In jurul lumii cu 777-200LR Air India in mai putin de 36 de ore

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Incepand din iunie, Air India vrea sa zboare cu Boeing 777-200LR (Longer Range) intre Delhi si San Francisco peste Oceanul Pacific.

Calatoria in jurul lumii – spre SFO peste Pacific si catre Delhi peste Atlantic, la retur – va dura mai putin de 36 de ore. In prezent, zborurile DEL-SFO sunt operate peste Atlantic. La dus, cei 13.900 km sunt parcursi in aproape 17 ore, iar la retur zborul dureaza cu o ora mai putin. De luna viitoare, Air India vrea sa zboare la SFO peste Pacific. Desi ruta este cu 1400 km mai lunga, vanturile de coada (tailwind) vor ajuta Boeing-ul 777-200LR sa scurteze calatoria cu o ora (vara) si cu pana la 3 ore (iarna). Zborul retur spre Delhi va fi operat peste Atlantic. Astfel, vor avea de castigat atat pasagerii (ajung mai repede la San Francisco), cat si compania aeriana (economiseste carburant).

Air India a trimis propunerea pentru zborurile peste Pacific catre Directia Generala a Aviatiei Civile din India. Pana acum, nici un alt operator indian nu a mai zburat non-stop pe acesta ruta spre Coasta de Vest a SUA. In urma cu cativa ani, Jet Airways a operat zboruri pe ruta Mumbai-Shanghai-SFO. Peste Atlantic, zborul Air India va trece peste: Pakistan, Afghanistan, CIS, Rusia, Norvegia, Islanda de Nord, Groenlanda, peste Atlantic in Canada si apoi in spatiul aerian american prin Seattle. Pentru zborul peste Pacific, Air India a ales urmatoarea ruta: Delhi, Bangladesh, Myanmar, China, Coreea de Sud, Japonia, peste Pacific si apoi San Francisco. Air India a evitat Rusia pe aceasta directie din doua motive: lipsa unor aeroporturi adecvate pentru aterizare in caz de urgenta si probleme de limbaj. Foto.

Continue reading...