ITA Airways / (AZ/ITY)

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
FCO este totusi un hub important Skyteam si cineva trebuie sa preia acesti pasageri. Eu folosesc Alitalia de aproape 15 ani, avand vreo 100 de segmente cu ei, si niciodata nu am mers cu ei doar la Roma, intotdeauna doar pentru conexiuni. Si cel putin ultimele dati chiar m-am uitat sa vad cati merg catre transfer si cati catre iesire. Undeva in jur de 70% aveau transfer. Acesti pasageri de transfer nu vor migra pe BlueAir, ci vor cauta alte conexiuni prin alte hub-uri...

In clipa in care Alitalia ar fi grounded ar aparea imediat o oferta alternativa. Vueling ar scala rapid oferta incercind sa faca in Roma ceea ce face in BCN. Pasagerii de transfer de long haul pe destinatiile Alitalia au alternative in SkyTeam cu AF/KLM si AirEuropa sau alternativ pot merge pe alta alianta.

E oarecum funny cu renuntarea la ruta Roma - Milano pentru Alitalia, ca flag carrier. E ca si cum Tarom ar renunta la OTP - TSR/CLJ. Sigur, nu cred ca ar fi exclus intr-un viitor nici acest scenariu daca se ascute concurenta.

E oarecum funny cu renuntarea la ruta Roma - Milano pentru Alitalia, ca flag carrier. E ca si cum Tarom ar renunta la OTP - TSR/CLJ. Sigur, nu cred ca ar fi exclus intr-un viitor nici acest scenariu daca se ascute concurenta.

Gresit... ruta "City" e Linate. Malpensa e ca si cum Taromul ar renunta la Arad pentru deservirea Timisoarei.
[doublepost=1484671869,1484671789][/doublepost]
Ar fi fost prea de tot sa renunțe complet la Roma-Milano fiind Flag Carrier :)

Steagul pe coada nu te ajuta cind nu ai bani in casierie.

De ce nu ar renunta complet la nordul Italiei si sa se focuseze pe Roma? Daca tot au vrut hub in Sud sa isi asume treaba pina la capat.

• 👍
Reactions: 1 user
Incepe sa renasca speranta la Alitalia. Le-au crescut vanzarile si LF la inceputul anului fata de perioada similara de anul trecut. Saptamana asta vor avea noul plan de afaceri, cu restructurarea la sange. Au renuntat si la c/s cu AF/KL

Legat de discutia despre renuntarea AZ la operarea FCO-MXP. Am postat asta altundeva dar cred ca majoritatea nu au vazut-o. Pur si simplu piata aeriana intre Milano si Roma e in cadere libera de cand cu trenurile de mare viteza. De la 2,4 milioane in 2007 la 1,4 milioane in 2014. Iar acum probabil e si mai jos. Intre timp, servicile feroviare de mare viteza Frecciarossa (Trenitalia) si Italo (NTV) merg tot mai bine si cresc numarul de frecvente...

Eddard Star said:
In 2007 about 2.4 million people flew Rome-Milan, mainly with Alitalia and high yields (sometimes very high yields)

In 2014 only 1.4 million people flew Rome-Milan, still dominated by Alitalia but with very low yields

In 2007 it was by far the most important national flight route in Italy, in 2014 it is the third, after the Rome-Catania and Rome-Palermo routes

Eddard Stark said:
As a comparison in the same period the Rome-Catania passed from 1,4 million passengers to almost 2 million

Without HSR, probably today the Milan-Rome route would be close or above the 3 million passengers

Eddard Star said:
And this still does not factor in the reduction of time necessary between the two capitals of Italy.

Next year, if all goes well, the fastest trains will take only 2:20 minutes instead of 3 hours.

The route will be devastated I think, I cannot imagine many people still flying after that, except for hub-servicing reasons. But there are very few norther italians that use FCO as a hub

Suburbanist said:
Alitalia did try to compete with the new high speed services in 2009 with "expedited check-in", promising "curbside to jetway" transit times of less then 25 minutes for boarding, it didn't work out though.

Eddard Stark said:
That was their entire strategy

in a few years they had to be saved again, and the company sold to Abu Dhabi.

We are a bit OT, but it is interesting to see the impact of HSR on Alitalia

Some other data?

In 2007 the Milan-Naples connection (through Linate) ratched 840K passengers. In 2014 it was only 630K.

The overall number of passengers rose, so this is significant. Also considering Milan-Naples by train is still a longish journey

Eddard Stark said:
Another smallish route:

Verona-Rome

330K in 2007, less than 200K in 2014

................

Less impact in the Venice-Rome route

From 600K to 530K

• 👍
Reactions: 1 user