Islas Canarias

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
D

Deleted member 13561

Guest
Ziua 1 - MADRID
OTP - MAD IB3657 EC-JFG

Dezorganizare totala. Locurile atribuite aveau doar 3 masti de oxigen, ceea ce a condus la niste permutari destul de ciudate a locurilor. Aeronava veche, muncita, cu aspect de rata sateasca.

Ziua 2 - TENERIFE (Playa de Las Teresitas)
MAD - TFN D86306 EI-FHM

Avion nou nout, de fapt atat de nou incat nu avea inca montat sistemul de Wi-Fi. Deci, fara Wi-Fi :)
CBNJRr7.jpg

mmiglyc.jpg


In Tenerife am inchiriat un Opel Astra de la CICAR. Masina de calitate, companie la fel. O recomand oricui fara nicio retinere. Rezervorul a fost full, dar nu mi s-a oprit nicio suma pentru asta.
pM1jr1Q.jpg


Prima destinatie in Tenerife, Playa de Las Teresitas. Am ales drumul mai complicat, cel prin muntii Anaga. Un drum pitoresc, frumos, dar putin incomod pentru pasageri. In fiecare din cele patru masini au fost persoane (adica femei) care au simtit nevoia sa renunte la ce aveau in stomac.
aD5BBn1.png


Prima oprire, Mirador del Jardina. Google Maps
uiOwcde.jpg


Destinatia zilei, Playa de Las Teresitas. Google Maps
Uvw3dZo.jpg


Ziua 3 - Playa de la Tejita Google Maps
O plaja aproape virgina, cu nisip fin inchis la culoare, foarte mare si putin populata. Un fel de plaja perfecta din Tenerife.
OhmjeCM.jpg


Avantaj:
Vis-a-vis de TFS :) Tocmai ce decola un Wizz cu destinatia Budapesta.
rr45Kuk.jpg


Ziua 4 - Playa de Ajabo Google Maps
NbDmiad.jpg


Ziua 5 - Playa la Arena Google Maps
Cum ii spune si numele, este vorba de o plaja de nisip. Nisip negru. Incredibil de negru.
IKyVw3w.jpg


Ziua 6 - Pico del Teide Google Maps
Una din cele mai frumoase zile. Putin solicitanta, dar extrem de placuta. Am ajuns cu masina la statia telefericului, destul de multa aglomeratie, dar cumva am gasit loc de parcare chiar langa cladirea telefericului. Biletele le-am cumparat de pe net cu mult inainte si astfel am beneficiat de intrare imediata. La case erau niste cozi destul de lungi. Drumul pana sus a durat 8 minute.
MmBLcfx.jpg


De sus, adica de statia telefericului privelistea este magnifica.
f22vBTt.jpg

hHERGC4.jpg


De la statia telefericului pana la crater mai trebuie urcat pe jos inca 178 metri (de la 3540m la 3718m). Pentru aceast lucru trebuie permis special, care se obtine gratuit. Atentie insa, locurile sunt limitate. Pentru urcare am folosit cararea Telesforo Bravo.
KkkkQFp.png


Vulcanul este activ, iar pe carare si in crater sunt emisii puternice de gaze sulfuroase. Spectaculos, dar si periculos. Senzatia e destul de ciudata sa simti dintr-o data caldura in jurul tau.
1gqWBow.jpg

UOl1w9J.jpg


Ziua 7 - Playa de las Vistas Google Maps
O plaja super OK, cu nisip auriu, curata, aerisita si cu o zona comerciala pentru toate gusturile.
WqqHvXO.jpg


Ziua 8 - Los Abrigos Google Maps
Cuvantul de baza aici este "pește". Un sat pescaresc cu multe restaurante cu specific. Pentru amatori, eu nu prea ma impac cu acest animal. Adica imi place doar daca e porc sau vita.
PRCMs14.jpg


Ziua 9 - Loro Parque Google Maps
Un Zoo foarte bine organizat si pus la punct. Am venit aici cu copiii, eu nefiind un adept al animalelor tinute in captivitate.
j1fjIOP.jpg

XVBkKHA.jpg


Ziua 10 - Lanzarote https://goo.gl/maps/hird7eTvsyy
TFN - ACE NT454 EC-JBI
Temperatura exterioara la aeroport era in jurul a 15 grade Celsius. :) Tenerife prin excelenta este o insula a contrastelor. Nu exista zi fara soare sau fara nori. Depinde de ce parte a muntelui te gasesti :)
Zbor foarte scurt, in jur de 30 minute. Serviciul la bord inclus. Anume, o gustare si apa plata.

