NEW ROUTE / Iasi – Barcelona cu Blue Air incepand de astazi

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Aeroportul International Iasi a inaugurat astazi, 27 martie, ruta Iasi – Barcelona si retur. Astfel, pentru prima oara Iasiul este conectat direct si cu o destinatie din Spania. Noul zbor, anuntat public in septembrie anul trecut, va fi operat de compania Blue Air in fiecare marti si duminica.

Incepand de astazi, iesenii pot zbura direct spre Barcelona (El Prat) de doua ori pe saptamana, dupa urmatorul orar de zbor valabil pentru perioada: 27 martie – 29 octombrie 2016:

Plecare IAS ora 07:00 – sosire BCN ora 09:35 / marti, duminica
Plecare BCN ora 10:35 – sosire IAS ora 15:00 / marti, duminica

In prezent, compania Blue Air mai opereaza la Iasi zboruri externe directe (si retur) spre PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino). In perioada urmatoare alte doua zboruri externe vor fi introduse in orarul de zbor de la Aeroportul Iasi: BRUXELLES, in data de 30 martie, respectiv KöLN, pe 3 iunie. Cu acelasi operator se mai zboara direct din Iasi catre Bucuresti (Otopeni), iar de la 1 octombrie 2016 vor deveni operationale si Iasi-Cluj-Timisoara-Iasi, precum si Iasi-Timisoara-Cluj-Iasi, curse anuntate chiar zilele trecute. Lansarea noii curse a fost marcata printr-un eveniment festiv care a avut loc in noul terminal de pasageri. La Conferinta de presa din deschiderea programului de astazi au participat Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Tudor CONSTANTINESCU, Directorul Economic al Blue Air, si Dr. Irina Vasilescu, Presedintele Centrului Cultural International.

Marius Bodea, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:

“Prin introducerea unei noi rute spre Estul Europei, Aeroportul Iasi naste noi punti catre lume, si, pentru prima data, suntem conectati direct cu Spania, prin Barcelona, al doilea mare oras, dupa Madrid, un important centru universitar, turistic si economic. Legatura cu o astfel de metropola inseamna sansa in plus pentru turism, pentru mediul academic (facand posibile schimburile culturale, intre cele doua zone), inclusiv pentru mediul de afaceri (Spania fiind a cincea economie a Uniunii Europene). Si, nu in ultimul rand, acesta ruta este benefica pentru traficul etnic deoarece foarte multi concetateni de-ai nostri lucreaza acolo, iar acum acestia au posibilitatea sa ajunga mai usor acasa si sa fie, la randul lor, vizitati de familie. Barcelona a fost intotdeauna un punct de reper istoric si a jucat un rol important in societatea occidentala si culturala, iar faptul ca in prezent sunteti conectati direct cu acest oras nu poate fi decat un castig pentru comunitatea noastra. Barcelona este un loc al diversitatii sub toate aspectele, oferind in acelasi timp sansa tinerilor de a studia la mari universitati din zona, o legatura ce parea doar vis, dar care astazi a devenit realitate”.Tudor CONSTANTINESCU, Directorul Comercial al Companiei Blue Air:

„Multumim Aeroportului Iasi pentru suportul continuu pe care l-a aratat fata de compania noastra. In acest moment, Blue Air devine cel mai mare operator aerian pe care il are Iasul. Anul trecut, numarul pasagerilor care au folosit serviciile Blue Air, plecand sau sosind in Iasi, a fost de 100.000, iar pentru anul acesta, estimarea privind traficul de calatori care vor alege compania noastra, va fi de 350.000. Insa, acest rezultat imbucurator nu ar fi fost posibil fara o colaborare fructuoasa cu Aeroportului Iasi. Astazi inauguram cursa Iasi-Barcelona si retur, Barcelona fiind o destinatie complexa ce a fost asteptata de foarte multa vreme, si suntem bucurosi ca am reusit sa facem posibil acest lucru.”

Discursurile au fost urmate de taierea tortului cu tematica Barcelona si de o serie de momente artistice: dans spaniol interpretat de balerini ai Operei Romane Iasi, precum si un moment de lectura in limba spaniola (poezie si proza) oferit de o studenta la Master la Universitatea „Al.I.Cuza”, pe fond muzical de chitara spaniola. In paralel, pe noua pista a Aeroportului Iasi a avut loc traditionalul „botez” al aeronavei, cu tunul de apa, moment surprins in fotografii. Foto main: Tudor Constantinescu.Continue reading...