• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

LOT Polish Airlines - LFs si Statistici

11.07
LO654 / CLJ-WAW / 33 pax / SP-EQL (DH8)
LO653 / WAW-CLJ / 51 pax / SP-EQL (DH8)
10.07
LO651 / WAW-CLJ / 56 pax / SP-EQD (DH8)
LO652 / CLJ-WAW / 51 pax / SP-EQD (DH8)
09.07
LO653 / WAW-CLJ / 68 pax / OY-YBY (DH8)
LO654 / CLJ-WAW / 68 pax / OY-YBY (DH8)
 

North

Member
Vineri 20.07.2018
LO654 CLJ-WAW, DH8-Q400
52 pasageri (3 business, 49 economy) LF 67%.
Tranzitul din zona non Schenghen im zona Schenghen la WAW este de toata groaza. Mi-a luat 1 ora sā trec de Politia de Frontiera (foarte agresivā) si security check (din nou). Facusem security check la Cluj!
Ai impresia cā esti in URSS sau DDR.
La un african i-au luat amprentele, cu o doamnā au discutat 10 min. timp in care coada nu s-a miscat de loc. Pana la urmā a fost chemat un alt politist, sā o interogheze pe femeie si sā facā investogatii suplimentare. Unii pasageri erau disperati, stresati. Le era teamā cā vor pierde conexiunea.
Polonezii exagereazā rāu de tot! WAW este un stat politienesc!
 

Disconnected

Well-Known Member
așa e de când au venit ucrainienii în valuri uriașe în Polonia... plus politica guvernului de a nu primi refugiați, etc.

partea cu security check pentru pax care intră în Schengen din non-Schengen... nu e singurul aeroport cu flux gen, repede-mi trece prin minte VIE, iar panica a fost creată probabil de LOT care are MCT 35min pe muuulte zboruri, din punctul meu de vedere MCT-ul ar trebui recalculat ținând cont de modul de lucru foarte relaxat și fără de grabă al polonezilor. tot acolo la intrarea în aeroport (probabil ai fost dus cu autobuzul) e un haos din cauza pasagerilor care habar nu au dacă zborul lor e în Schengen sau nu, și nu se uită pe monitoare să vadă la ce poartă e zborul lor... mulți merg la security check și apoi sunt întorși din cauză că zborul lor pleacă din Schengen și vice-versa.
 

alexxy

Well-Known Member
Eu acum 2 ani cand am trecut prin VIE nu am stat mai mult de 5 minute la verificatul CI pt intrare in Shengen. Si nici control de securitate nu se mai facea.
 

Disconnected

Well-Known Member
din Schengen în non-Schengen nu este control de securitate, numai invers și a fost și în 2015 când am trecut prima dată prin VIE
 

oldblueeyes

Well-Known Member
Intra-Schengen Waw e un aeroport foarte placut.

Problema e ca zona non-Schengen a fost foarte mic dimensionata si acum creste atit numarul de curse/avioane LR pe val, au crescut si zonele de catchement evident mai ales in zona non Schengen si creste si numarul mediu de pasageri per avion.

Numarul ghiseelor este insa constant, ca depinde de latimea de design a terminalului.
 
Top