Putin spotting la TFN:
23C85pK.jpg

HIYJLeR.jpg

XzhrYzE.jpg

CTjtDHk.jpg


Teide vazut din avion.
NJ9pIcm.jpg


Pozam si in Lanzarote :)
fsxnXyu.jpg


Din nou, masina inchiriata de la CICAR. Din nou Opel Astra, doar ca de data asta nu mai aveau pe stoc asa ca mi-au dat un Opel Mokka diesel.
HC5BL0S.jpg


Ziua 11 - Puerto del Carmen (Playa Grande) https://goo.gl/maps/gqjx9S43D7K2
Vederea de pe balcon:
7uoBLcB.jpg


Playa Grande:
b1Yjx0X.jpg


Ziua 12 - Portul Orzola (roadtrip) https://goo.gl/maps/HQBYxriVmrB2

Caleton Blanco
muRXovV.jpg


Mirador del Rio
B06mDQP.jpg


Playa del Risco
JBvUl7c.jpg


Dupa un pic de plimbare prin nord, am ponit spre sud prin calea vulcanilor. Un drum extrem de pitoresc,

Ziua 13 - Playa los Pocillos https://goo.gl/maps/JyZp6dFQcM22
O plaja foarte larga si nu prea populata. Nisipul este fin.
8VnzPEe.jpg

QbkkZpq.jpg


Putin spotting de la plaja :)
s137jbA.jpg


In capatul plajei se gaseste pista de aterizare, asa ca logic am dat o tura pe pietonal pana la fata locului. Pietonal care se continua paralel cu pista. Parca e facut pentru spotteri. :)
1GVzNHy.jpg

2z4tSIs.jpg

VgXQeFf.jpg


Ziua 14 - Playa Mujeres, Playa del Papagayo https://goo.gl/maps/j8hSezxJxPK2
Playa Mujeres este o plaja de vis, de vedere. Este definitia plajelor perfecte din Insulele Canare. Nisipul este auriu, apa este lina si ca un mare avantaj, nu este prea populata. Bineinteles, clothing optional :)
I2gxjq4.jpg

OKC7Fm9.jpg


Not me :)
jbhayRf.jpg


Playa del Papagayo. https://goo.gl/maps/VgKthdz3gNE2
O plaja "celebra", mica, inghesuita si mai greu accesibila. Un fel de pastravarie.
yRFyhpm.jpg


Ziua 15 - La Graciosa
Pentru a ajunge pe La Graciosa trebuie luat vaporasul din portul Orzola, Daca faceti rezervarea inainte beneficiati de o reducere de 20%. Good to know. Noi am rezervat cu cateva zile inainte cand am fost in plimbare pana in port.
Drumul de la Orzola pana la portul Caleta de Sebo de pe La Graciosa este destul de scarry. Valurile sunt foarte mari, statul in picioare devine o provocare in sine.
aK0d0C7.jpg


Dar, drumul merita, La Graciosa este paradis curat. O insula (inca) virgina, fara strazi si cu doar doua asezari umane. Caleta de Sebi si Pedro Barba. Cea din urma e un fel de loc super select unde se gasesc doar cateva case, foarte mici si cu preturi exorbitante. Locul a fost declarat rezervatie si nu se mai poate construi, de aici si motivul preturilor.

Pedro Barba
ndKLPOk.jpg


Nisipul din mijlocul insulei:
KYIzcH8.jpg


Playa de las Conchas https://goo.gl/maps/Usm1xamtpvR2:
8aP6kC4.jpg


...va urma...
 
