Impresii din Craiova

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

witze

Well-Known Member
Feb 13, 2012
2,031
1,249
153
47
Wuppertal
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Salutare,
Am facut de-a lungul anilor un album cu poze din orasul meu natal Craiova. Incerc sa promovez orasul, mai ales stiind ca nu multi din voi au avut prilejul sa-l viziteze.

Parcul Romanescu lac
Podul suspendat
Castelul fermacat


Universitatea


Prefectura
Primaria


Stadionul Ion Oblemenco


Teatrul


Colegiul Carol si teatrul liric
O strada din orasul vechi. Din pacate aproape complet demolat

Muzeul de arta
English park


Filarmonica Oltenia


Fratii Buzesti


Complexul Minerva


Muzeul Olteniei sectia de stiinte naturale


Fantana muzicala


Panorama cu stadionul si in spate se vede cladirea garii
Craiova va asteapta!
Si are si aeroport! ;)
 
  • 👍
Reactions: 7 users
Misto imaginile de pe dealul Bucovatului, mai merg niste cadre trase si chiar mai bune,si seara prins un apus.
 
Multumim witze!
Multe din fotografii vor fi istorie.Daca vii,acum, sa vezi ce santiere avem!!
Si eu, ca si tine, sunt mandru ca sunt Craiovean. Promovez imaginea orasului pe face!
 
Multumim witze! Unu la mana, nu stiam ca esti craiovean, doi la mana, dupa o anume impresie facuta acum trei ani, petrecandu-mi in doua ture cate o saptamana la Craiova, colindand colegiile si liceele orasului, tin sa precizez ca imaginile tale, cate sunt ele, pun intr-o lumina foarte favorabila orasul. Eram probabil influentat de versuri de Bacovia in acea vreme. Dar nici oamenii cu care am intrat in contact nu m-au ajutat sa-mi schimb impresia. Astea povesti le vom depana la o sedinta de spotting pe vreun aeroport european ;)

Stiu ca mai ai imagini, mi-ar placea sa mai selectezi dintre ele si sa prezinti inca un pic orasul.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Buna ziua
Asa arata ,acum, strada din foto14 a lui witze:

Se lucreaza, pe fonduri europene, pentru reabiltarea centrului istoric. Va fi totul pietonal, ca in marile orase europene!
Sa nu uitam ca Craiova candideaza pentru "Capitala culturala europeana 2021".
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Mersi de poza, Alex! E bine ca se investeste in oras! Va arata frumos centrul vechi, cand va fi gata!
 
E mereu folositor sa ai ghid.
Intrebare de baraj: care e istoria cu folosirea albastrului in Craiova? Stiu ca echipa de fotbal era in albastru, aeroportul e albastru (finalizare nefericita dupa mine) iar acum vad si poduri iluminate albastru.
 
In afara de sala polivalenta, care a fost vopsita rosu, toata Craiova e albastra! :) La un moment dat au facut si bordurile de la strazi alb-albastre! ;)
Desigur are de a face cu echipa de fotbal.
 
Astea sunt culorile orasului si PUNCT. Neoanele alea de la pasaj sunt mai mult move dar ce conteaza, sticla aeroportului deasemeni albastra chiar daca unora nu le place iar nu cred ca conteaza. Poate sunt si oameni loical care nu le convine ceva in acest oras,nici mie nu-mi plac unele chestii dar nu cred ca intreaba autoritatile populatia cand face sau construieste ceva,asa-i taie capul asa fac.
 
Iulius nu stiu daca chiar ai vazut o mare de albastru prin oras,sunt folosite in 2-3 locuri nimic exagerat,aia cu neoanele la pasaj nu cred ca au treaba cu culorile echipei de fotbal,este o coincidenta si plus de asta sunt cam move nicidecum albastre,dar ce conteaza,cladiri vopsite in albastru sa sti ca nu sunt si nici borduri cum aparusera intr-un timp,cladirea garii este verzui si alb cu visiniu,deci suntem si rapidisti sau cum? sau purtam culorile cfr-istilor :) la aeroport asa au ales marii judetului,poate si unora dintre noi de aici nu ne place culoarea dar cum ziceam nu noi contam.
 
Last edited by a moderator:
  • 👍
Reactions: 1 users
Uite ca idee cladiri care nu au treaba cu albastru.

Primaria

n801j.jpg


Bloc

m73lzc.jpg


Casa Alba

eb7haw.jpg


Gara

25p4sww.jpg


Gara

zko3nq.jpg


Au mai fost destule poze prezentate si de witze chiar mai vechi si nu cred ca sa vazut albastru pe vreuna :) in afara de aeroport.[DOUBLEPOST=1402502847][/DOUBLEPOST]
In afara de sala polivalenta, care a fost vopsita rosu, toata Craiova e albastra! :) La un moment dat au facut si bordurile de la strazi alb-albastre! ;)
Desigur are de a face cu echipa de fotbal.

Exagerezi,unde ai vazut tu orasul albastru? aia cu bordurile aparusera acum cativa ani in rest nimic albastru decat aeroportul,acum bordurile sunt asa cum apar din fabrica,si nici atunci nu erau vopsite toate ca era foarte greu,era facut in special pe scuarul de la linia de tramvai sau statiile de autobuze si tramvaie nicidecum toate bordurile de la toate strazile,tu iti dai seama ce insemna asta? :)
 
Last edited by a moderator:
Iulius te asteptam! Craiova este un oras cu importanta istorica in Valahia ! ( Vechea urbe romana purta numele de Pelendava, pentru prima oara se face referire la Craiova in inscripția de pe mormântul domnitorului Vladislav I Vlaicu , apoi la 01 iunie 1475, într-un hrisov al domnului Laiota Basarab, Hora Unirii s-a jucat pentru prima data la Craiova- vezi pictura lui Theodor Aman-_cu cca 2 ani inainte de proclamarea unirii, sa nu mai punem ca Craiova este cetatea Banilor si ultimul domnitor al tarii Romanesti a fost din familie boiereasca din Craiova!) Chestia alb albastra este ceva ce tine de echipa de fotbal si se intampla sa avem ,acum, multe edifcii care o poarta. Peste cca 2 ani vom avea si o alta fata cu iz de sfarsit de secol IX inceput de secol XX la care, momentan, se lucreaza!
In concluzie esti bine venit acum si in viitor!!
 
  • 👍
Reactions: 1 users
In pozele facute de mine in 2006, mai toate bordurile erau vopsite alb-albastru. Uite si in fata liceului Balcescu, aici mai sus. Pe calea Bucuresti si la Universitate, la fel. Acum vad ca nu s-au mai chinuit sa le vopseasca. ;)