Impact Covid-19 in aviatie si turism

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
In primul si in primul rand, daca urmariti lantul linkurilor despre necesarul de avioane, se spune clar ca este discutabil numarul asta de 8 mii de avioane. Este o estimare la fel de alarmista ca multe alte estimari si prognoze care ne-au dat peste cap anul 2020.
 
European Travel Commission:

Sosiri turisti straini in primele 8 luni 2020 vs 2019:

1.Cipru: - 84,5%
2.Muntenegru: - 83,9%
3.Romania: - 80,2%
4.Turcia:- 76,6%
5. Portugalia: 73,6%
6. Serbia: 73,5%
.......................
30. Austria: 43,9% (Jan-Sept)

Conform INSE in anul 2019 80,7% dintre turistii straini care au sosit in RO si care s-au cazat intr-o unitate de primire turistica au folosit transportul aerian.

Turisti straini sositi cu avionul si cazati in anul 2019: 2.153.374 din totalul de 2.669.517


European Tourism 2020 – Trends & Prospects (Q3/2020)
 
O masura buna:

Guvernul pregătește prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019, ca urmare a menținerii situației de pandemie. De asemenea, voucherele de vacanță emise în 2020 și 2021 vor avea o valabilitate de 2 ani.

profit.ro
 
Cum o fi ieșit UK de pe listă? Oficial nu se poate călători de acolo pentru că e lockdown, dar încă se zboară...
 
Nu se poate calatori leisure, business se poate. Iar in UK e totul pe proprie raspundere (si intrarea in izolare la domiciliu si motivul calatoriei), nu te verifica nimeni. Cel putin de aici din Polonia zburam cu LF de 20-30%.
 
Reactions: 1 users
Last edited:
  • 👍
Reactions: 1 user
Ursula von der Leyen:
Pe 27, 28 şi 29 decembrie va începe vaccinarea pe teritoriul UE.
O veste foarte bună pt sectorul aviatic.
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
In aceeasi zi:

Dear MR Pisco_sour

We're very sorry to let you know that your BA966 flight to Hamburg Fuhlsbuettel on Friday, 08 January 2021 has been cancelled. We apologise for the inconvenience this has caused.
Si rebookuit automat pe ziua urmatoare. lol. De la 5 zboruri pe zi la 0 intr-o zi de vineri
 
  • 😟
Reactions: 1 user
Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie, începând de mâine, 21 decembrie, ora 19, pentru o perioadă de 14 zile.

 
  • 👍
Reactions: 1 user
Daca se continua in felul acesta vor urma si falimentele cat de curand.

 
  • 👍
Reactions: 3 users
Ca de obicei jurnalismul românesc exceleaza prin simplificare si generalizare ceea ce pâna la urma duce la o stire mai mult sau mai putin falsa ...

Nu Germania si nici guvernul german analizeaza posibilitatea ci ministrul de interne (Seehofer, CSU) a exprimat o idee într-un interviu cu un tabloid (de orientare de dreapta) si a spus ca si asemenea scenarii trebuie discutate în guvern. Si ca modelul lui ar fi Israelul, atitudinea tipica a politicienilor gen "law and order" carora le place ideea cum se procedeaza în tari în care guvernul are posibilitatea sa acceseze orice telefon mobil etc.

Pentru cei care nu stiu: CSU este un partid foarte consevator dintr-un land (Bavaria) foarte conservator. El a fost si acela care a sustinut ca refugiatii sirieni ar fi trebuiti închisi în lagare imediat dupa granita germana. Sunt câteva tari europene care au facut asa ceva sau ar fi facut, dar în Germania (din fericire!) asa ceva nu este posibil. Deci declaratiile lui din presa trebuie privite cu o anumita circumspectie chiar daca este ministru.

Ceea ce nu înseamna ca este absolut exclus sa se întâmple desigur ...
 
  • 👍
Reactions: 3 users
Ms pentru info si punere in perspectiva, Thomas. Recunosc, nici eu nu am sapat mai adanc stirea asta. Totusi mie mi se pare ca retraim anul 2020 si toate semnalele arata ca asa cum s-a putut opri lumea in martie 2020 pentru trei luni, asa se poate si in 2021...sarguinta si determinarea politicienilor la introducerea de restrictii si limitare de noi libertati e uluitoare. Asta in ciuda numarului de cazuri in scadere accentuata in aproape toata Europa.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Mai stiti voi vorba aia: "Mortii se acopera cu pamant, iar viii cu hartii". In cazul asta "hartii" fiind masuri simpliste, ne diferentiate, in general "dictate" de personaje dubioase ca probitate morala si/sau background profesional. Ca da, e mai simplu sa impui un lockdown decat sa cauti sau sa "inventezi" masuri destepte si sa ai coerenta in ce faci.
Cu tristete (oare?) am vazut de 12 luni ca nu doar "ai nostri" sunt praf, toata Europa este asa. Nici nu e de mirare daca ne gandim ca pe scaunul lui Thatcher (sau chiar Tony Blair) sta acuma Boris, iar la Palais de la Republique "locatarul" e Macron, asezat pe scaunul lui Giscard D'Estaing sau Chirac.
@Thomas , importante si binevenite precizarile tale, dar, sa nu uitam, asta face parte din noul mod de a face administratie: aruncam o idee aparent nastrusnica, vedem reactia, o mai invartim, o mai dam la spate, iar o actualizam, pana devine aproape un "must do" banal.
 
  • 👍
Reactions: 1 users