Noul terminal-satelit al aeroportului Munchen

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Luni, 25 aprilie, va fi inaugurat noul terminal-satelit al aeroportului Munchen, singurul aeroport de 5 stele Skytrax din afara Asiei.

Proiectata de arhitectii de la Koch + Partner (Munchen), noua constructie este primul terminal “midfield” (situat la mijlocul pistelor) din Germania. Va aduce 27 de porti de imbarcare, marind astfel capacitatea Terminalului 2 – folosit de Lufthansa si partenerii Star Alliance – cu 11 milioane de pasageri, pana la 36 milioane pasageri anual. Investitia totala pentru realizarea noului terminal-satelit: 900 de milioane de euro. Lucrarile pregatitoare au inceput in vara lui 2011. Prima caramida a fost pusa pe 23 aprilie 2012, constructia cladirii fiind finalizata in toamna lui 2015. La testele care preced deschiderea au participat 3000 de persoane ce au jucat rolul pasagerilor.

Pasagerii au la dispozitie 5 lounge-uri Lufthansa (4000 mp), 15 magazine, 7 restaurante si cafenele si 3 zone duty-free, suprafata comerciala acoperind 7000 mp. Conexiunea Wi-Fi la Internet este oferita gratuit, zonele de asteptare fiind prevazute cu porturi USB si prize. Check-in-ul se va face in Terminalul 2, dupa care pasagerii vor trece pe la controlul pasapoartelor si scanarea bagajelor de cabina inainte de a se indrepta catre metroul subteran care-i va duce in noul terminal-satelit in mai putin de un minut.Continue reading...