Noi rute Wizz Air din Craiova: Paris si Venetia, din martie 2017

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, și cel mai mare operator aerian din România, a anunţat astăzi lansarea a două noi rute cu tarife scăzute de la baza din Craiova.

Cele mai noi zboruri WIZZ fac legătura între Craiova și Paris Beauvais și Veneția Treviso, ambele cu începere din martie 2017, cu două curse săptămânale. Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com de la doar 69 RON / segment. Primul zbor WIZZ a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate, Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A320 la Aeroportul Internațional Craiova. Odată cu stabilirea bazei operaționale, WIZZ a creat 36 de locuri de muncă directe și a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinații populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia și Barcelona în Spania. În 2015 Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova și a susținut peste 100 de locuri de muncă pe plan local.

Screen-Shot-2016-09-29-at-12.05.05.png


Primul zbor WIZZ de la București a avut loc în 2007, iar de atunci compania a dezvoltat constant rețeaua de rute din România, în prezent operând pe 121 de rute, spre 18 țări, de la 10 aeroporturi locale. Operațiunile WIZZ din România nu oferă doar acces ușor și ieftin spre restul Europei, ci, totodată, susțin piața muncii în aviație și turism. Peste 600 de membrii ai echipei WIZZ lucrează în România și așteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasageri pe cursele companiei. WIZZ va facilita anul acesta mai mult de 3.300** de locuri de muncă în industriile conexe, în toată țara.

Conf-Wizz-Air-Craiova.jpg


Compania investește în mod constant în operațiunile din România, ceea ce demonstrează angajamentul față de clienții români, și va crește flota din țară la 20 de aeronave până la finalul lui 2016, alocând inclusiv 4 aeronave Airbus A321 ultra eficiente, cu 230 de locuri. În 2016 WIZZ a anunțat deja că va începe 30 de noi rute care leagă România de restul Europei, inclusiv ruta internă între București și Cluj-Napoca, care marchează o evoluție semnificativă a transportului aerian intern în România. În cele 12 luni care s-au încheiat pe 31 august 2016 Wizz Air a transportat mai mult de 5 milioane de pasageri din și spre România. Odată cu noile zboruri spre Paris și Veneția, Wizz Air oferă acum 7 rute spre 4 țări, din Craiova.

Gabor-Vasarhelyi-Corporate-Communications-Manager-Wizz-Air.jpg


Gabor Vasarhelyi, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat astăzi la o conferință de presă de la Craiova: “În calitate de cea mai mare companie aeriană din România suntem încântați să adăugăm două rute noi și mult așteptate în rețeaua din Craiova. Paris și Veneția sunt, ambele, destinații populare cu un istoric cultural bogat și suntem siguri că locuitorii din Craiova vor dori să viziteze aceste orașe frumoase beneficiind de tarifele noastre reduse și să se bucure, în același timp de serviciile excelente de la bord. Ne păstrăm angajamentul față de Craiova și ne vom extinde în continuare rețeaua cu mai multe zboruri atractive pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților români. Echipajele noastre locale, foarte primitoare, așteaptă cu nerăbdare să vă întâmpine la bordul aeronavelor noastre Airbus A320!”

Mircea Ovidiu Dumitru, Directorul General al Aeroportului Internațional Craiova: “Suntem încântați să vedem că parteneriatul Aeroportului Internațional Craiova cu Wizz Air ne aduce în fața pasagerilor regiunii Oltenia cu vești bune și sperăm să nu fie ultimele astfel de vești.”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a declarat: „Mă bucură faptul că, împreună cu reprezentanții Wizz Air, putem aduce această veste importantă pentru comunitatea din județul nostru și din Oltenia, odată cu anunțul de lansare a noilor curse de pe Aeroportul Internațional Craiova. Prin toate demersurile pe care le-am întreprins în privința acestui obiectiv strategic din subordinea consiliului județean, am urmărit să facem regiunea noastră mai accesibilă, să îi asigurăm conexiuni mai bune cu marile orașe ale Europei și să contribuim la dezvoltarea atractivității și a potențialului de creștere economică. Este un obiectiv pe care l-am avut în vedere încă de la început, din anul 2009, când am inițiat, cu resursele financiare proprii ale CJ Dolj, modernizarea aeroportului, o serie de investiții pe care le-am continuat prin accesarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 24 de milioane de euro. Toate aceste eforturi produc rezultate vizibile, dacă ne referim doar la faptul că, în primele 8 luni ale acestui an, Aeroportul Internațional Craiova a depășit recordul de pasageri din 2014, iar gama destinațiilor se află într-o permanentă diversificare.“

Continue reading...