• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Impact Covid-19 in aviatie si turism

sorin

Well-Known Member
O intrebare pentru colegii de forum care au experienta zborurilor recente Romania - Germania.

Planuiesc o astfel de calatorie foarte curand, dar inca nu sunt deplin lamurit cu conditiile. Deci Romania nu mai este considerata zona de risc, asadar nu mai trebuie facuta inregistrarea prealabila online. Dar intrarea in Germania este in continuare conditionata (pentru a nu face carantina) de certificatul de vaccinare, testul COVID sau dovada infectarii recente.
Eu vreau sa folosesc ''adeverinta de vaccinare'', dar nu imi dau seama daca este suficient acest document al Ministerului Sanatatii descarcat de pe net sau mai trebuie si altceva. Ma gandesc ca aia e doar o pagina scoasa la imprimanta care nu ar fi chiar greu de contrafacut. In Austria inteleg ca pe langa acel certificat mai trebuie sa completeze un medic un formular prin care sa ateste cu semnatura si parafa ca esti vaccinat. Asa e si pentru Germania sau pot pur si simplu sa merg cu acea adeverinta de vaccinare pe care o avem toti cei vaccinati in Romania si e scrisa in romana si engleza ?
 

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
@sorin adeverinta de vaccinare este necesara DOAR dacă intri în Germania cu avionul și este suficienta pe telefonul mobil.

Dacă nu vii cu avionul în Germania nu ai nevoie de nimic.
 

Adrian Fuchs

Active Member
Am o nelamurire. Rog, daca cineva ma poate dumiri in urmatoarea chestiune. Pentru a dovedi dubla vaccinare anticovid (doza 1 + doza 2) e suficienta adeverinta bilingva eliberata de centrul de vaccinare sau trebuie de undeva obtinuta o alta dovada? Si daca da, de unde? Intreb pentru calatoria pe calea aerului, in Franta, asta inainte de introducerea certificatului verde, care va fi probabil incepand cu 1 iulie 2021. Zborul e cu conexiune in Munchen. Asadar e vorba de intrare in Franta si tranzit in Germania. Va multumesc.
 

Disconnected

Well-Known Member
Eu am folosit recent fără probleme acea adeverință de la centrul de vaccinare (Grecia, Germania (doar tranzit, au verificat-o doar la îmbarcare), Islanda). Însă verifică ce adeverință acceptă Franța. Unele țări vor de la medic, altele acceptă ceea ce ai primit de la centrul de vaccinare (sau descarci de pe renv.ro)
 
Top