Oferte de munca

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Daca stiti tineret interesat.

Sunt foarte curios de conditiile financiare. Ma intereseaza daca, si cat trebuie sa plateasca viitorul cadet pentru efectuarea cursului. Daca o sa mai aveti detalii suplimentare legate de subiect, va rog sa le postati.

Din auzite CTC practica preturi in jur la €100k pt pachet complet (ATPL frozen)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Wizz Air will provide a job guarantee (subject to achieving proficiency) upon successful completion of training thus assisting the trainees to access the required funding for the program.

For more information:
Daniel de Carvalho; Wizz Air Group; +41-22-5559889
Follow us on Twitter: @wizzair
Mathijs van Twisk, Central European Flight Academy, +316 4399 3737; [email protected]
Karen Bath; CTC Aviation +44(0) 7977 271 338; [email protected]

Eu inteleg ca ei te ajuta cu costurile (fonduri), dupa care iti ofera loc de munca si vei returna banii in rate, din salar.
[DOUBLEPOST=1430229147][/DOUBLEPOST]Am mutat aici discutiile, fiind vorba de pregatire.

Pai daca nu vin cu ajutor financiar, nu mi se pare cine stie ce afacere. Pana la urma daca studentul plateste tot, e ca si pana acum. Hai, exista treaba cu " Wizz Air will provide a job guarantee upon successful completion of training ", care totusi e un pas inainte fata de Carpatair de exemplu. Cand am incercat sa ma inscriu la scoala lor ( pe bani ) nici macar nu mi-au garantat un loc de munca dupa curs, desi imi cereau 55000 Euro la vremea respectiva.

Sper sa nu fie o simpla reclama pentru cele doua scoli de zbor, ci sa fie chiar un program adresat tinerilor entuziasti, fara prea multi bani si dornici de a face aviatie.

Last edited by a moderator:
AB si LH, acum cativa ani ofereau training pe banii lor, iar stundetului ii era asigurat loc de munca, dupa terminarea studiilor. Abia dupa ce incepeai lucrul incepea perioada returnarii banilor.
Parca mai era o clauza, care zicea ceva de genu: daca in X luni nu iti pot oferi job, esti liber sa pleci la ce companie doresti, si nu mai trebuie sa returnezi niciun ban.

Pregatirea se va face la CTC in UK si NZ/USA sau Central European Flight Academy la alegerea candidatului, cea din urma este o scoala nou infiintanta, site-ul lor urmand a fi deschis la 1 iunie. Costul practicat de CTC in colaborare cu alte companii (EZY, BAW, QTR, VIR, BEE..) este de £109k (nu euro) la care adaugi cheltuieli zilnice personale. Pentru finantare, au colaborari cu diferite banci, dar pentru a putea fi eligibil pentru credit trebuie sa girezi cu o proprietate din UK. Cu cei de la BAW se semneaza un precontract de angajare ce iti va permite sa faci credit fara a gira cu nimic.
Pentru wizz "Wizz Air will provide a conditional offer of employment (subject to successful completion of training & terms and conditions) to enable successful applicants to borrow the required funding for the programme." Probabil vor face la fel ca cei de la BA, nu cred ca tinta lor este doar englezi.
Problema ar fi ca facand acel credit, si daca vei opta pentru payment holiday de 2 ani, vei avea de platit undeva la 1400E pe luna (perioada maxima de rambursare fiind de 10 ani), luand in considerare ca salariul unui cadet la wizz nu este deloc stralucit, vei avea dificultati in a supravietui (parerea mea).

Wizzair | CTC Wings

• 👍
Reactions: 1 users
Sunt foarte curios de conditiile financiare. Ma intereseaza daca, si cat trebuie sa plateasca viitorul cadet pentru efectuarea cursului. Daca o sa mai aveti detalii suplimentare legate de subiect, va rog sa le postati.

Iti pot oferi eu cateva detalii, deoarece am participat la acel "roadshow" . Pe scurt:
-scoala dureaza aprox. un an si jumatate
-pretul este de aprox. 140.000 de euro
-din suma mentionata mai sus, aprox. 120.000 sunt "security bond" si se returneaza odata cu finalizarea cu succes a cursurilor (se platesc in transe)
-aprox. 7.000 ii dai scolii (ceva de genul unei taxe de inscriere)
-diferenta de aproximativ 9.000 o reprezinta cheltuielie de intretinere (este un minim calculat de ei) - mancare, haine, combustibil, bilete de avion, certificari medicale etc.

• 👍
Reactions: 4 users
BAATraining sau fostul Baltic Aviation Academy are un program de cadeti cu Wizzair, pe bani mai putini ca CTC/Oxford. Pentru mai multe detalii recomand sa ii intrebati pe cei de la BAA sau sa imi lasati mesaj pe privat si va pot ajuta cu contactele studentilor romani aici, acum suntem 8 romani aici ( creste familia ).

TAROM cauta "tot" pentru mansa de ATR (comandant/first officer).

Compania #TAROM se extinde! Recrutăm 7 copiloți BOEING! Pentru o carieră la înălțime, te rugăm să îți depui candidatura conform anunțului de pe site-ului nostru, www.tarom.ro. Te așteptăm cu drag!

• 👍
Reactions: 1 users