• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Impact Covid-19 in aviatie si turism

alexxy

Well-Known Member
Da, dar e ceva nou introdus. Sper sa fie mentinuta. E 120 lei un test de anticorpi. Poti sa il faci inainte sa pleci o saptamana, nu mai stai cu griji ca trebuie sa iti faci un test prin tara unde mergi. Dar da, trebuie sa fi avut covid, si corpul sa iti fi produs anticorpi.
 

alexxy

Well-Known Member
Daca ai trecut prin ambele doze, era de acum 2 sau 3 saptamani optiunea sa prezinti certificatul de vaccinare, nu mai e nevoie de test de anticorpi.
 

KSAT

Member
Premium Member
Am facut saptamana trecuta doua teste PCR pentru ca asa voia jobul. Si pentru ca voiam sa-mi pastrez jobul, n-am prea avut de ales si le-am facut. Rezultat negativ la ambele. Intreb si eu pentru un prieten: astia ca mine nu mai au voie sa zboare decat daca se injecteaza cu prostiile astea netestate suficient?
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
In opinia mea ,OMS bate campii:
OMS a insistat că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.
De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat ONU.
Potrivit organizaţiei, utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice"

 
  • 👍
Reactions: 1 user

alexxy

Well-Known Member
OMS bate campii deobicei, dar fara suparare si ideea pasapoartelor verzi e stupida. In momentul asta sunt vaccinati cu ambele doze de vaccin mai putin de 5% din populatia UE, iar la nivel mondial UE sta bine.
 

sorin

Well-Known Member
Acest asa-zis pasaport - poate ca nu e un cuvant foarte fericit si pe multi ii sperie - nu priveste doar vaccinarea. Acolo vor fi inregistrate si informatiile despre testare sau daca ai fost deja infectat si (potential) imunizat.
Deci, cine nu vrea sau nu poate sa se vaccineze, nicio problema, se testeaza si clinica ce-l testeaza introduce in sistem datele, iar la granita prezinti documentul electronic, fara alte complicatii. Eu asa inteleg ca va functiona conceptul si daca chiar asa va fi cred ca este o alegere buna, simplifica mult lucrurile.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

KSAT

Member
Premium Member
@AIR06 With all due respect, in privinta pasaportului in cauza, dau dreptate OMS-ului si cred ca multi dintre voi bateti campii sustinand introducerea pasaportului de vaccinare.
 
  • 👍
Reactions: 1 user

AndreiX

Well-Known Member
Cum or fi calculat desteptii astia de au scos de pe lista galbena portugalia? Nu era vorba ca pe acolo misuna alta mutatie? Si UK e inca pe lista? Imi scapa mie ceva?
La noi analizeaza cineva virusul si evolutia sa?
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Cum or fi calculat desteptii astia de au scos de pe lista galbena portugalia? Nu era vorba ca pe acolo misuna alta mutatie? Si UK e inca pe lista? Imi scapa mie ceva?
La noi analizeaza cineva virusul si evolutia sa?
Sa vedem: Portugalia 1,34/1,000, UK 1,64/1,000 iar Romania 2,42/1,000. Din "minunile" statisticilor, sau "cum gestioneaza, in general, tarile europene pandemia" Eu nu mai caut vreo logica pe nicaieri, ca nu este...
 
  • 👍
Reactions: 2 users

pisco-sour

Active Member
British Airways extinde astazi statutul de elita gratuit cu inca un an. E clar ca nu se asteapta la vreo redeschidere serioasa in Europa si transatlantic pe sezonul de vara.

Dear Mr pisco-sour,

We know that brighter skies are on the horizon and we can’t wait to reunite you with the people and places you love. Until then, we’ll be supporting you and your membership every step of the way.

Your loyalty means the world to us. That’s why we’ve extended Tier status by another 12 months for those Executive Club Members with a Tier Point collection end date between 1 July 2021 and 31 December 2021. This means that any Member renewing in 2021 will enjoy their status for another year, irrespective of how many Tier Points they earn. So, you’ll have more chance to enjoy the benefits you deserve, whenever you’re ready to return to the skies.

What’s more, we’ve added an extra six months to any Executive Club vouchers in your account that were due to expire before 31 December 2021. You can find out more about all the ways we are supporting you and your membership at ba.com

We hope your day just got a little brighter.

With best wishes,
Your Executive Club Team
 
  • 👍
Reactions: 2 users

Moni

New Member
Buna! Oare a zburat careva pe data de 09.03.2021 de la Basel la Bucuresti? Daca da, ati avut nevoie de Test COVID?
 

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Eficienta israeliana:
Parlamentul israelian a aprobat, miercuri, utilizarea unei brățări electronice pentru a controla persoanele plasate în carantină obligatorie la reîntoarcerea în țară, informează Agerpres, care citează EFE.
Citeşte întreaga ştire: Persoanele plasate în carantină în Israel, controlate cu brățara electronicăCei care refuză să fie monitorizați electronic sau care nu îndeplinesc cerințele stabilite de lege vor fi trimiși la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantină”, a informat parlamentul. Cetățenii care se întorc din străinătate trebuie să-și facă un test pentru coronavirus pe aeroportul Ben Gurion, iar dacă acesta este negativ vor primi o brățară care se poate purta la mână sau la gleznă. Brățara va controla locația respectivei persoane prin tehnologia Bluetooth și GPS, conectată la telefoanele mobile personale. Ea va trimite o notificare autorităților în caz de încălcare a acestei perioade de izolare obligatorie.
Citeşte întreaga ştire: Persoanele plasate în carantină în Israel, controlate cu brățara electronică
 
  • 😡
  • 👍
Reactions: 1 users
Top