  • 👍
Reactions: 10 users
Ziua 16 - Puerto del Carmen si imprejurimi (Rancho Texas) Google Maps

Am fost la Rancho Texas, un fel de gradina zoologica plus un fel de parc acvatic. Parerea mea este ca nu prea merita vizitat. Au vreo 10 animale din care 8 sunt bizoni, in rest aceleasi treburi rasuflate cu pasari de prada si spectacol cu papagali.
Probabil pentru copiii care nu au mai vazut un zoo este OK, in rest... bani aruncati aiurea.
dBULUHP.jpg

FB3Gexp.jpg


Ziua 17 - FUERTEVENTURA
In sfarsit, insula mea preferata. Am lasat masina in portul Playa Blanca si de aici am luat feribotul catre Fuerteventura.
Am ales Fred Olsen, dar pe langa acesta mai exista si Armas. Un feribot elegant, rapid si foarte curat. La bord exista un bar si un magazin de suveniruri.
Preturile sunt chiar mai mici decat in statiune. Un dezavantaj ar fi durata mica a traversarii, doar 25 minute.

Armas sosind in port:
wCKHLmn.jpg


Asteptand sa ne imbarcam:
OmYtbur.jpg


Bye bye Lanzarote:
l8VeFyk.jpg


O data ajunsi in Corralejo, in jurul orei 18:30 m-am dus la biroul CICAR din port pentru a-mi prelua a 3-a masina. Am rezervat tot un Opel Astra, dar nici aici nu era disponibila, asa ca mi-au dat un Seat Leon combi cu 13000km la bord.
Masina excelenta, incapatoare si foarte sprintena. Tot respectul pentru CICAR, oficial am devenit fan. Masina era cu plinul facut, iar aici mi-au oprit 40 Euro pentru combustibil.

Ziua 18 - Road Trips

Dimineata, soarele ne-a intampinat timid printr-o atmosfera foarte incarcata. Probabil asa este vara, toamna nu am experimentat asa ceva, cerul fiind de un albastru ideal in Octombrie. In schimb in Iulie, am gasit o alta insula.
FbkaZ39.jpg


O mica incursiune la Morro Jable, un loc fantastic cu o plaja de vis si un far foarte sexy.
ThKliqo.jpg

aoedmxN.jpg


Dupa cateva ore, am pornit-o usurel catre Sotavento, Risco del Paso, Playa de Mal Nombre. Vantul in Costa Calma era extrem de puternic, de-abia daca puteai respira. Este oarecum ironica denumirea.
Nefiind vreme de plaja in Costa Calma ne-am dus la Mirador de Sicasumbre, iar mai apoi la Betancuria. Drumul catre Betancuria este de o frumusete aparte si il recomand oricui.

El Mirador de Sicasumbre:
uohhrsa.jpg

gipwWIU.jpg


Ziua 19 - Nord

Faro de El Tostón - Google Maps
OjZpHTU.jpg


Dunele si plaja din Corralejo
Partea asta a insulei este cu adevarat magica, dune fotogenice si o plaja incredibila cu nisip alb/auriu. Oceanul aici este linistit, valurile fiind mici si abordabile.
nEW0lcJ.jpg

mHvKImP.jpg


Ziua 20 - Punta Jandia & Cofete

Am ajuns la CICAR Jandia Port pentru a lua a 4-a masina. Un Jeep Renegade diesel. Masina am preluat-o cu plinul facut, dar nu mi s-a oprit nicio garantie pentru combustibil.
S5O5gmg.jpg


Din Portul Jandia am plecat catre Punta Jandia sa vizitam farul. Intrarea in cladirea farului este nerestrictionata, iar in interior sunt o multitudine de panouri informative cu date interesante despre Fuerteventura.
mvIjbCS.jpg

Ga65zy2.jpg


De la far am plecat catre misteriosul aeroport abandonat.
HCWP0yh.png


Aici, bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu fac o liniuta pe pista. Pista este intr-o stare avansata de degradare, dar la o adica poate fi folosita in cazuri de urgenta. Locul are o incarcatura mistica oarecum amplificata de legendele din jurul sau.
Pista abandonata:
3wlqWqV.jpg


Pe partea de vest a pistei se gasesc doua plaje ascunse extraordinar de frumoase cu nisip fin si ape line. Ne-am oprit pentru putin timp la Playa de los Ojos. Google Maps
d7ZxSYM.jpg


