D
Deleted member 13561
Guest
Ziua 1
Asa, sa incepem cu inceputul. Trebuie sa recunosc ca rezervarea initiala pentru OTP - LIS am facut-o "out of spite" neavand in plan sa fac un drum pana in Portugalia anul asta. A fost mai mult o ambitie sa verific credibilitatea Wizz Air-ului. Dar, timpul s-a scurs si in final era evident ca nu va exista nicio anulare sau vreo fenta de genuul asta. Pe cursa initiala au fost 221 pasageri din 230 locuri disponibile.
OK, toate bune si frumoase, a fost prima mea calatorie leisure ca "solo traveller" cu foarte multe repere de vizitat in plan. Rezervarea pentru OTP - LIS - OTP am facut-o de pe mobil utilizand credit Wizz din contul personal. Am achizitionat "the bare fare" la inceput. Pe parcurs am rezervat si locurile plus priority boarding. Pe ambele segmente 1A. Nu sunt un mare fan al randului din fata la A32X deoarece exista un panou care nu ajuta la conceptul de "extra legroom". La acest capitol B73X sta mult mai bine. Cel putin la operatorii LC. La check-in am ales varianta on-line, dar din motive nestiute pe rezervare imi aparea "check-in la aeroport". Nicio problema, am facut check-in-ul online pe segmentul OTP - LIS, dar m-am prezentat si la ghiseu, just in case.
Drumul de la Brasov la Otopeni l-am rezervat cu MementoBus, cost 1 Euro. In ziua plecarii am aflat ca autocarul s-a transformat in VW Passat. Ceea ce a fost chiar mai bine.
OTP - LIS a fost efectuat cu HA-LXA, varsta undeva pe la 3 luni. Se si vedea acest lucru la interior.
Decolare Otopeni:
Apropierea de Lisabona:
Aterizare Lisabona:
Nota: Daca aveti pasapoarte electronice luati-le cu voi, nu faceti ca mine. Am zis ca nu am nevoie, am luat doar buletinul. Ei... daca esti cu buletinul stai la coada la control. Coada mare, nu gluma. La portile automate nu era nici dracu'.
Ziua 2
Experienta la aeroport a fost pur si simplu mirifica. Check-in online, la securitate batea vantul, totul a durat in jur de 10 minute. Am zis ca asta DA aeroport, desi plecarea era de pe terminalul 2. Am ajuns la aeroport cu UBER, cost 6.4 Euro. In aer am stat cam 30 de minute, maxim.
07:58 LIS - OPO 08:46 FR2094 (full)
21:10 OPO - LIS 21:59 FR2095
Lisabona - Porto cu Ryanair EI-FOR, Loc 1A:
Decolare Lisabona:
Apropierea de Porto:
Aterizare Porto:
Ziua 3:
Estoril, Cascais, Belem etc
Ziua 4 - 2016-05-25
Ziua intoarcerii acasa. Avand experienta calatoriei trecute din terminalul 2 am zis ca totul este OK. De data asta am ales metroul. Gura de metrou era la 5 metri de intrarea in hotel. Metroul m-a lasat la T1, dar deja investigasem si stiam ca plecarea catre Otopeni este de la terminalul 2. Aeroportul pune la dispozitia calatorilor un autobuz gratuit care face legatura intre T1 si T2. Cum era frumos afara si mai erau vreo 3 ore pana la plecare. Se inghesuia lumea la autobuz... ceva de groaza. Amatori, am zis. Hai pe jos. Can am ajuns la vreo 30 de metri de T2 trotuarul a disparut brusc si era un semn frumos "Interzis Pietionilor. Go to T1 to take the shuttle". Mda... Puteam sa risc sa merg pe acolo, dar aveam trafic din spate si am zis ca nu am chef sa mor intr-o zi asa frumoasa. Deci, hai inapoi la T1... In autobuz...:
Check-in la Wizz... Erau doua ghisee si implicit aproximativ 2,3, 10 cozi. Cum urasc cozile, bineinteles ca m-am asezat la coada unde erau cel putin vreo 10 persoane care, ba aveau bagaj prea mare, ba nu aveau pasaport, ba nu stiau unde merg, ba credeau ca se da carne... Adica vreo 50 de minute asa lejer.
Cum am zis mai sus, pentru zborul de Porto totula decurs super repede la securitate. Ma gandeam ca e la fel si acum... Aham.. O coada de un milion de pasageri, dintre care bineinteles 100 de romani uitau sa-si dea jos cureaua, sa scoata telefoanele, sa nu treaca cu sticle de vin... Din greseala mi-a scapat o injuratura cu voce tare cand persoana din fata mea a fost tras pe dreapta la detectorul de metale din cauza ca nu-si daduse jos cureaua. S-au uitat urat la mine cativa tigani, dar totul a fost OK. DEZASTRU.
Cumva am ajuns la plecari. Erau vreo 5 romani la coada la pasapoarte dar nu era nimeni la ghisee. Intre timp dupa mine s-a facut o coada, clasic cumva. Moment in care primesc mail de la Wizz ca zborul e intarziat 45 de minute. Am iesit din rand, lasand in urma zeci de oameni satisfacuti. Am fost, am macat ceva ca omul, am cumparat ceva de pe la duty free etc. Ma duc si eu la pasapoarte, nu mai era deloc coada.
La poarta, surprinzator nu era nicio coada. Ma asez jos pe o banca, pun castile, dau drumul la muzica si instant s-a auzit un vuiet... Romanii s-au incolonat, toti la poarta. Avionul era inca deasupra Spaniei. Am plecat si de acolo. Romanii erau toti in picioare incolonati pe 15/16 randuri. Dupa vreo 40 de minute a venit si domnisoara la poarta si a invitat pasagerii cu priority la imbarcare. Discutii, vorbe, nesimtitii aia 4 se baga in fata.. Etc..
Decolarea spre Otopeni:
In zbor: