LOT Polish Airlines mareste capacitatea spre Bucuresti, adauga o frecventa la Cluj-Napoca

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Astazi am participat la o intalnire cu oficialii LOT Polish Airlines, care au venit cu noutati legate de piata din Romania, dar si de evolutia flotei si noi destinatii.

La intalnire au participat Adrian Kubicki, Directorul de Comunicare LOT Polish Airlines, si Jakub Malecki, General Manager for Romania and the Republic of Moldova.

Embraer 195 si 175 la Bucuresti

In ultimele 12 luni, intre Bucuresti si Varsovia au calatorit cu 10% mai multi pasageri decat anul trecut. Cele mai populare destinatii pentru pasagerii romani, pe langa Varsovia, sunt Toronto, New Jork, Chicago, Copenhaga, Hamburg, respectiv orasele poloneze Krakow, Wrocław, Gdańsk si Poznań. Pentru a face fata cererii crescute catre / dinspre Bucuresti, din aceasta vara cele mai multe zboruri spre Bucuresti vor fi operate cu Embraer 195 (rutele pe care aceste aeronave zboara acum vor fi preluate de cele 4 Boeing-uri 737-800).

Am mai aflat ca 45% din pasagerii care zboara cu LOT din Bucuresti via Varsovia calatoresc spre alte destinatii, procentul din Cluj-Napoca fiind de 70%. “Nu ne simtim amenintati de faptul ca Wizz Air va incepe zborurile din Bucuresti spre Varsovia in iunie si nu am resimtit o scadere a rezervarilor ca urmare a acestui lucru”, au mai declarat oficialii LOT. De precizat ca LOT zboara la Bucuresti de 3 ori / zi, pe tot parcursul anului.

Inca o frecventa la Cluj-Napoca

LOT a sarbatorit recent un an de operatiuni in Cluj-Napoca, ruta deschisa pe 30 martie 2016. Oficialii companiei sunt multumiti de zborurile spre Cluj-Napoca si au anuntat, din iulie, adaugarea unei noi frecvente saptamanale. “Am deschis ruta cu 4 zboruri / saptamana, dupa care am crescut la 5 – cate oferim in prezent. Din vara vom adauga al 6-lea zbor. Nu vor fi schimbari ale orarului , iar cursele vor fi operate tot cu Bombardier Q400.”

Alte aeroporturi din Romania?

I-am intrebat pe oficialii LOT daca se gandesc sa inceapa operatiunile si pe alte aeroporturi din tara. “Analizam oportunitatea inceperii zborurilor din Timisoara, Sibiu sau Iasi, dar nu putem spune nimic concret acum.”

Update-uri legate de flota

“Primul 737-800 din cele 4 comandate va ajunge la Varsovia pe 10 mai. Trei au fost vopsite deja in livery-ul LOT si se afla acum in China, de unde sunt preluate de la operatorul anterior. Al 7-lea Dreamliner 787-8 va intra in flota noastra la sfarsitul lunii iunie (va incepe zborurile comerciale in iulie), in august urmand sa vina al 8-lea 787-8. Asa cum stiti, anul viitor vom primi si 3 Dreamlinere 787-9. In noiembrie 2017 vom receptiona primul 737 MAX 8 din cele 6 comandate, al doilea urmand sa intre in flota in decembrie. Inca 3 vor veni in 2018.”

“Avem, in prezent, 20-25 de destinatii lung-curier spre care am putea incepe zborurile maine!”, ne-au mai declarat oficialii LOT prezenti la Bucuresti. “Momentan insa nu avem suficiente aeronave pentru a face acest lucru. Pe masura ce flota se va mari, asteptati-va la niste surprize din partea noastra (din punct de vedere noi destinatii) in decursul acestui an!”

Evolutia LOT Polish Airlines – membru Star Alliance – este de laudat si trebuie sa serveasca drept model si altor companii aeriene (TAROM, se aude?!). In 2016, LOT a inceput zboruri spre nu mai putin de 25 noi destinatii, fiind in prezent cel mai mare operator din UE care activeaza in Ucraina. Dintre destinatiile lung-curier deschise anul trecut amintim Tokyo Narita (ianuarie) si Seul (octombrie), zboruri la care am participat in exclusivitate pentru Romania. Pe 3 aprilie 2017, LOT a inceput sa zboare si spre Los Angeles (ruta va fi operata tot anul) – Aeronews a participat la zborul inaugural, pe 28 aprilie va deschide ruta Varsovia – New York Newark, urmand ca din 2 iulie sa inceapa zborurile directe Cracovia – Chicago.

Share

Continue reading...