De aici am pornit catre Playa de Cofete, un adevarat paradis. Drumul catre Cofete nu este dintre cele mai simple, dar nici prea de speriat. Multa lume se opreste la observatorul din varf, unde vantul puternic nu-ti permite nici sa articulezi cuvinte. De acolo de sus, privelistea nu este cea mai primitoare, dar o data ajunsi jos pe plaja este o cu totul alta lume. Vantul de-abia adie, iar norul de deasupra are rol de umbrela naturala, temperatura fiind optima. Nor care pare ca e vesnic in acel loc.
SPL6Dg1.jpg

qaHPDQh.jpg

vLnm8op.jpg

rFxHLoK.jpg


Playa de Cofete este o bijuterie de plaja, accesul mai dificil o face putin mai greu accesibila iar aici intimitatea este la ea acasa.
Pe Google Maps apare un drum care pleaca din parcare si se intinde pe 1.5 km. Dupa 1 km iti dai seama ca nu este niciun drum, vorbim de plaja 100% de nisip. Deci atentie amatorilor.
SHH0sKe.png


Ne-am dat si noi seama... Am incercat sa intorc masina, dar avand presiunea inegala pe roata stanga spate, 4 x 4 se decupla automat. Astfel am ramas in nisip undeva pe la ora 19:00.
SXB7CBM.jpg


Cineva din grup s-a dus sa ceara ajutor la un localnic. Eu intre timp dupa o incercare nereusita, am rupt directia in 3 bucati, volanul invartindu-se ca o carma de corabie.
In "salvarea" noastra a venit un localnic cu o Toyota Hilux, bineinteles, fara bluetooth, sistem audio, navigatie... gen cum avea Jeep-ul. :)
Ne-a trantit in mana o lopata si 4 lati de lemn. In prealabil i-am explicat ca masina nu mai are directie, omul insistand sa eliberam masina din nisip.
Dupa 2 ore de sapat, masina era eliberata si noi lipsiti de orice vlaga. Tocmai ce trecea pe langa noi alt localnic care stia engleza mult mai bine decat primul. Acesta i-a explicat primului treaba cu directia, drept concluzie "este coche no se puede mover de aqui". Bun... In "recuperarea" noastra a venit un agent CICAR care la vederea masinii a zis scurt pe doi "Este coche es kaput". Norocul meu a fost ca am inchiriat o masina off-road.

- va urma -
 
  • 👍
Reactions: 6 users
.... Și cât te-au taxat pentru Jeep? Mă refer la combustibil, desigur

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Masina am luat-o cu plinul facut fara sa ma taxeze.
De inchiriat a fost 50 Euro, suma ce am impartit-o la 2.
In total m-a costat 25 Euro. Era inchiriata doar pentru o zi.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Super.
Pentru daune, nimic?
In US, cand am inchiriat masina (la Las Vegas), m-au atentionat sa nu fac offroad cu ea, pentru ca voi fi taxat, iar daunele care apar in urma offroadului nu sunt acoperite de asigurare.
 
Pai cum am zis mai sus, am inchiriat o masina off-road, special pentru asta. Daca se intampla cu o masina obisnuita probabil ca as fi platit macaraua (la grúa) si reparatia.
[doublepost=1470135300,1470135106][/doublepost]Probabil ca ar fi fost scump tinand cont de drum...


rCQlN7W.png
 
Last edited by a moderator:
  • 👍
Reactions: 1 user
Nu e nimic inregistrat, sunt doar simulari de trasee in google maps. Cateva din rutele pe care am circulat.
 
La care loc te referi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Acum vad ce situatie ai avut acolo. Ceea ce ma frapeaza e cat de multi oameni cred ca "SUV"-uletele astea sunt adecvate pentru off-road, fara o echipare adecvata macar. Mai ales in conditiile alea.

Dar ma rog problema firmei respective daca le da in chirie pentru acest scop.
 
Problema era lipsa presiunii corespunzătoare pe una din roți. 4 x 4 se decupla automat, fiind vorba de un off-road doar cu numele.
 
