Incident Incendiu la o aeronava Wizzair la DTM

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Feb 12, 2012
7,310
2,895
903
Aotearoa
flightradar24 feed id
My fr24 statistics
flightaware feed
My flightaware feed
Flightdiary
My fr24 profile
Presa germană scrie că pneurile avionului ar fi luat foc la scurt timp după aterizare, iar echipajele de pompieri au intrat în alertă. Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă, iar incendiul a fost stins rapid.

Nimeni nu a fost rănit în incident, iar oficialii aeroportului din oraşul german spun că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecţiuni a sistemului hidraulic.

Compania WizzAir a confirmat incidentul în urmă cu puţin timp şi spune că pasagerii nu au fost în pericol. După o inspecţie tehnică, aeronava a primit permisiunea de a reveni în România.

digi24
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Nu cunosc detaliile dar suna a hot brakes (pista-i scurta la DTM si lumea se-nfinge frani de obicei) in combinatie cu o scurgere hidraulica (cateva picaturi is destul ca sa scoata fum destul de zdravan)...

Franele sunt cosiderate "hot" de la 300° C in sus (300 fiind temp. maxima pt decolare)

LE. Daca li sa permis sa plece inapoi dupa un timp "scurt", pt mine asta inseamna ca nu au declansat topoganele (implicit fara evacuare in adevaratul sens al cuvantului) dar mai degraba au facut quick/rapid disembarkation pe scari.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Last edited by a moderator:
am scris eu ceva pe topicul Wizz ... eventual se poate muta ... presa din Ro ca de obicei super penibila.

Am de gând sa trimit linkul cu postul meu catre Digi24 ... :)
 
Eu zic sa postezi si aici acea traducere. Sa fie la "dosar".
 
Incidentul a reusit sa fie semnalat de doua ziare locale din DTM si nu a fost preluat de altcineva.

Iata articolul (traducerea îmi apartine, dar mentionez ca sunt traducator autorizat si declar ca ma supun cu aceasta traducere juramântului depus la Judecatoria landului Niedersachsen de la Hanovra :D ):

Actiune a pompierilor
Alarma la aeroport: fum din anvelope la o aeronava de pasageri


Wickede
Incident la aeroportul Dortmund: un avion de pasageri al companiei aeriene Wizzair a avut probleme cu pneurile, la care s-a dezvoltat fum după aterizare. Pompierii au iesit cu un contingent mare. La bordul aeronavei: peste 100 de persoane.

Alarma a fost declansata la ora 13.31 la serviciile de urgență, cum au comunicat pompierii. Zborul Wizzair 3361 de la Cluj din România, care tocmai aterizase și se afla pe drumul spre pozitia de parcare, a avut pe o parte probleme cu pneurile. La frânare s-a dezvoltat fum. Forțele de interventie au intrat în actiune. Apoi, la fața locului s-a constatat, ca nu a existat nici un caz de urgență majoră. Forțele de interventie au răcit cauciucul cu apă. Oameni nu au fost răniți.

Supraîncalzire

Motivul pentru fum a fost, probabil, ulei hidraulic, care a ajuns pe frânele rotilor, cum a declarat managerul aeroportului Udo Mager. Uleiul s-a încălzit la frânare si s-au dezvoltat ulterior fum și gaze. Tehnicienii investigheaza la ora actuala modul in care uleiul a ajuns acolo.

"Înainte ca aeronava nu este bine verificată, ea nu va decola", a spus Mager. Pentru pasagerii care doreau să călătorească cu avionul cu plecare planificata la ora 14.10 la Cluj, înseamnă: așteptați. Pentru ca încă nu este sigur dacă avionul va fi în curând gata de decolare, daca va opera o aeronavă de rezervă sau daca zborul va fi anulat complet.

Actualizat la ora 16.45:

Aeronava Wizzair este gata pentru decolare conform purtătorului de cuvânt al aeroportului Sebastian Scheske. Zborul cu numărul 3362 a decolat la ora 15.50 cu 154 de pasageri la bord în directia Cluj, după ce defectiunea a fost reparata. Ora de decolare programata initial ar fi fost, potrivit site-ului aeroportului la 14,10.
Eu ma întreb asa un pic totusi ... macar asa un pic de rusine nu le este? Oare când se duc acasa acesti oameni si se gândesc asa ... "ce am realizat azi profesional?" nu le vine sa se ascunda?
 
Last edited by a moderator:
  • 👍
Reactions: 3 users
HA-LWT daca nu ma insel opera zilele astea la baza din Targu Mures. Deci era zborul de TGM-DTM mai exact.
De aici reiese ca nu a fost practic nici un incendiu, deci pneurile nu au ars, sau daca a iesit putin fum in zona inseamna ca ia foc. Daca luau foc banuiesc ca nu pleca in "scurt" timp, si necesita ceva timp pentru inlocuirea pneurilor daca intradevar luau foc, gresesc ?
 
Ăăă, incidnetul ăsta a fost acum un an jumătate. Ce contează că acum operează TGM?
 
  • 👍
Reactions: 3 users