Incident OB YR-BAS la CLJ

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Momentan e in hold deasupra CLJ la FL150, twr i-a transmis ca pista e in continuare blocata pentru o perioada nedeterminata.
 
Un link catre youtube ar fi deajuns, insa blogareala exceaiva dauneaza grav imaginii.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Ce parere aveti despre incident?
Din ce vad in presa - declaratiile Blue Air si ale Aeroportului - sunt 2 aspecte importante, la care cred ca voi, cunoscatorii, puteti afla raspunsurile:
- BlueAir avea escala planificata la CLJ - pt imbarcare pasageri sau pentru ce? - Daca nu e vb de pasageri sau alt transport, inseamna ca poate fi pt alimentare carburant? (versiunea Ciceo)
- BlueAir avea escala planificata la CLJ pt imbarcare pasageri sau Posta? ( se poate?) - si atunci Aeroportul si-a facut treaba de dezapezire a pistei total neprofesionist si chiar punand in pericol viata pasagerilor.

Oare BlueAir isi trimit avioanele cu combustibil minim astfel incat sa fie nevoiti sa faca escala ca sa alimenteze? Si daca da, chiar la Cluj? ( zapada, ceata etc - nu cred ca la ora decolarii nu se stiau conditiile meteo de aici).

Pe flightradar se vede cum avionul s-a invartit in jurul aeroportului de 2 ori, pana sa aterizeze. Asta cumva e in linie cu ce a declarat Ciceo.

Voi ce stiti?
 
Trebuie luat la puricat arhivele de pe liveatc si ascultat si ce s-a vorbit pe acolo. Daca a fost divert, fuel, hold din cauza vizibilitatii, etc.
Stim ca presa din ro inventeaza, autoritatile musamalizeaza, iar companiile tac.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
Momentan sunt 3 aeronave WZZ on hold, cursa de la BVA la FL190, cursa de la VLC la 270 si a aparut si cursa de la LTN care a dat o tura la FL350. Probabil ca sunt sanse sa aterizeze la CLJ. BVA e de juma de ora in hold, initial la FL150 si apoi a urcat la FL190.
 
Dupa juma de ora, deja e vorba de alternate.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
Wzz BVA-CLJ cred ca deja de o ora zboara deasupra aeroportului

Nu stiu de ce nu aterizeaza la TGM,sunt probleme si la noi din cate am inteles...
 
Last edited by a moderator:
La FL190 nu cred ca e vorba de TGM sau SBZ.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
 
Momentan 3 avioane in holding: Wizz-urile de BVA, LTN si VLC

binp0.png
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Era scheduled oprirea. Ţineţi minte că v-am spus şi în decembrie când a fost cursa BCN-CLJ-OTP, acum e returul OTP-CLJ-BCN.
De dimineaţă apărea Barcelona 08.40 checkin pe tabelă.
 
Nu stiu cum sunt altii dar mie mi se pare de prost gust circul mediatic intre aeroport si compania aeriana in cazul acestui incident. Cine e de vina trebuie sa stabileasca autoritatile competente, nicidecum o parte implicata. Mi se pare ca in ultima vreme Ciceo este foarte defensiv (dupa scandalul cu Seplecan) si incearca sa puncteze la imagine de fiecare data cand se poate (i-am urmarit ultimele iesiri in media inainte de acest incident). Acum in cazul asta vad ca se incearca din start sa se acrediteze idea ca aeroportul nu are nicio vina si ca vina ar fi a companiei aeriene. Repet, nu e treaba lor sa stabileasca asta. Va fi o ancheta si se vor imparti culpele acolo. Sa vorbim doar asa se ne aflam in treaba nu mi se pare ok.
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Absolut corecta afirmatia, Ciceo (indiferent de situatie) s-a comportat absolut neprofesionist si din pacate astfel el a pornit acest "circ mediatic".

Ca pâna si o televiziune de stiri pe care o consideram ca fiind cea mai serioasa dintre toate (Digi24) a intrat în aceasta hora cu iz de can-can si scandal este pacat, dar ma rog ... asa functioneaza mass-media în general si cea româneasca în special.

Totusi, un director de aeroport international ar trebui sa se supuna la alte criterii de seriozitate si profesionalism.

Ciceo ... stai jos, nota 4!
 
  • 👍
Reactions: 3 users