Jetline Inc.

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Rares Mandu

Active Member
Nov 27, 2015
91
166
33
23
OTP
O scrisoare legata de Jetline Inc.

Domnul Ministru Gheorghe Dobru,

Va scriem pentru a va informa cu respect despre existenta aeronavei model BAC-111, cu numarul de inregistrare 3C-QRF, cu numarul de fabricatie 61, care in prezent este localizata pe aeroportul Baneasa in Bucuresti, Romania.

Aceasta aeronava este utilizata de compania "Jetex Flight Support", care este inregistrata in Guineea Ecuatoriala, dar in principal isi realizeaza afacerile in Sharjah in Emiratele Arabe Unite.

Aceasta aeronava cu numarul de inregistrare 3C-QRF apartine companiei "San Air General Trading". In data de 16 martie 2004, Comitetul Consiliului Securitatii Natiunilor Unite a pus in discutie o lista care contine nume a indivizilor si companiilor carora le este interzisa calatoria si desfasurarea afacerilor datorita implicarii lor in razboiul civil din Liberia.

http://www.un.org/Docs/sc/committees/Liberia3/1521_list.htm

Compania "San Air General Trading" se afla pe aceasta lista. Aeronava QC-3RF a fost de asemenea utilizata pentru a transporta arme catre Republica Democrata Congo in 2004, ceea ce reprezinta o violare a Hotararii Comitetului Consiliului Securitatii Natiunilor Unite.

Desfasurand afaceri cu aceasta companie si aproband planurile sale privind operarea in Romania reprezinta o violare a Rezolutiei 1521 a Comitetului Consiliului Securitatii Natiunilor Unite.

Cu respect va cerem luarea masurilor, de urgenta, necesare pentru interzicerea derularii afacerilor sau uzului personal pe aceasta aeronava. Aven informatii privind montarea unui alt motor pe aeronava, de asemenea, am dori confiscarea acestei aeronave de catre autoritati.

Va multumim pentru timpul acordat si pentru luarea in considerare a cererii noastre.
 
Si care e treaba cu o scrisoare trimisa catre un ministru care era in functie intre 2004-2005 ? Nu inteleg autorul postarii ce vrea sa ne comunice.
 
Aceasta postare are legatura cu Jetline Inc, o companie ce a avut legaturi dubioase in Romania in urma cu aproximativ 10 ani.
 
Flota Jetline era formată din 5 × BAC-uri 1-11, toate fiind înmatriculate in paradisuri fiscale.
-P4-CBH
-VP-CJL
-VP-CLM
-P4-JLB
-3C-QRF

In august 2003, aeronava VP-CLM a fost "arestata' pe Baza 90.

"August 2003. În Baza militară de la Otopeni soseşte aeronava BAC 1-11 cu înmatricularea VP-CLM a insulelor Cayman. Scaune de piele, configuraţie VIP. Lux într-un avion al morţii! Avionul a fost a lui unui colaborator al rusului, Minin, şi cu el au fost duse în Sierra Leone mari cantităţi de arme şi muniţie care au alimentat sângerosul război civil din această ţară.
Inspectorii ONU au fotografiat avionul. Imaginile sunt şocante: lăzi cu arme zac pe elegantele fotolii din piele! Probele erau evidente: fişele cu zborurile avioanelor, certificate de utilizator final false, oferte de armament şi corespondenţa secretă a traficanţilor.
Trei ani aeronava morţii a stat într-o bază militară românească, în curtea ROMAVIA, companie a Ministerului Apărării care asigură zborurile demnitarilor români. Inclusiv pe cele ale preşedintelui ţării. Avionul ar fi trebuit confiscat încă de la aterizare. Nu s-a întamplat aşa ceva.
BAC-ul a trecut în proprietatea lui Victor Bout."