Ziua 21 - Ferma de Aloe Vera Google Maps

Dupa peripetiile pe la Cofete am inceput ziua mai calm si am vizitat una din fermele de Aloe Vera din Fuerteventura.
O vizita instructiva cu multe informatii despre cum se cultiva si ce se poate face din Aloe Vera.
Am plecat incarcat de aici cu tot felul de geluri, creme, bauturi etc... Sfatul meu este sa nu va luati nevestele/prietenele/concubinele aici. :)
Vizita in sine e gratis, produsele in schimb...
x6ZtU9N.jpg

pnEfQTv.jpg

QfWx6DJ.jpg


Dupa aproape o ora petrecuta la ferma am pornit-o catre Corralejo, din nou la plaja si la o baie de nisip pe dune. ;)
vi8o19k.jpg

vk19b5v.jpg

o7Vk7J3.jpg


Ziua 22 - Corralejo
Pana acum, s-a dovedit plaja noastra preferata, deci iar acolo.
Cea mica s-a dovedit a fi foarte insistenta cu dunele. :)
W6r88t1.jpg


Ziua 23 - Cofete - Inapoi la locul faptei. Playa del Mattoral
In ziua cu "incidentul" nu apucasem sa vizitez Villa Winter asa ca am revenit. De data asta cu Seat-ul... doar pana la parcare :)
Villa Winter este o casa misterioasa, plina de legende, construita de Gustav Winter.
Acolo esti intampinat de un "ghid" - istoric de ocazie -, gata sa-ti confirme absolut toate zvonurile posibile si imposibile.
Pe net gasiti o gramada de informatii despre acest loc si fostul proprietar. Vila, cum e situata, are o priveliste incredibila catre Playa de Cofete.
1R9PwRm.jpg

Tkuqm0H.jpg

40i9l8D.jpg


Bineinteles, am incercat si apa:
FVRxpPI.jpg


Dupa cateva ore la Cofete ne-am dus in Morro Jable la Playa del Mattoral, admirand norul de Cofete de pe cealalta parte a muntelui.
sck7s50.jpg


Playa del Mattoral si zona protejata:
9pX8bOq.jpg

gZyYLmv.jpg

71XWRTK.jpg

U3JVtpf.jpg

bkwWE1k.jpg


Ultima zi in Fuerteventura, drumul catre HQ :) Caleta de Fuste:
iY2dvPe.jpg


Ziua 24 - Gran Canaria
FUE - LPA PM844 EC-GRU

Intrarea in Aeroportul Fuerteventura. Asa trebuie sa arate un aeroport :), cu palmieri langa.
I42TBBo.jpg


Putin spotting, asa mai amatoricesc.
4lAwnkj.jpg

Qg00jVl.jpg

085a3gA.jpg


-- va urma --
 
  • 👍
Reactions: 5 users
Ziua 25 - Anfi del Mar

Prima tentativa a fost sa mergem la plaja de langa hotel, adica Playa del Ingles. Din pacate era ceva insuportabil de aglomerat. Pastravaria no 1.
SG5ouVF.png


Aici gasim o plaja artificiala cu nisip auriu. Senzatia este ca am ajuns intr-o pastravarie. Un contrast imens fata de Fuerteventura. Deci, pastravaria 2.
i3u0DBY.png


Ziua 26 - Playa de Amadores
Prima tentativa a fost sa mergem la Playa Meloneras. O data ajunsi acolo am dat de o plaja prea frumoasa ca sa fie adevarata. Putina lume, nisip fin, restaurante, cofetarii etc.
Era doar o singura problema... Apa era plina de alge si duhnea ingrozitor... de aici si lipsa populatiei :)
OK, move on. Am plecat catre Playa de Amadores. Senzatia era ca am ajuns iar la Anfi del Mar. Aceeasi aglomeratie, acelasi tip de plaja etc
zj8oJ9W.png


Ziua 27 - Road Trip
cQcpf8S.png


Roque Nublo
jY3Hall.png


Vedere de pe Pico de las Nieves
Dr0g5IX.png


Portul Agaete
9CEtt0P.png


Angry Birds activity park.
igP0lD1.png


-- va urma --
 
  • 👍
Reactions: 4 users
Nu mai urmează nimic, nu mi-a plăcut Gran Canaria.


Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk
 
Ba, da mai urmeaza ceva. :)
Deci, anul trecut cand plecam de la Anfi del Mar am vazut o plaja noua in curs de amenajare.
Tocmai ce se indrepta nisipul nou adus... din Sahara de undeva.
Ei... povestea acelui nisip este destul de interesanta si cu repercusiuni penale internationale.
Iata aici povestea:

...the project to cover the rocky island beach with 70,000 tonnes of golden sand would spiral into a geopolitical row, amid allegations that the shipment was imported in defiance of international law from Africa’s last colony, the occupied territory of Western Sahara
Trouble in paradise: the Canary Island beach accused of illegally importing sand