier vechi din zona aeroportului.Am dat peste cateva simple si duble de IAR93 cam 13 bucati la nr. din ce am vazut eu.Atatea se zaresc si cu Google Maps.Iata ce a iesit :) Vizionare placuta si sper sa va placa :)

Last edited by a moderator:
  • 👍
Reactions: 1 users

alex

Well-Known Member
Premium Member
O pagina a istoriei aviatiei militare de la noi! Multumesc Catalin!

Catalin81

Banned
Cu placere alex :)
13 coane,am scris la inceput daca erai atent :)
Si cand te gandesti ca multe dintre ele au imbatranit de noi :( unele cu 20-30 de ore de zbor.

Catalin81

Banned
Erau odata si MIG-uri daca nu ma isel.De unde crezi ca au ajuns aeronavele expuse prin tara ? de aici evident :) plus cate au fost taiate si vandute de hotii din tara asta.
Am dat de un site spaniol cu poze de la CRA ajunse pe Airlines.Pe vremea cand erau multe si inca nu se incepuse dezmembrarea si degradarea lor,alaturi de aceste minunatii de IAR93 le sunt laturate si niste MIG-uri 21 .Trist cand vezi asa ceva,si cand vezi ce mai este acum,adica NIMIC. :(
http://www.zonamilitar.com.ar/foros/threads/aeronaves-abandonadas.25295/page-38

• 👍
Reactions: 2 users

Catalin81

Banned
Nici nu m-am mai uitat la adresa :) atat de obosit eram,am vazut ca e scris in spaniola.Am mai dat de cateva poze foarte frumoase de acum ceva timp de la CRA cand era campul plin de IAR-uri si MIG-uri.Plus ca daca dati si pe Youtube este un clip cu un fragment de prin 93 de la CRA.Mie sincer imi pare rau cand vad ce sa ales de aceste minunate zburatoare,pacat de ele,unele erau ca noi cu 20-30 de ore de zbor.

alex

Well-Known Member
Premium Member
Cred ca daca erau in alta tara, era o comoara pentru ei! La noi........ Pacat!

Catalin81

Banned
De ce nu ai crede ca poate inca erau si functionale :)[DOUBLEPOST=1392924532,1392921847][/DOUBLEPOST]Am gasit un articol din august 2010 in care se facea o "licitatie" :) .Daca aveai 40 de lei in buzunar si in jur de 7000 lei pe card puteai avea si un IAR93.Mi se pare prea de tot cum se organizeaza astfel de jafur nationale fara pic de bun simt si in vazul tuturor.Sa va fie rusine hotilor pentru tot ce a-ti jefuit si vandut in tara asta la pret de nimic pentru a va lua spagile .http://www.realitatea.net/licitatie-de-criza-avioane-tunuri-si-tab-uri-scoase-din-uz_726985.html
Si cateva poze foarte frumoase din timpul cand campul din jurul aeroportului Craiova era blindat de IAR-uri si MIG-uri in stare buna si inainte de inceperea jafului.Pozele au inscriptionate sursa asa ca nu o sa o mai citez,iar cele care nu au sunt din sursa Google.