Impact Covid-19 in aviatie si turism

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

lagrange

Well-Known Member
Feb 5, 2019
1,099
1,797
153
Romania
Air traffic at China’s busiest airports is down 80% since the beginning of the year.

On 21 January 10,522 flights departed from China’s 25 busiest airports.
On 11 Febraury, just 2,123 flights departed from those airports.
Traffic in Beijing is down nearly 80%, Shanghai is down 70%, and Guangzhou is down nearly 80% as well.

 
Se pare că a început nebunia și în Europa.


Specialiștii din cadrul Comitetului pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus avertizează că România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul virus, din cauza numărului mare de călătorii între Italia și țara noastră.

Autoritoritățile române iau măsuri speciale de prevenție și control atât la granița de vest a României, cât și în aeroporturi.

La Aeroportul Otopeni au fost luate măsuri suplimentare de protecție. Reprezentanții aeroportului au anunțat că românii și pasagerii care sosesc din Italia, mai exact din zonele Milano, Bergamo, Treviso și Torino, vor intra în țară prin zona de charter și vor completa anumite chestionare cu datele personale.

Vor fi întrebați cât timp au stat în zonele respective, dar și cât timp vor rămâne în România. Totodată, trebuie să menționeze dacă, în timpul în care au fost acolo, au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu noul coronavirus.
 
Mda, si aveam bilete pentru un weekend in Milano ...din pacate nimic din ce am luat nu e refundable
 
Eu zic să te duci. La întoarcere posibil să ai parte de 14 zile de cazare gratuită din partea statului român ;)

Anyways... Dacă aveți stomacul tare:

 
Mai sunt aprox 2 saptamani pana atunci, astept sa vad cum evolueaza treaba pe acolo.
 
Mda, si aveam bilete pentru un weekend in Milano ...din pacate nimic din ce am luat nu e refundable
Daca stai sa asculti ce povestesc agentii de turism, sigur ca nu e. In realitate, date fiind imprejurarile absolut exceptionale, poti cere toti banii inapoi linistit. Arunca un ochi aici.
Zic sa faci o reclamatie scrisa la ANPC, totusi.
 
Problema e ca avionul e cumparat direct pe site-ul Wizz, iar cazarea prin Booking.com. Nu cred ca ANPC-ul poate face ceva impotriva unei companii inregistrate in Ungaria / Olanda. O sa ma uit in weekend daca exista ceva reglementari europene.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nici eu nu il simpatizez pe respectivul, dar in principiu are drepate. Problema e ca nici italienii nu au introdus restrictii de zbor, dar nici romanii(desi te obliga sa stai 14 zile la tine acasa daca vii din Italia). Pai ori nu introduci nimic (cum au facut mare parte din tarile UE), ori introduci restrictii de zbor spre acele regiuni ale Italiei si nu mai zboara nimeni.

Asa ma lasa sa zbor, dar ma obliga dupa sa stau 14 zile in carantina acasa. Cu echipajele ce se intampla totusi? Chiar daca de cele mai multe ori nu coboara din avion, clar intra in contact cu foarte multi oameni din acea regiune. In fine, eu mi-am cam luat gandul de la banii respectivi.

O chestie nostima, Ryanair erau foarte activi pe facebook pana duminica, cand a inceput lumea sa ii intrebe ce fac....de atunci postarile zilnice au disparut, iar la comentarii nu prea mai raspund.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Intre timp autoritatile italiene au instituit carantina intr-o arie foarte mare. Asta dupa ce saptamana trecuta incercau sa renunte la mare parte din ingradiri, iar ambasadorii faceau presiuni asupra statelor care au instituit masuri de auto carantina tuturor celor care ajungeau din Italia.

Ca urmare a decretului din noaptea aceasta MXP, BGY, LIN, VCE sunt in carantina. Zborurile nu sunt total interzise, ai voie sa parasesti sau sa intri in zona respectiva pentru a ajunge acasa.

Wizz a anulat toate zborurile, Ryanair nu.

Eu personal mi-am recuperat mare parte din cheltuiala, hotelul a fost de acord sa imi ofere credit in cuantumul rezervarii, iar la Wizz am pierdut doar zborul de dus, cel de intoarcere fiind anulat. Cu cei 20% extra pentru rambursare in contul wizz ajung la o pierdere de ~100 lei. Ma declar multumit.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Sa vedem cate companii vor supravietui dupa isteria cu coronavirusul.
 
Mai degraba cine e prea indatorat. Daca ai toata flota in leasing, ai dat de "fericire".
 
  • 👍
Reactions: 1 user

Nu vad bine BlueAir-ul... desi martie e o luna proasta in general, daca se prelungesc restrictiile si in timpul pastelui se pierde mult.
 
  • 👍
Reactions: 2 users

Cam ce specimene ajung in fruntea MT...

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții pot fi recuperați banii plătiți pe biletele de avion, în condițiile în care zborurile spre și din Italia au fost suspendate pentru următoarele două săptămâni, scrie Digi24. "Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor", a spus ministrul.

Asta are impresia ca daca e cu mai mult de 7 zile compania iti poate da teapa?

Indiferent de perioada, daca zborul e anulat banii se dau inapoi.

El se gandea (sper) la compensatii, a caror termen e oricum 14 zile. Compensatii care oricum nu se acorda ca urmare a actiunilor autoritatilor.
 
  • 🤣
  • 😲
  • 👍
Reactions: 3 users