Invazia rusa in Ucraina, efecte asupra aviatiei

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Post automatically merged:

Sambata de la ora 00.00 Polonia inchide spatiul aerian pentru avioanele rusesti. O sa fie interesant de vazut cum mai zboara spre vest si sud-vest rusii pentru ca in Ucraina oricum nu aveau access de o vreme. Zborul de Chisinau inconjura toata Ucraina prin vest spre exemplu.

Sursa:
 
Last edited:
Reactions: 1 user
Peste 21.000 de urmăritori ai zborului ROT707. N-a avut parte Tarom niciodată de atâta interes. 🤣
ROT707
Post automatically merged:

Deocamdata FAA a dat o "strutocamila": ban pentru aeronavele americane in spatiul aerian ucrainian, belarus si 160 mile est de granita estica a Ucrainei in spatiul aerian rus...
Mai toate zborurile americane spre Asia traversează spațiul aerian rusesc. Dacă rușii închid rutele polare, companiile americane vor avea de suferit.
 
Ca urmare a inchiderii spatiului aerian al Poloniei si Cehiei(doar pentru companii ruse)
 
Cand esti prost, si vrei sa semnalizezi:


Au fost tupeisti cu Romania pentru ca nu e nimeni afectat. Daca chiar aveau tupeu, trebuiau sa interzica pentru UK, a caror companii ar fi fost afectate.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
@alexxy, sunt afectate Romcargo și Toyo Aviation (zbura des cu două avioane private din și spre Rusia).

Și au blocat încă de vineri accesul companiilor britanice în spațiul lor aerian, iar sâmbătă au făcut-o la fel cu cele ale Poloniei, Cehiei, Bulgariei și României.

Mai devreme, se pare că s-au apucat să „dea afară” și companiile germane din spațiul lor aerian, după ce cancelarul german a declarat că ajută UA. Două zboruri Lufthansa și un AeroLogic au făcut cale-ntoarsă spre Germania din spațiul aerian rusesc.

O documentare mai temeinică ar fi de folos, altfel împrăștii informații eronate.
 
Reactions: 1 user
Circula stiri pe Twitter ca singurul An-225 Mriya functional ar fi fost distrus pe aeroportul din Gostomel, Ucraina. Pagina Wikipedia dedicata acestui tip de avion il prezinta de asemenea ca fiind distrus.

O zi trista pentru aviatie.

Sent from my J9210 using Tapatalk
 
Asta problema!
Sa vedem cum si daca vor returna rusnacii cele 515 aeronave jet care ar trebui sa se intoarca la firmele de leasing pana la sfarsitul lui martie.

Sanctions require leases to be terminated by March 28...
Russian companies have 980 passenger jets in service, of which 777 are leased, according to analytics firm Cirium. Of these, two-thirds, or 515 jets, with an estimated market value of about $10 billion, are rented from foreign firms in the mainly Ireland-based industry.

 
Mie mi se pare ca e o masura imposibil de pus in practica. Pe de o parte sa returnezi atatea aeronave presupune personal numeros care nu stiu cum intra in Rusia, pe de alta parte asta va duce la o cadere abrupta atat a ratelor de lease cat si a valorii nominale a aeronavelor.
Nu e exclus insa o "smecherie" ca lease-ul sa fie transferat catre companii dinafara EU (catre DAE, de exemplu) si altfel toata lumea e "multumita"
Pe de alta parte vad o miscare interesanta cu exemplu din clipa asta: Sichaun Airlines (3U/CSC) in zbor SVO-BRU. Cum chinezii nu au ban in spatiul EU, joac-o pe asta! :)
Oricum, interesante vremuri traim!
 
  • 👍
Reactions: 1 users

si

 
În acest moment, în România sunt dislocate, astfel:
Acestora li se adaugă cele 17 avioane F-16 ale României și cele circa 20 de avioane MiG-21 LanceR pe care România încă le mai operează.

 
  • 👍
Reactions: 1 user
Mi se pare ca titlul privind interzicerea companiilor aeriene rusesti in spatiul aerian SUA e nefericit.
"... si rusilor" induce o confuzie. Cetateanul rus nu este (inca) interzis nicaieri. Poate zbura cu alte companii.
Cat priveste "...Cetățenii ruși sau o companie rusă nu pot închiria, deține sau controla un avion care va zbura în UE, în afara UE sau care va survola UE...", asta e aproape fara rost. Un oligarh isi inchiriaza un private jet american cu ajutorul unui offshore din Belize si... asta e...
Oricum, daca inteleg ban-ul reciproc al spatiului aerian, partea cu interzicerea companiilor mi se pare pistol cu apa. Ce rezolvi? le dai "o lovitura economica"? oricum sunt pe pierdere, asa cum sunt toate din UE, asa ca...
 
În comunicatul acela dat de CNAB sunt câteva greșeli.. nu au fost zboruri de repatriere spre Tbilisi, Kuweit sau Medina ci ele erau doar aeroporturi unde unele avioane fac stop pentru realimentare..

Pe lângă nebunia de la București, mai sunt câteva zboruri de repatriere și la Iași și, joi, vor fi două spre India cu A321neo IndiGo.

 
  • 👍
Reactions: 1 user