Oman Air si Emirates au cumparat slot-uri pe Heathrow de la Air France-KLM

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Potrivit Sunday Times, Oman Air a platit suma record de 75 de milioane dolari pentru o pereche de slot-uri (aterizare/decolare) pe aeroportul londonez Heathrow. Si Emirates a cumparat doua slot-uri, insa la un pret mai mic.

Slot-urile cumparate de Oman Air includ si un zbor de dimineata care ajunge pe LHR la 5:30 AM din Muscat, zbor aflat la mare cautare (dpdv orar) in randul companiilor aeriene. Pretul platit de Oman Air pentru perechea de slot-uri (75 milioane dolari) depaseste recordul precedent stabilit de American Airlines in urma cu un an: 60 de milioane dolari pentru doua slot-uri cumparate de la SAS. Air France a vandut doua slot-uri (la un pret mai mic) pe LHR si companiei Emirates, permitandu-i operatorului din Dubai sa introduca al 6-lea zbor zilnic pe Heathrow din 27 martie.

Air France nu a confirmat informatiile aparute in Sunday Times. Va reamintim ca in octombrie 2015 AF a vandut doua perechi de slot-uri pe Heathrow catre Delta Air Lines, partenerul din SkyTeam, pentru 276 milioane de dolari. In ultimii ani, pretul slot-urilor pe LHR a crescut vertiginos, subliniind interesul companiilor americane si a celor din Orientul Mijlociu / Asia pentru Heathrow, ajuns la limita capacitatii. Foto: David Osborn.

Continue reading...