Noi companii aeriene românești ?

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Care din companiile/proiectele aflate în derulare va opera zboruri comerciale în anul 2022?

  • Air Connect

    Votes: 14 87.5%
  • Hellojets

    Votes: 3 18.8%
  • Fly Lili

    Votes: 2 12.5%
  • Air Oradea

    Votes: 2 12.5%

  • Total voters
    16

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Feb 9, 2012
5,180
3,738
303
60
Göttingen/Germania
Flugstatistik / Flightmemory
[IMG]
Se pare ca pandemia nu a împiedicat oameni, institutii sau companii sa aiba planuri si viziuni ... se spune ca uneori ar fi chiar mai inspirat sa actionezi în contratimp ...

Ce credeti, care din proiectele enumerate chiar va reusi sa decoleze la propriu?
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Nu am votat, dar spun aici in comentariu NICIUNA. Toate sunt niste firme fantoma ca si cele din trecut infintate pentru spalari de bani, sai inchid o firma, si deschid o alta, si tot asa. Firme mari care someaza si isi pot relua rute nu o pot face din cauza traficului scazut, iar neica nimeni astia infinteaza rute si viseaza ca o sa aiba si pasageri. :)
 
  • 👍
Reactions: 1 user
La 2 luni dupa sondaj un mic update:

- Air Connect anunta ca angajeaza personal navigant dar în continuare nu are AOC
- Hellojets si Fly Lili au AOC dar nu se mai aude nimic de ei
- Air Oradea nu are deocamdata nimic în afara de intentia declarata de a scoate la licitatie operarea în wetlease în februarie (nu am gasit însa nimic pe SEAP)

sa vedem ...
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Până la urmă, iată că Hellojets a operat primele zboruri comerciale... chiar dacă altfel decât a fost ideea inițială...
 
Se pare ca am fost cam optimisti. Hellojets cu cateva zboruri sporadice ,Air Connect isi fixase obiective indraznete toamna aceasta ,a sfarsit prin a-si inchiria avionul. Nimeni nu a deschis rute regulate.

Iar Air Oradea si Flylili... asteapta vremuri mai bune,ca sa fiu elegant.
 
Ultima idee trăznet după Air Oradea, sub egida specialiștilor de la Camera de Comerț și Industrie a Romaniei.

,,CCIR propune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene ca acționari, care să opereze cu un număr semnificativ de aeronave de mică capacitate (19 locuri) între cele mai importante orașe ale țării, pe baza unui orar foarte bine stabilit pe termen lung.
La nivelul CCIR se va efectua, în perioada următoare, un studiu de oportunitate în urma căruia se vor pregăti documentele necesare privind statutul şi organizarea unei astfel de companii."

La cum arata bugetul țării (deficit excesiv), mai o companie aeriană care să producă alta gaura la buget, suplimentar pe langa gaurile produse de majoritatea aeroporturilor mai era nevoie in RO.

 
O nouă companie aeriană ar putea apărea pe piața de la noi. Golul lăsat liber de Blue Air a creat în ultimul an oportunități nu doar pentru operatorii deja prezenți, ci și pentru Cătălin Mihai Nichifor, care a fost director financiar la TAROM în perioada iunie 2021-iunie 2022. Acesta și-a făcut recent o companie aeriană, Romanian Aviation Group, potrivit datelor din Monitorul Oficial consultate de Economica.net.

Acționarii Romanian Aviation Group sunt Nichifor și firma sa, Nichifor Consulting, potrivit datelor din platforma ">Termene.ro.

Contactat de Economica.net, Nichifor spune că a înființat firma „ca să fie, avem o idee, vom fi mai mulți parteneri, dar deocamdată suntem în fază incipientă”. Mai multe detalii va putea oferi după câteva luni.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Specialistii de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) insista cu o companie aeriana infiintata de catre mai multe consilii judetene pt oamenii de afaceri si dezvoltarea turismului.

Cand toata lumea civilizata investeste in dezvoltarea infrastructurii feroviare care pe distante scurte scoate timpi apropiati de cel aerian (luand in cosniderare toate procedurile de imbarcare-debarcare, ajungere la aeroport cu 2h inainte, etc), dar este mult mai eco friendly, si te ajuta si la transportul cargo... noi vrem si ne permitem avioane...exact in aer este dpdv economic ideea mareata a celor de la CCIR cum este si celebra companie aeriana Air Oradea infiintata de Bolojan de vreo 2 ani si aflata la stadiu de hartii.

Oameni de afaceri de un anumit statut (pt care really time is money) utilizeaza private jetul, fratii Paval (Dedeman) din Bacau, sau dl Dascalu (Iulius Group), Tiriac si altii....
Legat de turism, cu greu s-au vandut cateva curse cu ATR de pe CLJ si TSR spre Constanta, alte 2 rute programate fiind anulate OMR/SCV-CND.

Sunt in lucru 678 km de autostrada/drum expres finalizarea acestora in urmatorii 4-5 ani, vor reduce timpi de deplasare auto intre diverse localitati.
Spre ex. Umbrarescu va termina in urmatorii 2 ani portiunile din A7 dintre Bacau si Bucuresti, si astfel se va reduce si timpul de transport auto Bacau-Bucuresti.

Mai are rost sa spun ca regulile privind ajutorul de stat sunt destul de stricte in ceea ce priveste pomparea de banii publici in companiile aeriene.... nu este asa de simplu precum subventionarea societatilor de transport public local.


 
  • 👍
Reactions: 1 user
Politrucii locali sunt revoltati ca Taromul nu zboara ce vor ei, asa ca pun de ceva falimentar din start, dar care sa le satisfaca orgoliul local.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Eventual ar fi vorbit cu Air Connect pentru charterizarea sa zicem a 15 locuri/zbor. Cheltuielile ar fi fost mai mici iar lui Air Connect poate i-ar fi dat cu plus pe unele rute.
 
Politrucii locali sunt revoltati ca Taromul nu zboara ce vor ei, asa ca pun de ceva falimentar din start, dar care sa le satisfaca orgoliul local.
Politrucii locali, daca vor operare dupa cum li se nazare lor, sa puna mana sa plateasca din fondurile CJ-urilor respective.